Grönsaker & Rotsaker

Heta fläskkotletter i sötsur sås


Hej igen! Jo, kvällens middag ja. Nu ska jag skryta så näsan blir lång tänkte jag!! 😉 Detta var de godaste jag ätit på länge! Hett, fräscht, sött, syrligt, friskt, såsigt och bara såååå GOTT!! Jag hade fläskkotletter i kylen och tänkte från början bara steka på i gjutjärnsgrytan med massor av lök och göra en skysås och servera med potatis, ärtor och morötter! Men efter dagens vårkänslodrabbning sadlade jag om helt och hållet! Husman i all ära men ibland vill man ha nåt fräscht och sommrigt! 😛

Två mango hade jag låg i köksfönstret och var nu mjuka och solmogna, så ”kotletter med mango” blev min första tanke! Sen då… Mer? In en vända i kylskåpet och hittade morot, ingefära, vitlök, paprika och chili! Passar bra ihop med mango tänkte jag… I skafferiet rotade jag fram en burk minimajs, ananas och, vattenkastanjer! Efter att ha brynt kotletterna i grillpannan och hackat och skurit så bestämde jag mig för att kotletterna skulle få ligga och gosa till sig (bli möra) i såsen efter den fått koka upp!

Sagt å gjort! Det blev hur gott som helst! Det blev också ganska hett, så minska ner rejält på chili och ingefära om du är känslig. Här i familjen tål vi lite hetta och barnen mer och mer faktiskt! Nicke tyckte det var ”lagom” hett och att det rensade upp i näsan. Joline sa ingenting, hon är ju dock förkyld men jag lovar det är bra fart i den här såsen! 😉

4- 6 port
Det här behöver du :

Olja + smör till stekning
6 fläskkotletter
Salt & peppar

Såsen :
2 mogna mango
1 stor morot
½ röd sweet snack paprika
1 bit ingefär (ca 2 msk finhackad)
1 röd spansk peppar (färsk, chilifrukt)
1 vitlök solo
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 liten burk ananasskivor + spadet
3 dl vatten
Maizenamjöl
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smör + lite olja i en grillpanna. Bryn kotletterna så de får fin färg. Krydda med salt & peppar. Lägg upp på ett fat så länge. Under tiden kotletterna steks kan du skära frukt och grönsakerna.

Skala och skär mangon i mindre bitar. Skala och strimla moroten. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar och finhacka chilin, ta med fröna också! 😉

Smält smör + lite olja i en ren stekpanna. Fräs på alla grönsaker och konserverna ca 5 min. Rör om under tiden. Tillsätt spadet från ananasen, slå på vatten och gör en maizenaredning och slå i. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och lägg i kotletterna som nu får småputtra i såsen ca 10-15 min! Servera med risnudlar.


Brynta kotletter direkt från grillpannan.


Hacka och skära är kul! Här har vi mango, minimajs, paprika, morot, ananas, chili och vattenkastanjer.


Fräs på i stekpanna och slå på vatten, låt allt få småputtra till en simmig sås!


Ner med koletterna och låt dom puttra med ca 10-15 min.


Här serverat med risnudlar!

15 svar till “Heta fläskkotletter i sötsur sås

 1. Åsa skriver:

  åhh vad det ser gott ut och vilken idé du gav med ditt inlägg 🙂
  kram Åsa

 2. anna L skriver:

  Supertack för tipset. Hittade ett paket fläskkotletter idag i frysen och började tänka på vad jag skulle göra. Var sugen på något nytt och detta blir det på söndag:)

 3. Ser mumsigt värre ut 🙂

 4. Emma skriver:

  Ser jättefräscht och gott ut!!

 5. Goda smaker, men vi slänger nog i kycklingfilé istället, borde funka lika bra som fläskkotletter?

 6. kryddburken skriver:

  Det funkar lika bra med kyckling! Jag BRUKAR göra liknande med just kyckling, men idag blev det kotlett!
  /Linda

 7. Molly skriver:

  Har följt din blogg ett tag nu och ville bara säga hur glad jag är att jag äntligen hittat en matblogg som inte tjatar om miljön hela tiden – ”skära ner på kött” här och ”endast ekologiskt” där. Uppriktigt sagt är det en lättnad att komma hit och se att du serverar rejäla köttbitar varje dag och inte ständigt tar hänsyn till alla dessa trädkramerier! Tack för att du är en uppfriskande fläkt i denna miljöhysteri!! 😀

 8. Sebastian skriver:

  Ser riktigt gott ut!

 9. Jimmie skriver:

  Bilderna på denna maträtt får det verkligen att vattnas i munnen.

 10. kajomida skriver:

  Så sakteliga tror jag att det kvittar mej vad Linda lagar för mat – huvudsaken är att hon sätter in bilder som gör att det bara vattnas i munnen 😉

 11. Guuuuuud vad gott det ser ut! 🙂

 12. Elina skriver:

  Ser jättegott ut! 🙂

 13. Karin W skriver:

  Sötsurt det var längesen i mitt kök men det såg supergott ut! Nu bor du iaf på rätt ställe där våren har landat men här har vi skidsemester kvar om några veckor och det längtar jag faktiskt till. Just nu skulle jag vilja ha mera tid i köket och läsa alla bloggar jag gillar… men så är det väl för alla.
  Sköt om dig/Karin

 14. Mickaela skriver:

  Åhh va gott det ser ut:=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.