Vi kör lite läsarfrågor!


Jag tänkte att ni skulle få tillfälle att ställa frågor till mig om det är något ni har på hjärtat?

Jag kommer att svara er i detta kommentarsfält efterhand som frågor trillar in.  Ni som väljer att maila mig privat får naturligtvis göra det och även där ska jag försöka svara så fort som möjligt för nu har jag rensat hela mailen och börjar om från scratch! :-P

Är det någon som känner sig bortglömd vad gäller mail eller kommentarer så se till att hotja ordentligt nu! Jag får in så många kommentarer och mail att jag ibland inte hinner svara tillräckligt snabbt, och för varje dag så ramlar det in nya som samlas på hög och en del mail fastnar även i spamfilter. Men jag läser allt, tar till mig allt och är otroligt glad och tacksam att ni lämnar era avtryck, det hoppas jag ni vet!

Jag har som ambition att svara på allt ni undrar över, men ibland är det nästan ett heltidsjobb så jag hoppas ni har överseende med att jag ibland är sen, eller att jag helt enkelt glömt bort, för det händer det också ska jag erkänna.

Här nedan har jag sammanställt en del frågor som jag tror fler kan ha glädje av att få svar på, och även såna frågor som är ofta återkommande.

Kanske är det just din fråga?!  :

  1. Vad har du för köksassistent?
    Jag har en Kenwood Patissier, (bild här) rymer 4 liter och går utmärkt att baka 0,5 liters degar på, vispa maränger, knåda deg till cookies mm.
     
  2. Vad har du för kamera?
    Just nu en system digital Canon EOS 20D, med lite varierad optik från vidvinkel till 90, 100 mm macro.
     
  3. Vad har du för inställningar på kameran?, fotograferar du manuellt?
    Jag har olika inställningar vid nästan varje fototillfälle, beroende på ljuskällor, om jag är inomhus eller utomhus och hur mkt skärpedjup jag vill ha för en viss bild etc etc. Om jag fotograferar manuellt, antar jag att du menar ”knappen M” manuellt? Isåfall är svaret; Ja!
     
  4. Har du några bra tips på billig mat?
    Jag tycker jag försöker delge recept mycket från kylskåpsrens och ”ta-till-vara-tips” vilken enligt mig är billig mat! I menyn hittar ni kategorier med recept under både ”BILLIGT” och ”KYLSKÅPSRENS”.
     
  5. Kan du laga mer vegetariska recept?
    Det finns en del recept, men inte många under kategorin ”VEGETARISKT” men eftersom vi alla är köttätare i familjen är det inte något jag har eller kommer att lägga nån större vikt vid, så jag hävisar vidare till renodlade vego-bloggar som har större utbud!
     
  6. Jag gjorde en köttgryta med nötkött men allt blev segt och tråkigt, inte alls mört. Vad har har jag gjort för fel?
    Koka köttet ÄNNU längre på svag värme, det blir mört till slut, jag lovar!
     
  7. Vad är det för märke på eldkorgen med grillgallret?
    Landmann!
     
  8. Vilket kött passar bäst till grytor om man inte vill ha senor och fett i maten?
    En riktig köttgryta som fått puttra i många timmar kräver att köttet har lite insprängt fett. Det är svårt att koka en god köttgryta på riktigt magert kött tycker jag. Fett och senor försvinner/smälter tack vare den långa koktiden. Högrev, bog, fransyska, grytbitar är gott kött till grytor! Rostbiff och entrecote bör man spara till stekar.
     
  9. Får jag länka ditt recept från min sida/blogg?
    Självklart! Alltid självklart att länka recept och även bilder, bara ni hänvisar bildkälla: Kryddburken.se Blir jätteglad för alla som mailar och frågar, sånt uppskattas men är inget måste. Hänvisa bara vart recept & bild kommer ifrån så är jag nöjd!  
     
