Frukost

Citrusmarmelad med apelsin & citron


Inget slår en hemkokt marmelad till rostad bröd på morgonen!! Det är ljuvligt gott, och jag älskar färgen!! Marmelad har en glad färg som man blir lite smålycklig av! 😉 Detta recept är enkelt och blir många härliga burkar, perfekt att ge bort till någon man tycker om… Var tvungen att ta med mig kameran och alla burkar ut i snön för solen är helt underbar idag och ljuset blir sååå perfekt! Hoppas ni alla får en fin dag!

Det här behöver du :
1½ kilo apelsiner/citroner
(3 apelsiner + 4 citroner)
1½ liter vatten
1 kilo syltsocker

GÖR SÅHÄR :
Tvätta frukten och dela på mitten. Pressa ur saften. Skär skalen med kött i små strimlor. Lägg i en kastrull med den pressade saften. Tillsätt vattnet och låt koka upp. Sänk värmen och låt frukten bli mjuk ca 20-25 min. Tillsätt syltsockret och koka ytterliggare ca 10 min. Häll upp på rena burkar. Förvara i kylskåp.


Apelsin & citron…


Det tar en evig tid att strimla allt, men det gör man som man vill. Man kan också ta mixerstaven och köra några varv i marmelad när den kokar!


Efter jul är både skåpar & skafferier fyllda av tomma olika små söta glasburkar! Blir kanonfint med lite variation!


Och självklart går det alldeles utmärkt med muffinsformar att sätta som hatt på burkarna! 😉


Ganska gulliga… 😛

26 svar till “Citrusmarmelad med apelsin & citron

  1. mamma skriver:

    hej jättefina och säkert mumsgott ja får ju snart smaka-) roligt och förgyller vardagen med lite gammeldax..det är ju så kul att dekorera locken och ställa upp på hyllan..FINT!!!!!!<3<3<3

  2. Hanna skriver:

    Ser jattefint ut! Sa fiffigt med muffinsformar som hattar, sag inte ens att det var det var forst 🙂

  3. frida skriver:

    hemmagjord marmelad är det allra bästa! man kan liksom inte gå tillbaka till köpemarmelad efter att ha gjort egen.

  4. Karin skriver:

    Vad gott det måste vara med hemmagjord marmelad! Det har jag faktiskt aldrig testat. Du är duktig du Linda! 🙂 Kram!

  5. benny skriver:

    dont u need to put the vases upside down until they cool?? It’s a germ prevetion technique to esure sealing!

    Ur vases look soo cute!!

    Check out my LIGHT and DIET LIKE cook blog if u wish! I love urs and follow it everyday!!!

    http://www.beinitaly.blogspot.com

  6. annelie skriver:

    hej Max kommitar när han såg dina bilder var
    Mmmmmmmm

  7. Kinna skriver:

    Ser mycket gott ut och fina bilder. Har du provat pommerans i – den har säsong just nu på vintern. Ingefära höjer också smaken ett snäpp.

  8. Vilken härlig bild, den inger verkligen hopp om en sommar!

  9. Martina skriver:

    Jisses vilken härlig färg, lyser som solen!

  10. Susanne skriver:

    Hej!
    Visst blev den god?
    Kram Susanne

  11. så härligt det ser ut, blir genast sugen på att göra egen marmelad

  12. annamaria skriver:

    Jag vill utfärda en mindre varning. Jag var så klurig så jag tänkte – mixern! Körde i kokande marmelad – det blev en mindre explosion med marmelad i hela köket + en mycket vidbränd bröstkorg och armar. Ont ont ont. Så låt bli mixern…..

  13. Sannas Goda skriver:

    Va fina. Fantastiskt inspirerande bild!

  14. Natta skriver:

    Jag önskar att jag var liiiiiiite mera händig när det kommer till matlagning och så vidare 😉
    Det ser jätte gott ut !

  15. alicia skriver:

    Intresserad av att läsa om mitt liv i USA? kanske har en fråga om hur det är att gå i amerikansk high school, hur bordsplaceringen är i matsalen, kanske undrar du hur cheerleaders är i verkligheten, eller hur snygga football players aär, eller hur det egentligen är att aka gul skolbuss, Jag har svaret på alla dina frågor.

    Frågestund på bloggen nu!

    Frågestund på bloggen nu!

    Frågestund på bloggen nu!

    Fraga vad du vill

    http://aliciabrandtt.blogg.se/2011/january/fragestund.html#comment

  16. Elina skriver:

    Vilka söta burkar! 😀

  17. Frida skriver:

    bra tips! det ska testas! 🙂

  18. FOODELICIOUS.SE skriver:

    Det låter gott! Hemlagad marmelad är bäst!

  19. Carin Ljungkvist skriver:

    Åh, så vacket, jag blir glad i hela kroppen!
    Och det underbart enkla receptet, utan en massa jox, superbra 😉

  20. Anna skriver:

    Men å vilka fina bilder! och vilket bra tips med muffinsform ovanpå locket!

  21. Ester bakar skriver:

    Åh vad fint det där såg ut! Mums!

  22. Monex skriver:

    Ikvall kommer lingonen hem……orkar nog inte koka nagot men i morgon blir det. Vi ska snart ta upp den lilla potatis som satts i ar och det blir lite som att fardas tillbaka till barndomen.

  23. Mormor skriver:

    Tack för lockande recept.
    Kan man halvera receptet, så där rätt av bara? Vad tror du?

    Hur länge håller en burk i kylskåpet?
    Ha det bra!

  24. kryddburken skriver:

    Annelie!
    Hihi… Ja, han e för go!!

    Kinna!
    Ja, jag älskar pommerans och tycker även det är gott i bröd, men jag är ganska ensam i familjen om den smaken! 😛

    Susanne!
    SUPER!!

    Annamaria!
    För att citera mig själv ”Man kan också ta mixerstaven och köra några varv i marmelad när den kokar!” Alltså inte hälla hela marmeladen i en mixer, för då kan det sluta olyckligt… Stackars dig… Kram

    Mormor!
    Visst kan du halvera receptet! Denna marmelad innehåller ju inget konserveringsmedel alls så 3-4 veckor i kylen håller de!
    /Linda

  25. Isabella skriver:

    Hej, måste slänga in en liten kommentar. Hittade detta inlägg när jag googlade citronmarmelad.& jagf älskar finessen med muffinsformarna som lock, blir ett måste att införskaffa sig sånt då jag har kommit in i en period då jag gör sylt, marmelad och vill så gärna testa på nytt hela tiden!

  26. kryddburken skriver:

    Isabella!
    Tack va roligt att du hittade hit! 🙂
    Kram Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.