Tävlingar

Vinn parmesanost för 300kr!!


Nu alla ostälskare där ute måste ni spetsa öronen!! 😉

Dagens tävling har börjat & det är Zeta som står för den härliga vinsten av parmesanost till ett värde av 300 kr!

  • Två stycken vinnare kommer att dras och det du ska göra är att skicka in ditt bästa recept med just parmesan!
     
  • Du kan lämna receptet här i kommentarsfältet, eller maila mig på [email protected] och märk då mailet ”Parmesan”
     
  • Sista tävlingsdag att lämna ditt receptbidrag :
    Måndag den 14:e februari, glöm ej att uppge en giltig e postadress.

 

Så, vad väntar ni på? Sätt igång & lycka till! 😛

I samarbete med Zeta parmesanost

51 svar till “Vinn parmesanost för 300kr!!

  1. Mia skriver:

    Min goda Lasagne med Parmensanost

    En långpanna full. Ca 3-4 pkt färska lasagneplattor

    Till köttsåsen :
    1 kg nötfärs
    salt
    vitpeppar
    grov svartpeppar
    lawrys kryddsalt
    smör
    4 gula hackade lökar
    8 finhackade vitlöksklyftor
    15 medelstora färska champinjoner
    flytande honung
    1 burk majskorn
    1 tärning mörk oxbuljong
    maizenmjöl
    5 dl vatten
    3 dl grädde

    Gör så här :
    Bryn färsen samt krydda efter smak. Fräs gul lök och vitlök i smör strö över en nypa socker. Skiva och stek svampen på svag värme så de blir lite småkrispiga, ringla över lite honung. Häll alltsammans i en större gryta tillsätt majskorn och buljong. Låt koka ca 45 min på svag värme. Rör ner maizenamjöl och vatten.

    Bechamelsås :
    75 gr smör
    Salt
    Vitpeppar
    1/2 dl vetemjöl
    pressad färsk citron
    ca 1 liter standardmjölk
    2-3 dl grädde
    2 dl riven parmensanost
    färsk dragon

    Gör så här :
    Fräs upp smör och salt och peppar (använd helst hel vitpeppar som du mortlar själv)
    Vispa ner mjölet och späd med mjölk. Tillsätt grädden samt pressa i lite citronsaft. Låt puttra på svag värme tillsätt sist finhackad dragon och parmensanosten.

    Gör lasagnen :
    Smöra en långpanna.
    Varva nu med köttsåsen, färska lasagneplattor och bechamelsås.
    Brukar räcka till 3 lager. Avsluta med att riva över 6 dl parmensanost samt häll på lite extra grädde. Skjuts in i ugnen 🙂 ca 175 grader 1 timme. LYCKA TILL!!! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.