  10. Finns champinjonfabriken kvar i Borgholm?
    Jajamen, Borgens konserver lever kvar ännu! http://www.borgens.se/ 
     
  11. Har du några bra tips när man bakar bröd i bakmaskin?
    Tyvärr inte då jag aldrig ägt en bakmaskin.
     
  12. Varför ska man använda steksnöre till stek i ugnen?
    För att få en fin och jämn form så värmen fördelas jämnt under tillagning! Blir dessutom snyggare att servera också.
     
  13. Vad använder du för sprits till bakverken du gör?
    Jag använder en kraftig tygpåse/sprits från Bagaren och kocken. Tyllen är en djup-tandad i rostfritt.
     
  14. Hur får man sockret att ”fastna” på krabbelurerna?
    :-) Man måste va snabb där och vända dom i sockret direkt från stekpannan när dom fortfarande är rykande heta och har lite smör kvar på sig.
     
  15. Silikonformar till muffins, är dom bra?
    Silikonformar är kanonbra tycker jag då man inte behöver någon muffinsplåt för att stabilisera. Enkla att diska, bara vända ut&in och diska med svamp.
     
  16. Kan du lägga ut en ”steg för steg” hur man styckar en kyckling?
    Det ska jag tänka på nästan gång jag lagar kyckling. Några har också frågat hur man styckar en tillagad hel kyckling. Där är det mest bryta/pilla och plocka bort ben och skrov som du enklast gör med rena händer alt. med plasthandskar. Köttet lossnar så lätt så där behövs ingen kniv.
     
  17. Tips på tillbehör att äta till grillade revben?
    En kall potatissallad med antingen vinegrette eller krämig gräddfil/majonäs. Potatismos, cole slaw, pastasallad, en god baguette i skivor eller bara helt som dom ihop med en kall öl!
     
  18. Fotoskolan, hur blev det med den?
    Japp, den kommer! Jag lovar, nån gång under sommaren!
     
  19. Vad är ditt bästa matminne?
    Oj, det är en lång historia… Jag ska delge er den i ett separat inlägg vid ett annat tillfälle!
     
  20. Hur har det gått med fritösen du köpte?
    Inte bra!
    Jag är superkänslig vad gäller matos, stekos och framförallt doften av friterat… Så de gick inge vidare! Jag mår verkligen illa av lukten, utan att vara gravid och har alltid gjort. Det är samma sak på söndags-morgnarna när Nicke vill steka ägg till frukost… Det går bara inte, eftersom jag aldrig har matlust eller kan äta direkt jag vaknar så är just fett/olja-os något jag mår extremt illa av! Jag har dock inte gett upp hoppet utan tänker prova att använda den utomhus i sommar på altanen där man kan vara en bra bit ifrån! *S*  
     
  21. Var kommer din vita hjärtan-form från?
    Den är köpt i en vanlig presentbutik (sommarbutik) här i Borgholm, men jag har sett den på lite olika andra ställen också som Citygross och ÖoB.
     
  22. Har du något bra och nyttigt recept på bröd till smörgåstårta?
    Jag har bakat egna bottnar till en runda tårtor ett par gånger men jag tycker dom blir så tunga och mastiga så jag föredrar vitt rostbröd, det grova rostbrödet går ju också bra!
     
  23. Tips på skaldjursfyllning till smörgåstårtor?
    Kokta ägg/tonfisk på burk. Kräftstjärtar/majonäs/dill. Räkor/skagenröra. Krabba på burk/mjukost…
     
  24. Hur går det med dina äggskallar?
    Äggskallarna blev snabbt hårfagra. Inom 14 dar så är dom riktigt långhåriga så vi hinner med en omgång till lagom till påsk. Här kan ni se hur dom blev : http://kryddburken.se/2011/03/07/paskpyssel-med-vaxande-har/ Gräsfrön hittas i vanliga matbutik på fröhyllorna, lantmännen eller trädgårdsbutiker.
     
  25. Sist jag gjorde köttgryta vart köttet segt och inte alls gott fast jag hade brynt det innan och sen kokat länge, vad kan man göra??
    Koka ännu längre! ;-) Det är lösningen.
     
