Kryddor

Hjälp mig att hitta popcornkryddan!


Jag är verkligen ingen ”gå-på-bio-människa” & inte gubben heller! De senaste biofilmerna jag sett har varit ”Dumma mig” i 3D tillsammans med barnen, å allra senast fick jag eskortera Joline med kompis till ännu en 3D bio, ”Mega Mind” så det är inte för att få nån form av vuxentid eller så som jag kör mot biosalongen, vuxentiden spenderas helst hemma i soffan till en dvd om vi nu ska prata film! 😉 Och apropå film så va de just det här med bio… Det var där jag hittade kryddan!!

POPCORN-KRYDDAN; Nacho Cheddar! Herregud vilken krydda alltså! Trots det extremt lilla formatet, stort som en tumlängd så finns det massor kvar i burken som fick sätta smak på fredagskvällens poppande! Den är bara såååå god!! Jag köpte den alltså på bio till barnen men det blev såklart massor av krydda över så nu undrar jag ;

VAR hittar man denna krydda??? Kanske i lite större format dessutom?? Nån trogen bio-fantast därute som har koll på läget? Det fanns fler kryddor i andra smaker man kunde välja bland också, kommer inte ihåg vilka, men denna var en i mängden iallafall!

Märket på burken; ”Kernel Season´s”Nacho Cheddar (25 gram)


Super-duper-kryddan!!

De finns ju dom som smälter smör och kryddar med chili osv och sedan häller över popcornen,  jag har provat en gång och tycker bara att det blir ”geggigt” och ”blött”. Denna krydda är däremot helt perfekt! Hjälp mig hitta den är ni snälla! Eller kanske har ni nån annan favorit ni kan tipsa om?

49 svar till “Hjälp mig att hitta popcornkryddan!

 1. Angeliqua skriver:

  Här finns de t ex;
  http://www.discshop.se/kiosk/kernel_seasons_nacho_cheddar/P80840

  Gillar bäst Kernel’s smörkrydda, smakar _exakt_ som man hällt smält smör på popcornen…utan den blöta känslan då!

 2. Camilla B skriver:

  Du hittar den även i vanliga ica affärer med ”amerikanska hörnor” såsom ica kvantum i liljeholmens centrum! Där i större format också 🙂 lycka till!

 3. Åsa skriver:

  Mitt kryddeldorado är Borgeby kryddor!!
  deras cheddarostkrydda är suverän 🙂

  http://borgebykryddgard.jetshop.se/ShowSearchResult.aspx?&pagesize=20&searchstring=popcornkrydda

 4. Camilla B skriver:

  oj nu såg jag att det var en Öländsk blogg… haha.

 5. jag har hitat dom hos discshop.com och där fins det stora burkar och flera smaker, än vad bigorferna.

 6. ann skriver:

  finns att skicka efter från webhallen

 7. kryddburken skriver:

  Tack va snabba ni är!!
  Nu har jag lite att söka efter! 😉

 8. louise skriver:

  Jag har handlat den på Citygross och på candyland. Sviiiindyra, men värda sitt pris.

 9. Tuva skriver:

  Jag vet att det kan finnas i vissa City Gross butiker, på deras ”Amerikanska avdelning”

 10. kryddburken skriver:

  Åhh, då kanske jag kan hitta den på Citygross i Kalmar tom.
  Tack snälla, vilken koll alltså! 😛

 11. Anna i Austin skriver:

  Hur många burkar vill du beställa….
  http://www.kernelseasons.com/shop_product_detail.php?pid=8&action=1

 12. sussi hägg skriver:

  Hahaha…..sist jag va på bio va på den sista Stjärnornas krig 😉
  Och vet du vad då satt jag och sov!!!!!! hahaha
  Och en sak till…..jag hatar popcorn, tycker det smakar papper 😉

  Kramar till dig <3

 13. Jag köper mina ifrån sundlings.se de är ett företag som säljer till biografer men även till privatpersoner om man mailar vad man vill ha =)
  Jag är stammis där och har varit länge.
  De kostar 59:- st och då ingår porto med.
  Här hemma älskar jag white cheddar och sambon älskar bbq och butter.

  Man skickar ett mail vad man vill ha, betalar in pengar och sedan skickar dom direkt.
  Kan inte äta popcorn utan dom =)

 14. Ellinor skriver:

  Jag tror mig ha sett den bland snacksen/drinktillbehör7etc på Ica Maxi (i Umeå).

 15. Sandra skriver:

  Jag har sett att min SF säljer dom men aldrig sett i butik 🙂 Har faktikst inte vågat testa smaksatta popcorn 😛

 16. Lena skriver:

  på vår lilla ica har dom dom:)tror dom var i lite större förpakning

 17. A skriver:

  hej! gray’s american store importerar dem(bland mycket annat gott..) till sverige, där kan du signa upp och beställa hem dem. jag jobbar på hemköp och vet att de även går att beställa genom butikens vanliga leveranser, så mitt tips till dig är att kontakta din lokala hemköpshandlare 🙂

 18. Tyvär kan jag inte hjälpa dig med just den men som tur är fick du många anndras hjälp.
  Men med tanke på dina underbara maträtter, tänkte ändå ge dig ett förslag till en annan kryda som är mera än underbart, och passar till dem flesta rätter, en härlig kombination av grönsaker. Kryda heter Vegeta, finns att köpa i dem flesta butiker, ex på Ica Maxi, importeras från Serbien, eller Kroatien och jag använnder den dagligen i stället för salt, med kött, fisk, vilken som hälst soppa osv.

