Fisk & Skaldjur

Citronbakad torsk med hackat ägg, & skagenmajonäs

 
Idag blev det torsk till söndagsmiddag här hemma! Jag ugnsbakade filéerna ihoprullade med flingsalt, vitpeppar och massa citronskivor. Till de kokt potatis, kokta hackade ägg och så vispade jag ihop en otroligt god majonäs med fiskkrydda skagen! Att nåt så enkelt kan bli så gott alltså!! Imorgon blir det tävling här på burken, och det handlar faktiskt just om kryddor som ni kan vinna! 😉 Så håll utkik då!

Det här behöver du :
800 gram torksfilé
smör till formen
Flingsalt
Vitpeppar
3 citroner

GÖR SÅHÄR :
Använd färska eller upptinade torskfiléer. Smörj en ugnsfast form. Rulla ihop filéerna och lägg i formen. Strö över flingsalt och vitpeppar. Skär citronerna i skivor och lägg lite huller om buller. Stek i ugn ca 25 min i 175 grader.

Skagenmajonäs :
1 äggula
1 kork vitvinsvinäger
2 tsk fiskkrydda skagen (Kryddknallen)
2 dl rapsolja
ev. en skvätt mjölk
Pressad citron efter tycke o smak

GÖR SÅHÄR :
Ta fram ingredienserna till majonäsen i god tid så de hinner bli rumstempererade. Knäck ägget och separera vitan och gulan. Endast äggulan skall användas nu. (Spara äggvitan till maräng etc. Går bra att frysa in). Blanda ihop äggula, vinäger och kryddan i en skål. Vispa med ballongvisp eller elvisp. Tillsätt oljan, en droppe i taget tills majonäsen fått tjockare konsistens, sen kan du hälla på i en stråle.

Smaka av och pressa ner lite citron. Ev, salt och peppar. Ställ majonäsen i kylen, kryddorna behöver mogna lite i den och du kan ev. behöva späda majonäsen med lite mjölk efter att den fått stå till sig nån timme. Vispa den då bara lätt med handvisp till en slät konsistens. Servera till fisk.


Fiskkrydda skagen, en riktig höjdare att smaksätta majonäs med. Innehåller ;  Salt, persilja, paprika, peppar, senap, vitlök, lök, antioxidationsmedel (citronsyra), solrosolja. Läs mer här >>

9 svar till “Citronbakad torsk med hackat ägg, & skagenmajonäs

 1. Vad gott!! Har länge tänkt att jag ska göra kokt torsk med äggsås! Men detta låter ju inte heller fel! Kan knappt bärga mig till imorrn….;)

 2. Anna skriver:

  Åh så gott!

 3. Det där låter grymt gott!

 4. Läste bara ordet skagenmajonäs och blev hungrig som en varg! Låter sjuuuukt gott 🙂

 5. Tesse skriver:

  Ooh, skagenmajonäsen lät underbar! Jag har aldrig provat att göra majonäs själv, men jag blev väldigt sugen på att prova nu!

 6. Marie skriver:

  låter jättegott detta blir tisdagens middag hemma hos oss tack för inspirationen

 7. Foodelicious.se skriver:

  Så fräscht och gott det ser ut!

 8. Hanna skriver:

  Skagenmajo – så piffigt! Måste absolut testas!!

 9. Vi får väl kanske ta och ge egen majo ett nytt försök. Blev inte lyckat förra gången när vi gjorde med mixerstav (som skulle vara så lätt hade vi sett). Men att vispa för hand är kanske lösningen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.