  26. Kan man byta ut rapsolja mot olivolja i kakdeg?
    Nej aldrig, faktiskt. Olivolja har en mer utpräglad smak och passar bättre till matigare bakverk, scones, muffins, baguetter, pita, pizza etc etc. Men inte i kakdeg.
     
  27. Varför får du en massa saker gratis när vi andra måste betala dyrt för dom?
    Det är varuprover och nylanseringar av produkter som kommer ut på marknaden och där har vi det sociala nätverket bland oss matbloggare som kan ”hissa och dissa (och marknadsföra)”. Sällan är det något tvång att blogga om produkterna vi får och det är väldigt få produkter som jag publicerar på kryddburken i jämförelse.
     
  28. Kan du inte skriva mer om dina marinader?
    För exakt ett år sen gjorde jag ett inlägg om just marinader, du har det här : http://kryddburken.se/2010/04/21/marinader-till-sommarens-grillningar-samlade-pa-ett-stalle/ Är det något speciellt du undrar är det bara att fråga!
     
  29. Finns det någon möjlighet för dig att fixa en ”skriva ut knapp”?
    En utskrifts version har funnits ett tag nu, det är den gröna lilla knappen under varje inlägg. Klicka där och välj sedan om du vill ha utskrift med eller utan bilder.
     
  30. Hur handlar du/hur ofta? Och har du nån planering eller går du bara på vad du vill ha?
    Eftersom jag till 95% handlar uteslutande på Hemköp så planerar jag veckan ganska mycket efter deras reklamblad med erbjudanden/extrapriser. Mest för att det är så kul att bläddra och se vad som finns och så får man lite inspiration också. Jag planerar inte exakta middagar måndag till söndag, snarare ett urval på olika middagar som ska lagas och rester som kan bli. Jag brukar iallafall tänka; Kött, fisk, fågel och handla hem därefter. Tillbehör som grönsaker, pasta, ris, potatis, och mejeripridukter som smör, grädde, creme fraiche mm ser jag till att det alltid finns hemma. Jag storhandlar 2 ggr/vecka, en gång inför jobbveckan som börjar och en gång inför helgen. Sen blir det alltid lite ströhandling av frukost; bröd/yoghurt/mjölk/pålägg mm. Jag lagar gärna och ofta storkok, såsom köttfärsås som blir lasagne, biffar/köttfärslimpa som sen blir pålägg, kyckling som kan bli sallad, eller med ris och sås. En tomatsås till pasta som även fungerar till pizza eller varma mackor. Eller soppor som går snabbt att svänga ihop och är himla gott som enkla mellanmål också! Nån exakt plan saknas och det är det som är så roligt! Hade varje dag varit uppstrukturerad med bestämda måltider hade jag inte haft lika kul! ;-)

 

Har ni frågor, något ni tänkt på, vill säga, undar över, eller vill nå mig privat, maila eller skriv i kommentarsfältet nedan så ska jag svara inom kort! :-P

Print Friendly

36 reaktion på “Vi kör lite läsarfrågor!

  1. Jag som inte kan göra sås elelr redningar för 5 öre skulle vilja ha lite mera om HUR man gör :D

  2. Hej har tänkt starta en matblogg men vad tycker du att man ska tänka på för att få många läsare? Kontaktar du företagen för att få varuprover eller hur går man till väga för att få det? Tack för en underbar blogg

  3. Jasmine!
    Jag är inte jätteförtjust i spiskummin och använder den mycket sparsamt men jag medger att den måste ingå i en god chili, dock inte för mycket utan bara anas!

    Soffi!
    Om du inte har läst mitt inlägg om hur du lyckas med sås, så gör det! http://kryddburken.se/2009/12/10/skysas/ Det du bör ha i bakhuvudet är först och främst en god bas till såsen, någon slags sky från stekning i ugn eller ett kok eller en god buljong. Vätska, grädde, mjölk, vatten, och en redning som gör såsen till sås (lite tjockare konsistens) och att smaka av och krydda så man blir nöjd! Sålänge man håller på o smakar av hela tiden så lyckas man till slut! Fråga gärna om jag inte var tydlig nog.

