Billigt

Pannbiff med stekt lök och skysås!


Det här mina vänner är tallriken min man rankar allra högst på topplistan av maträtter! Pannbiff, massor med stekt lök, potatis, lingon och en skysås! Färs i alla former är riktigt macho!! 😉 Biffar, burgare, köttfärslimpa! Allt med färs och han blir lycklig! Riktig husman när den är som bäst!

Det här behöver du :
1 kilo blandfärs
2 dl vatten
1 dl ströbröd el. havregryn
1 msk potatismjöl
1 ägg
1 gul riven lök
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop alla ingredienser utom färsen i en stor bunke. Låt stå någon minut att svälla. Rör ner blandfärsen och forma till biffar. Stek i stekpanna i omgångar så biffarna får fin färg. Sänk sedan värmen och efterstek så de blir helt genomstekta. Servera med stekt lök, kokt potatis och skysås som du gör i stekpannan efter att du stekt löken så får du med den goda smaken.

Stekt lök :
4 gula lök
Smör
En nypa socker el. farinsocker
Salt & nymalen vitpeppar
Vatten

GÖR SÅHÄR :
Skala och skär löken i ringar. Smält smör i stekpannan på medelvärme. Tillsätt löken, en nypa socker, salt och vitpeppar. Låt den steka så den blir genomskinlig och fått lite fin färg. Tillsätt sen ett par matskedar vatten, sänk värmen och fortsätt steka löken minst 30 min, tills vattnet kokat in.

Skysås :
När du har stekt klart löken ta ur den ur pannan och slå i ca 6-8 dl köttbuljong, (tärning el. fond + vatten) soya, en tesked svartvinbärsgéle, salt & peppar, runda eventuellt av smaken med en skvätt grädde. (Och gärna en burk champinjoner också). 😉 Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.


Färdigstekta pannbiffar!


Smaklig måltid!

15 svar till “Pannbiff med stekt lök och skysås!

 1. ooh jag gillar sån ”riktig” mat med.. gotti!

 2. Tillhör gruppen av maträtter som delar detta hem i två läger:)
  Håkan tycker det är makalöst gott med biff och lök, fläsk och löksås mm, Anki tycker det inte… Men man kan ju inte alltid vara överens.

 3. ida skriver:

  vad menar du med fond + vatten, hälften eller ? tack för en SUPER bra blogg 😀 detta blir att göra till ikväll 😉

 4. kryddburken skriver:

  Ida!
  1-2 buljongtärning eller 1-2 msk fond + 6-8 dl vatten!
  /Linda

 5. Fridas kök skriver:

  Håller med din man! Få saker är så gott som riktig husmanskost. Och pannbiff med stekt lök…. sååå gott, det vattnar sig i munnen. 😛

 6. Foodges skriver:

  Mat i min smak. Fortsätt med ett bra arbete
  Per/Foodges

 7. Annette skriver:

  Åh, vad gott! Husmanskost är det absolut godaste som finns, det är ”redig” mat!

 8. Det hade de i p-matsalen igår när jag satt där med min tråkiga låda. Såg faktiskt riktigt gott ut och blev sugen på att göra någon dag. Är överförtjust i alla färsrätter!!

 9. ingegerd skriver:

  håller med jag älskar också pannbiff med lök och massor av sås!!=)

 10. Jimmie skriver:

  Kan bara hålla med, pannbiff med lök är så otroligt gott.

 11. kajomida skriver:

  Gud vad mumsigt det ser ut! Blir så glad varje gång jag ser en maträtt (husmanskost) här som jag på någotvis glömt bort under mina 25 år i Tyskland… fast köttbullar, köttfärslimpa, köttfärspaj och kålpudding har aldrig gått ur minnet 😉

  I sydvästra Tyskland, där jag bodde tills för ett år sedan *hittade* jag en gång ett nytt bageri och de hade småfrallor som smakade precis lika gott som i Sverige. Och då kom jag på hur gott det var på slutet av 70-talet (!!!) med urgröpta småfrallor, fyllda med en kryddstark köttfärsröra som sedan överbakades med ost mmmmmmm. Här uppe på Fehmarn finns inte denna sort och med *vanliga* frallor smakar det inte lika bra, tyvärr.

 12. Karin skriver:

  Jaaa, pannbiff med lök ÄR gott!

 13. Mor-Mia skriver:

  Vilken härlig husmankost du bjuder på idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.