Billigt

Grillade kycklingklubbor med krämig ostpasta


Jag är fortfarande muttrig… Jag som har varit så flitig idag och städat å fejjat, och varit å handlat och hittat sån fin fransyska och några fina nötbogbitar hade verkligen sett fram emot att ställa mig i köket och kokat en riktig, hederlig, rejäl köttsoppa med klimp i eftermiddag. Men se, så blev det inte! Min stora soppgryta är kvar på jobbet och jag vägrar koka soppa i nån annan än den för den är bara bäst, så de så! *muttrar lite till*

Så jag fick helt sonika sadla om kvällens middag och istället blev det grillade kycklingklubbor med en god marinad som gubben vispade ihop med bravur!! Ja, han kan bara han vill och det blev sjukt gott alltså!! Jag serverade dessa klubbor med en pasta och ostsås och en god sallad! Torsdagsmiddan framför TV:n, that´s the way it is!

Imorgon kära vänner då jädrans kommer köttsoppa stå och puttra så fort jag fått liv i mig själv och soppgrytan hittat hem igen! De lovar jag! 😉

Det här behöver du : 
4 kycklingklubbor (1st/person)

Marinad :
150 gram smör
2 msk köttfond el. 2 köttbuljongtärningar
1 msk balsamico vinäger
1 msk kikkoman soya
1 msk sweet chilisås
1 msk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
1 msk kycklingkrydda (gärna utan glutamat)
Vitpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna till marinaden och låt koka upp. Ställ åt sidan sålänge. Lägg upp kycklingklubbor på ett ugnsfast fat. Det går bra med frysta och det är de jag använt i detta recept. Korta ner stektiden i ugnen om du använder färska och kolla köttet lite extra emellanåt om det är klart!

Pensla kycklingklubborna med marinaden och stek i ugn på 180 grader ca 1½ timme. Vänd klubborna två gånger under stektiden och avsluta med skinsidan uppåt. Pensla dom med stekskyn som bildats vid varje vändning. Servera som dom är, med aluminiumfolié virat runt benet eller tillsammas med en god pasta!

Ostsås till pasta :
1 msk smör
1 msk torkad dragon
2 msk vetemjöl
5 dl gräddmjölk (50/50; grädde/mjölk)
Salt & peppar
4 dl vällagrad ost, ex parmesan, gruyère, peccorino, cheddar etc.

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan och vispa kraftigt ner mjölet. Späd med gräddmjölk och låt koka upp. Sjud såsen på svag värme ca 5-10 min. Salta & peppra. Riv osten och tillsätt på slutet och låt den smälta ner. Blanda med pastan.


Grymt goda klycklingklubbor fick bli kvällens räddning i brist på soppa! 😉

9 svar till “Grillade kycklingklubbor med krämig ostpasta

 1. Martina skriver:

  Kycklingkrydda (gärna utan glutamat) 😉 Den var kul! Nej, skämt åsido, tyvärr är det ju en hel del glutamat i dom där kryddblandingarna. Hittade själv tillslut en grillkrydda som inte var full med glutamat, härligt! Trevlig helg!

 2. Lo wol skriver:

  Men Linda kan du inte ta bättre bilder;) tycker din blogg är trevelig men dine matbilder är ju ikke speciellt triggande för aptiten…oooops nu får jag så hele mobben på mig snart, men det spelar ingen roll måste få ventilera min synpunkt. Men detta är kun min synpunkt
  Vänligen
  Lo Wol

 3. Foodelicious.se skriver:

  Detta är ju precis min typ av mat. Ska äta kycklingvingar ikväll, förmodligen med en sweet chilimarinad :-).
  Personligen blir jag väldigt hungrig bara av att titta på dina bilder som jag tycker är väldigt aptitliga.

 4. Karin skriver:

  Jag ska göra en riktigt härlig soppa imorgon jag! Då kommer syster och hennes man på besök med en släpkärra full med barngrejjer och då ska jag bjuda på gulasch! Men jag vet precis hur det är att vägra laga viss mat i annat än vissa kärl haha. Man är ganska insnöad när det gäller matlagning ibland 😛

 5. kryddburken skriver:

  Martina!
  Precis, de flesta kryddmixer innehåller tyvärr glutamat men de finns några undantag så det är värt att leta lite ibland!

  Lo wol!
  Tydligen inte! Smaken är som baken, som tur är!

  Foodelicious.se!
  Vingar och sweet chili kan bara inte bli fel! Trevlig kväll!

  Karin!
  Oj så gott, gulasch är en favorit här också! Spännande med en hel släpkärra barngrejer! Hoppas ni får en mysig helg!
  /Linda

 6. Viktfixerad skriver:

  Mmm ostsås… Har en bit parmesan passande nog.

 7. Ser verkligen supersmarrigt ut 🙂

 8. Goda Smoothies skriver:

  Fina bilder och fin beskrivning.
  Dock får jag vänta med detta tills jag kör ut grillen 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.