    Dennis!
    (nu räknar jag inte med salt och jag förmodar att du menar ”torra” kryddor)

    1. Peppar av alla sorter
    2. Chiliflakes
    3. Paprika
    4. Torkade örter
    5. Lawrys kryddsalt

    Din blogg säger mig inte så mycket ännu, bilderna är suddiga och ogenomtänkta, din första mening ”Bild från Google.se maila mig om jag inte får ha den här på min lilla blogg hihihih!!!!”

    Seriöst?? Galet fel enligt mig då du borde ta redan på vad som gäller angående upphovsrätt och bilder innan du börjar blogga. Man kan inte låna bilder från google. Det är google som VISAR bilder som tillhör NÅGON!
    Din beskrivning av bloggen gör mig inte heller klokare av att du bara gråtit tre gånger i ditt liv…? Vad är budskapet? Förklara gärna.
    /Linda

  4. Camilla!
    Får att få många läsare? Det är inte det första du bör tänka på när du ska skapa en matblogg. Du bör visa ambition och ett intresse som lyser igenom och som visar att du älskar det du gör. Då kommer läsarna till dig. Bilder är ett plus, att registrera sin blogg på olika portaler så läsarna hittar dig likaså och även vara mer eller midre aktiv på forum och hos andra matbloggare.

    Som svar på din första fråga om JAG kontaktar företag för att få varutprover är svaret blankt NEJ! Har aldrig gjort. Det är företagen eller varumärken som har anlitade PR-agenter/konsulter som i sin tur kontaktar oss matbloggare för vidare varuprover.
    /Linda

  5. Hej Linda! JAG ÄR SÅ OTROLIGT sugen på att investera i en kitchen aid och undrade om du har någon bra erfanhet av dom som du kan dela med dig av? Jag undrar också om du inte kan lägga upp ditt absoluta favoritbröd! AVGUDAR dig och din finfina blogg! fortsätt fortsätt fortsätt!

  6. Jag ser verkligen fram emot framtida fritering å fick svar på min fråga. :) Kul! :) Tack för en bra blogg oavsett hur lång tid det tar för dej att svara på alla kommentarer! :)

  7. Josefin!
    Tack snälla!
    Jag har ingen alls erfarenhet av Kitchen Aid,tyvärr. Dom är snygga och har läckra färger, men jag anser att prestanda går att jämgöra med likande modeller från andra märken till bra mycket bättre pris. Men jag skulle också kunna tänka mig att ha en bara för att den är sååå snygg! ;-)

    Mitt favoritbröd?
    Hmm… Där fick jag tänka till lite, men det måste bli mitt recept på morotsfrallorna : http://kryddburken.se/2010/08/15/varldens-godaste-morotsfrallor-minsann/

    Tätt föjt av Kroppkakebrödet som bara är sååå gott att stoppa i rosten : http://kryddburken.se/2010/02/24/kroppkakebrod/
    /Linda

  8. När du skriver i ett recept då man ska ha med buljong… tex i tärning och det ska blandas med vatten, ska det vara uppvärmt vatten eller kan man ta från kranen?

    Tack för världens bästa matblogg!!! <3

  9. Lisa!
    Tack själv! Ja, jag ska ge de några försök i sommar… Måste få till rktiga chili chesse balls ju! ;-)

    Hanna!
    Om du använder tärning så värmen du vattnet i samma kastrull du tillagar såsen i, eller tillsätter tärningen direkt i skyn eller hur nu receptet ser ut. I kallt vatten blandar sig inte buljongtärning.
    /Linda

  10. Anna!
    Okej, det känner jag inte till. Jag använder bara rapsolja i mina morotskakor, men jag kan tänka mig att det inte smakar jättetokig med olivolja i just en sån kaka än i jämförelse med en prinsessbakelse! Så jag köper de! :-P
    /Linda

  11. Hej!
    Jag har precis hittat din mat blogg och bara älskar den. Jag får så mycket inspiration av dig. Har redan provat några recept. Imorgon ska jag prova marinaden till kyckling klubborna. Det ska bli spännande.
    Nu till min fråga. Kan jag använda raps olja istället för olivolja när jag gör pasta eller måste det vara olivolja?
    Mycket tacksam för svar.

