Ost

Tortellini med Bacon & Chili

 
När jag hittar färsk tortellini brukar jag köpa det, tycker den smakar mycket godare än den torkade! Här är en snabb mix med bacon som fått knapersteka tillsammans med röd chili, sen bara toppat med tomater, salladslök och parmesan! Så grymt gott och enkelt! Häll upp allt på ett stort serveringsfat, det blir sååå vackert med alla färger! Imorgon blir det tårtbak för hela slanten, både smörgåstårta och gräddtårta och små minisemlor står på schemat! Nu måste jag rusa för Masterchef har visst redan börjat! 😉

4 port
Det här behöver du :
Färsk tortellini till 4 port
3 pkt bacon
2 röda chilifrukter (spansk peppar)
1 knippe salladslök
1 näven små plommontomater
Parmesanost
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär bacon i mindre bitar och knaperstek i stekpannan tillsammans med finhackad chili. Blanda med den kokta tortellini, skär ner plommontomater. Klipp över salladslök, hyvla över en god parmesan. Strö över flingsalt, och några varv med pepparkvarnen! Wooilaaa!!


Knaperstekt bacon med chili.


Gott, gott!!

8 svar till “Tortellini med Bacon & Chili

 1. Susanne skriver:

  Är tokig i tortellini….måste jag testa 😉
  Kram susanne

 2. STYLE CRUSH skriver:

  åh vad gott det ser ut 🙂 mums.

 3. Så härligt gott det ser ut

 4. Åsa skriver:

  ser fantastiskt gott ut som jag absolut vill pröva…jag håller med om att färsk tortellini är godare än torkad 🙂
  kram Åsa

 5. Anna/Frostrosor skriver:

  Gottigt värre! Tortellini har åkt ner i vagnen några gånger den senaste tiden!

 6. benny skriver:

  May I suggest an alternative?? Use pacetta (bacon) cubes instead of slices. After having fried it a little in extra virgin olive oil, add some small tomatoes cut in half. After a little, squeeze them with a fork. Then add tomatoe sauce and mix everything. Add Parmesan cheese grated and only at the very end. Not in slices! mix everything with tortellini!
  THIS IS ITALIAN:)

  GO CHECK MY LIGHT AND DIET LIKE ITALIAN RECEPIES COOK BLOG AT

  http://www.beinitaly.blogspot.com

 7. Therese skriver:

  Mm tortellini är ju såå gott..
  Trevlig helg på dig!

 8. Linas blogg skriver:

  Mumsigt! När vi har tortellini så blir det alltid med tomatsås och kokt broccoli 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.