Fest & Kalas

Laxbakelser av äggrulle med färskostfyllning


Dessa små laxbakelser är grymt goda och jag får nog erkänna att jag gjorde dom lite väl ”höga”, det blev lite för mäktigt med äggrullen så stor. Jag skar hela rullen i tre bitar, men nästa gång får det bli sex bitar! En äggrulle kan man fylla med i princip vad som helst. Ibland gör jag en stor i långpanna, fyller med köttfärsås, rullar ihop, strör över ost och gratinerar i ugnen. En annan gång gjorde jag små tilltugg där jag fyllde rullen med färskost, babyspenat och knaperstekt bacon! Så det är bara fantasin som sätter gränser här och den kan ätas både varm och kall.

I dessa laxbakelser blev fyllningen en röra på philadelfiaost, majonäs, creme fraiche, gräslök, citron, salt och peppar… Supergott med en lite laxrosett på toppen!

6 bitar
Det här behöver du :
4 ägg
2 msk grädde
Salt

Fyllning :
2 msk philadelfiaost
1 msk creme fraiche
1 msk majonäs
1 näven finklippt gräslök
1 msk pressad citron
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Värm ugnen till 200 grader. Ta ett bakplåtspapper och vik till en rektangulär form, fäst hörnen med gem eller tejp. Formen ska vara ca 15*25cm om du inte har en ugnsform i den storleken vill säga. Bakplåtspappret behövs iallafall. Vispa ihop äggen med grädden och saltet. Häll smeten i formen och grädda ca 8 min tills den blivit ”fast” i konsistensen. Låt svalna på pappret något innan du lossar den. Bred sedan på fyllningen och rulla ihop. Skär i 6 bitar och servera med kallrökt laxrosett, citron och gräslök på toppen!


Busenkel förrätt som inte tar lång tid!

En annan variant på tilltugg/förrätt är denna med färskost, bacon & babyspenat
Till receptet >>

11 svar till “Laxbakelser av äggrulle med färskostfyllning

  1. Helene skriver:

    Mums !!
    Va gott det såg ut…
    Fin blogg.
    Kram Helene.

  2. Ruth skriver:

    These look gorgeous! Thanks for sharing!

  3. Anna/Frostrosor skriver:

    Vad roligt med en närmare dykning ner i pannkaksrullen! Nu har jag fått fler tips på mumsiga fyllningar!

  4. Annelie skriver:

    Åh, så mumsigt och tack för tipset, nästan glömt bort detta med pannkaksrulle eller äggrulle med olika fyllningar.

    Fina bilder och ha en bra dag!

  5. Martina skriver:

    Äggrulle! Det har jag aldrig sett förut, ser jättefina ut.

  6. Vickis skriver:

    Tackar tackar för recepten !
    Nu ska det bli rulle 🙂

    Ha en kanon dag !

    / Vickis

  7. Emma skriver:

    Första gången jag lämnar en kommentar här, trots jag läst din blogg lääänge… Uppskattar verkligen din personliga blogg om mat, var bara tvungen att nämna det ;0) Kram em

  8. Pinglan skriver:

    Oj, så gott! Ska absolut spara detta recept för senare tillfälle!

  9. Delikata Recept skriver:

    Kreativt och gott :-)!

  10. Sanna skriver:

    Såå gott det ser ut,den där laxbakelsen ska jag nog prova till midsommarbuffen:)
    Kram Sanna

  11. Rebecka skriver:

    WAOW vilken överraskning! Jag brukar kika in på din blogg då och då för att avnjuta dina underbara bilder. Själv äter jag dock LCHF så de flesta recept du bjuder på är inget för mig. Blev helt tagen när jag såg att du inte använde något mjöl till detta receptet. Underbart! Det här ska jag prova så fort jag har orken. Gud så gott det ser ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.