    /Emma

  12. Emma!
    Anledningen till oljan har inte så mkt med smaken att göra, mest för att pastan inte ska klibba ihop så använd vilken olja du vill. Rapsolja, olivolja, solrosolja, sk matolja etc etc. ;-)
    /Linda

  13. Hej. Jag undrar lite mer om dina marinader. I inlägget som du skrev om detta årets första grillning så skriver du att du har kött ståendes i marinad i en hel vecka (och nötkött i två). Jag tycker att det låter praktiskt för då kan man grilla när andan står på men jag undrar lite hur köttet ska klara av förvaringen. Är det viktigt att tänka på täta påsar eller burkar? Eller är det viktigt att marinaden innehåller något konserverande? Hur vet man om köttet inte bör ätas?
    Tack för en kanonblogg som inspirerar!

  14. jag är jättesugen på de här:
    http://kryddburken.se/2011/03/11/bbq-glaze-till-revben-i-ugn/

    under inlägget frågade jag:
    om man inte har tillgång till d’Elidas, vad skulle du säga man kunde ha istället, jag antar att den är stark, en gnutta sambal olek kanske, eller hackad chilifrukt/pulver, chipotle-pasta? Vad tror du skulle funka?

    fick ett svar av någon att den inte gick att återskapa. Men det var inte min poäng, jag undrade över i just det receptet var du skulle gissa blir bra att ha i för att få vad jag antar är lite extra hetta?

  15. IZ!
    Marinader är kul att experimentera med. En vecka är absolut helt okej för både fläsk och nötkött. Vid ett par tillfällen har jag marinat nöt och viltkött längre än en vecka och då i en marinad av olja/rött vin, kryddor, dock inte salt. Smakerna i oljan sätter smak på fettet i köttet, samtidigt förbrukas glykogenet i köttmusklerna vilket medför att köttet blir mörare. Täta, lite kraftigare påsar är viktigt och att ingen luft finns kvar. Ett tips är att marierna lagom mycket kött/skivor i flera små påsar så man inte behöver gå och öppna samma påse flera gånger. Hur man vet om köttet inte går att äta, vilket jag aldrig stött på så tycker jag man bör kolla en skiva, skära upp en ren köttyta och lukta. Det ska lukta kött, inte härsket.

    sofia!
    Jag skulle blandat lite sambal oelek med en gnutta fransk dijonsenap och sedan smaka mig fram till rätt hetta. D´Elidas är ju inte tokstark, utan har bara grymt god smak av chili och en aning senap.
    /Linda

  16. Jag tycker själv att jag är ganska duktig i köket men det är ju inget mästerkockblod som rinner i ådrorna direkt. Jag är 22 år gammal och har ännu inte hunnit upptäcka allt underbart som världen av mat har att erbjuda men jag nosar friskt! Jag skulle vilja impornera min pojkvän med en fin middag, som gärna får ta tid om det vill sig men som INTE är jättesvårt men ska verka lite överkurs ändå. Förstår du? mediumsvårlagad mat som ser väldigt satsig ut och självklart smakar underbart kort och gott. Ej fisk då vi båda avskyr det! TACK UNDERBARA DU för ditt underbara jobb med den här bloggen. Jag går in här flera gånger om dagen och blir lika glad när jag upptäcker att du har uppdaterat. Du har väckt mitt intresse för mat och matlagning, stort tack! kramis!

  17. Linda vad jobbar du med?

    Det har jag undrat länge :) Tack för en underbar blogg blir alltid lika hungrig när jag kikar in. Ser fram emot sommaren med många härliga recept och fina bilder.

    Kram!