 19. Alex skriver:

  Min lokala COOP Forum har massa sorter av popcornkryddor för en 50-lapp.

 20. Hanna skriver:

  Cirygross har dem !

 21. benny skriver:

  This is funny! I remember eating nacho seasoning while in the US!!

  Check out my LIGHT and DIET LIKE cook blog on

  http://www.beinitaly.blogspot.com

  My blog proves that u can eat amazing and very easy Italian recipes and still be on a diet!!

 22. Eva i Aten skriver:

  Smaskens, smaskens då med andra ord…undrar om man kan hitta den här i Grekland.
  Ha en skön helg!

 23. Kerstin skriver:

  City Gross har dom! Här hemma i Jönköping står de tillsammans med det Amerikanska sortimentet…

  Kram

 24. Anna Eleonor skriver:

  Precis som flera redan skrivit så tycker även jag att vi sett den där typen av burk på vår Ica-butik. För flera år sedan hade ju kryddförsäljare på marknad ostpulver och jag minns att jag gjorde en dipp med bland annat ostpulver i. På mina popcorn använder jag salt, eller grillkrydda, eller salt och dill.

 25. annsoh skriver:

  Skit fin blogg! 🙂
  Hur är det med dig :)?

 26. Anna skriver:

  Japp, citygross har den. Finns även i smaken; Jalapeno som du borde gilla!

 27. Linda skriver:

  Ica maxi har större burkar. I alla fall i Umeå =)

 28. Sara skriver:

  Jag hittade på City Gross i dag. Visserligen i Bromma (sthlm), men det finns säkert i de flesta butiker. Det lät så mumsigt när du skrev om det så jag var tvungen att köpa. Kostade 37:-
  Det fanns flera smaker oxå… 🙂

  Hoppas du hittar! 🙂

 29. Som det kan bli, vi har aldrig sett eller testat någon popcornkryyd någonsin, tillhör de som dränker cornen i smält smör och salt. Men nu ska vi hålla ögonen öppna efter kryddor till att prova, så tack för tipset!

 30. Loola skriver:

  De finns att köpa på de flesta ica maxi i större format. själv älskar jag den med smör smak 😀

 31. Jes skriver:

  Kolla annars på Videobolaget mitt emot gamla polishuset (numera Max) Jag brukar handla andra smaker av samma märke där och annars kan dom kanske beställa just den åt dig:)) City Gross har den tyvärr inte då den är utanför deras sortiment(kalmar)..(har redan tjatat)hehehe. Om dom inte börjat nyligen vill säga..

 32. Kinna skriver:

  Kommentaren kom lite fel.Ska ju höra till det här inlägget.

  Hittade olika sorters pop-cornsalt/kryddor nere på Hötorgshallen från Borgeby. De ser inte ut som din men kanske är det något du gillar iallafall. Borgeby har en e-shop där man kan botanisera. Scrolla ner så hittar du kryddorna på P som i Popcorn. http://borgebykryddgard.jetshop.se/kryddor-a–o/o–p-c-142-7.aspx

 33. Marion skriver:

  Hör i Höör finns den inte heller på City Gross.

 34. Sari skriver:

  Hej.
  Första gången jag skriver här på din blogg. Gillar din blogg skarpt.
  Var bara tvungen att säga att jag köpte mina popcornkryddor på ica maxi. Det var ett tag sedan. Finns i olika smaker.

 35. Sari skriver:

  Det sista jag skrev kom inte med. Jag har tre smaker. Den nacho cheddar, butter och white cheddar. Gillar butter smaken. Har inte testat white cheddar än.
  Hoppas du hittar kryddorna.

 36. Anna skriver:

  Ja g kan tipsa om aromat på popcorn. Det är förvånansvärt gott:-)

 37. Jag brukar köpa OLW – Nacho Cheddar dip och krydda över, smakar likadant och är billigare 😉

 38. Diana skriver:

  hej… här finns lite andra kryddor och roliga grejer…

  http://www.extremefood.se/default.asp

  både som webbutik och ”vanlig”affär i göteborg…
  i götet finns även ICA focus med ett sortiment utöver det vanliga… 🙂

  tycker din blogg e väldigt inspirerande…. mvh DIANA

 39. Carro skriver:

  De där kryddorna på bion är ju så goooda!! Älskar dem! Jag har dock inte hittat någonstans man kan köpa dem så jag kryddar med grillkrydda på mina poppe ibland! Asgott! 😀

 40. sandra skriver:

  Jag har köpt den kryddan på både ICA Maxi’s USA hörna och på City Gross i större förpackning.

 41. Åland skriver:

  Tänkte just skriva att det finns på CityGross, men ser att du redan fått det tipset flera gånger 🙂 Hoppas du hittat din krydda!

 42. jenny skriver:

  Jag brukar köpa amerikanskt godis och annat på Discshop. Du kan kolla den här länken, så blir du nog glad: http://www.discshop.se/kiosk/kernel_seasons_nacho_cheddar/P80840 , 49 kr värsta klippet!=)

 43. johan andrén skriver:

  jag har en sån du kan få, den lilla från bion då.

 44. kryddburken skriver:

  JÖSSES!!!
  Va ni kan! Jag kommer inte ha några problem med att hitta denna krydda och tack för alla bra länktips!
  /Linda

 45. Petra skriver:

  Hej hej, såg att Ica Maxi i min stad (Skövde) hade dessa kryddor. Fanns bland popcorn och chipsen Tack för en trevlig blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.