Billigt

Trollerilåda med makaroner, falukorv, tomater & mozarella


Ibland hamnar man där i falukorvsträsket… Man vet inte riktigt vad man ska laga till middag, inspirationen tryter och även om det finns en massa i kylen så näää… Ibland bara känner man inte för att ställa sig och göra det där ”lilla extra” till middag… Ibland duger det liksom extra utmärkt med just stuvade makaroner och stekt falukorv! Faktiskt!! 😛
 
Stuvade mackisar och falukorv åt vi i måndags, och även att maken fick en matlåda med sig blev det rester över. Så idag kära vänner blev ”korv-träsk-maten” till en helt gudomligt god makaronigratäng, toppat med tomater, mozarellaost och basilika! Oj så mycket roligare det blev! Nu är det väl ingen sensation med just en makaronilåda då, men har du provat med stuvade makaroner? Stekt korv? Och som pricken över i:et toppa hela härligheten med mozarella, färska tomater och basilika! Det är ljuvligt gott alltså…

Det här behöver du :
8 dl stuvade makaroner
400 gram stekt falukorv

2 dl grädde
2 dl mjölk
2 ägg
2 tomater
½ kruka basilika
1 mozarella
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smörj en ugnsfast form. Vänd ner de stuvade makaronerna tillsammans med falukorven skuren i mindre bitar. Vispa ihop, grädde, mjölk, ägg, salt och peppar. Slå det över formen. Toppa med skivade tomater och riv över basilika och mozarellaost. Gratinera i 200 grader ca 25 min.

* TIPS :
Tycker du inte om äggstanning, uteslut äggen i receptet och vispa ner lite (1-2 tsk) maizenamjöl i mjölk/gräddblandningen!


Stuvade makaroner och korv som blev kvar i kylskåpet… Ser inte så lockande ut kanske!


Lite trolleri… Ja, jag vet, det ser fortfarande inte gott ut…


Men nu börjar det likna nåt… Låt gratinera 20-25 min och njut sen av en grymt god middag!! 😉

15 svar till “Trollerilåda med makaroner, falukorv, tomater & mozarella

 1. Karin skriver:

  Mums! Det där låter som nåt för mig! Jag som ska ladda med kolhydrater inför förlossningen! Tyvärr har jag dock tappat aptiten på mat de senaste två veckorna, något som är HELT olikt mig. Rätt trist… Men jag hoppas det går över 🙂 Kram!

 2. Hanna skriver:

  Trollerilåda låter kanon! Falukorv har aldrig varit en av mina favoriter men nu när jag bor utomlands kan jag faktiskt sakna ugnsbakad falukorv med äpple, lök, senap och ost… Mums!

 3. Malin skriver:

  Jag åt faktiskt just stuvade makaroner och falukorv till middag idag, haha. Kan verkligen gå och längta efter det ibland. Och det är ju så smidigt när man är hungrig och vill ha mat fort. Men det här lät ju klasser bättre 🙂

 4. Ja,falukorv….känns så svenskt och lite halvtrist emellanåt, men har man inte ätit det på ett tag så funkar det faktiskt. Jag har i perioder kört fast på korvstroganoff så då har vi ätit det ”i parti och minut” här hemma, men så kan det bli när inspirationen och framför allt tiden lyser med sin frånvaro. Tack för ditt recepttips!!

 5. benny skriver:

  This looks really delicious!!:) Basil, tomatoe, mozzarella! Italy’s best!!

  Have you checked my LIGHT and DIET LIKE spelt risotto???

  http://www.beinitaly.blogspot.com

 6. Slickepotten skriver:

  Smarrigt värre! Låter som något som skulle gå hem i den här familjen. Alla gillar stuvade makaroner här hemma 🙂

 7. Martina skriver:

  Håller med dig ang falukorv. Själv tycker jag det är trist med falukorv men resten av familjen älskar det…..tyvärr…. ;-)….men, lyxar man till det lite grann så blir det ju gott förstås!

 8. Foodelicious.se skriver:

  Ser väldigt smakrikt ut och vilka smakfulla bilder:-). Underbart!

 9. Gillar sådana där ”rest-gratänger”. Låter supergott! Stuvade makaroner och falukorv är ju inte dumt som det är!

 10. Marion skriver:

  Vi ska ha stekt falukorv med mos idag. Det gillar hela familjen. Jag gillar falukorv starkt, även på mackan, som resten av familjen. Vi skulle kunna kalla oss familjen KORV!

 11. Vi njöt faktiskt oxå av stuvade makaroner och falukorv i måndags, kan båda få riktigt sug efter det ibland. Har oerhört sällan falukorv annars, mest kanske för att vi inte har nåt gott recept att använda. Blir oftast spenatstuvning eller stroganoff och det tröttnar man ju fort på. Får kanske ta och prova lite trolleri nästa gång…

 12. så mumsigt det ser ut, ja du har verkligen trollat fram en härlig korvrätt

 13. Ester bakar skriver:

  Mmmm… mozarella och tomat är ju så gott!

 14. kryddburken skriver:

  Då säger vi väl de! Falukorv ÄR gott!! 😉 Om inte annat så behövs det lite variation för att få fart på smaklökarna!
  /Linda

 15. Jeanette skriver:

  Hejsan Linda
  Bakade idag dina goda frallor och vad goda dom blev är en matmorsa som kan laga till vad skåpet förmår.Har fött 5pojkar så vi har varit storfamilj.. Älskar att baka/laga mat.. skall fixa semlor till helgen..Kollar var dag din blogg..
  Tackar för fina bilder..
  MVH Jeanette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.