  18. malin!
    Såklart! :-)
    Lite pill, men ändå rätt så enkelt och lyxigt gott är ju helt klart smördegsinbakad fläskfilé med gorgonzola :

    http://kryddburken.se/2011/02/26/smordegsinbakad-flaskfile-med-gorgonzola/
    eller saltbakad entrecote?
    http://kryddburken.se/2011/01/04/saltbakad-entrecote/

    Eller kanske plankstek vore något?
    http://kryddburken.se/2010/04/10/plankstek-med-grillat-kott-baconlindad-sparris-stekta-champinjoner-ostgratinerade-bifftomater-och-hemmagjord-bearnaisesas/
    Självklart med hemslagen bearnaise :
    http://kryddburken.se/2011/03/06/bearnaisesas-steg-for-steg-med-bilder/

    Som dessert efter en mastig middag tycker jag frusen cheesecake passar bra, fräscht och kallt och den kan du ju garnera med lyxigaste färska bären du hittar!
    http://kryddburken.se/2011/01/01/cheesecake-en-frusen-glassig-dessert/
    Lycka till!!

    Caroline!
    Jag jobbar i vårt familjeföretag inom vård/LSS, Basis AB. Både som admin på kontor och som ass.
    /Linda

  19. Har ingen fråga. Vill bara säga att du är grym! Blir alltid glad när jag går in på din blogg. Du förmedlar verkligen livsglädje! Tack för det. / lisa

  20. Hej!

    På fredag kväll ska jag bjuda hem lite vänner på texmex-mat men är så trött på det samma gamla vanliga med köttfärs, såser och röror, grönsaker och mjuka/hårda skal även om det är väldigt gott. Har du några bra tips på goda alternativ så texmex-mat blir spännade för mig och gästerna. Tack på förhand!

    PS. Kryddorna som jag vann är jättebra tycker jag. Har hunnit prova de flesta och jag är väldigt nöjd.

  21. Den enda svamp jag gillar är champinjoner på burk. Men de är ofta dåliga och smakar mögel, jag är extremt känslig för mögelsmak- och lukt. Oftast känner ingen annan av det i maten, men det gör tyvärr jag.
    Så har du något tips på bra burkchampinjoner? Hemköp har tyvärr lagts ner här i Oskarshamn, jag brukar köpa Coops eget märke, men de är ganska dyra och smakar mögel. ICA har aldrig haft champinjoner jag gillar. Vilket märke brukar du köpa? Borgens?
    Gillar din blogg och läser dagligen, men orkar inte laga mat som jag skulle vilja pga sjukdom. Men jag blir iallafall inspirerad av dina vackra matbilder! :)

  22. Anna J!
    Va kul att du blev nöjd med kryddorna!
    När jag tröttnar på som du säger de gamla vanliga så kör jag på kyckling istället. Finstrimla ett gäng kycklingfiléer smått, fräs på i stekpannan med salt & peppar, pressa över massa citronjuice, krydda med vitlök, lite paprikapulver eller annan god krydda. Du kan också slå på lite vätska, en buljong eller lite vatten så det får bli saftigt och puttra på låg värme en stund före servering.

    Tillbehör som hårda och mjuka skal brukar jag ta bort helt och använder istället nachochipsen som finns i olika smaker. Lägger upp bredvid varann på en tallrik, strör över massa och några skivade jalapeno. In i micron precis när alla sitter till bords. Sen får alla plocka på sig några chips och därfeter fylla på med tillbehör och kyckling. Gör iordning ett par tallrikar så du kan värma efterhand ni äter, det tar bara några sekunder i micron. Som tillbehör brukar jag byta ut tomatsalsorna mot hemmagjord guacamole, ruccolasallad, krossad ananans, riven/smulad fetaost och parmesan, nötter, cashew eller jordnötter, chilisås att droppa över, cocktail kapris, hackad rödlök och en kall vitlökssås mm mm. Det brukar bli en höjdare och ett litet avbrott från den klassiska tacon med färs. Jo, just det, pitabröd brukar jag ha också. Skär varje pitabröd i fyra så får du små mini-skal som du också kan värma på lite före de ska ätas! Smått är alltid godare och då kan man smaka mer av allt istället för att proppa en tortilla full och sen är man mätt efter en! ;-)
    Lycka till!

    Linda Johansson!
    Jag håller med dig, ibland när man öppnat en konservburk är det inte så tilltalande champinjoner alltid! De värsta är dom som är stora och sladdriga. Jag köper aldrig färdigskivade utan alltid hela. Just vad gäller konserver har jag inte hittat nån riktig favorit så jag köper en hel del på glasburk, hela champinjoner dom är absolut godast och där ser du ju hur dom ser ut också! Sen skivar jag dom själv.
    /Linda

  23. Du MÅSTE prova göra chèvre och fikon paj toppat med honung och rostade pinjenötter!

  24. Hej, dina arraksrutor har blivit en stående favorit hos mig, men när jag gör glasyren blir den inte homogen med en gång. Jag kan få sjuda den flera minuter innan den går ihop – vad gör jag för fel?

  25. Malle!
    Tack för tipset! Låt himla gott som höjdpunkt på en ostbricka till exempel!

    Inger!
    Du gör inget fel alls. Jag gör desamma. Jag har kanske varit lite otyldig i receptet men i meningen ”Låt allt få smälta ihop till en fin chokladsmet” så menar jag att det kan ta några minuter tills allt blandat sig, bara det får sjuda ihop och bli en fin smet!
    /Linda

  26. hej!!! måste bara tacka för en underbar blogg som jag följer slaviskt och får massa inspiration från… numera gör jag alltid din bacon/broccolipasta när lunchlådor ska göras…
    massa fina bilder och bra recept… har sparat en del för att göra nån dag…

    gillar grillat och behöver lite roliga recept på kalla såser…
    om du vill dela med dig… :-) kram DIANA

  27. Diana!
    Tackar så hjärtligt! :)
    Lite kalla grillsåser, det är alltid gott! Och fast det finns ett gediget urval i affärer med bbq, salsor, bearnaise, aioli mm så tycker jag de hemmagjorda är godast faktiskt!

    En kall god skagenmajonäs som passar bra till grillad fisk eller fiskpaket :
    http://kryddburken.se/2011/02/06/citronbakad-torsk-med-hackat-agg-skagenmajonas/

    Remouladsås till fisk :
    http://kryddburken.se/2010/04/28/remouladsas-recept/

    Romsås till grillad lax :
    http://kryddburken.se/2009/06/11/romsas-till-fiskratter/

    Rhode island är gott till grillade kycklingklubbor i en pastasallad :
    http://kryddburken.se/2010/11/05/pastasallad-med-ost-skinka-agghalvor/

    Den klassiska tzatzikin som är gott till grillat kött, kyckling & biffar :
    http://kryddburken.se/2010/10/26/kryddiga-notfarsspett-med-tzatziki/

    En hemmagjord kall bearnaisesås :
    http://kryddburken.se/2009/05/02/grillat-med-extra-god-kall-bearnaisesas/

    En tomatbaserad, hot n´chunky salsa :
    http://kryddburken.se/2010/06/06/salsa-hot-chunky-perfekt-till-tacos-grillat/

    Fetaostkräm :
    http://kryddburken.se/2009/10/12/biffiga-biffar-fetaostkram/

    Vitlökscréme med philadelifaost :
    http://kryddburken.se/2010/04/25/grillade-kycklingfileer-med-ugnrostade-rotfrukter-vitlokscreme/

    Egen hamburgerdressing, SUPERGOD!! :
    http://kryddburken.se/2010/02/06/hambugerdressing-pa-3-min/

    Ceasaedressing till grillad kycklingssallad :
    http://kryddburken.se/2010/02/01/ceasarsallad-med-rostade-brodkrutonger-hyvlad-parmesan-ceasardressing/

    Guacamole :
    http://kryddburken.se/2009/10/28/guacamole/

    Rödlöksbalsamico, grymt gott till en fin skiva grillad biff :
    http://kryddburken.se/2009/04/28/flaskkotletter-med-rodloksbalsamico/

    Hoppas du hittar lite som faller i smaken! Ska göra några nya varianter i sommar också tänkte jag! ;-)
    /Linda

  28. Du verkar tycka mycket om usa-temat i olika sammanhang.
    Har du någon anknytning till usa eller tycker du bara att det är
    snygga mönster och färger rött-vitt och blått.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>