Billigt

Mannagrynspudding med nykokt hallonsylt


Vem minns inte mannagrynspuddingen med saftsås från när man var liten? Det här är ett riktigt nostalgirecept som var  länge sen jag gjorde nu. Det är ju så enkelt och blir så himla gott så det borde man verkligen göra oftare, och billigt är det också! Istället för saftsås kokade jag lite hallonsylt på hallon jag hade i frysen. Perfekt som mellanmål eller dessert!

1 liten form (10*25) Receptet går bra att dubbla
Det här behöver du :
5 dl mjölk
1 dl mannagryn
1 krm salt
1½ msk strösocker
2 ägg

GÖR SÅHÄR :
Koka upp mjölken med mannagrynen tills gröten tjocknat. Vispa hela tiden då gröten lätt bränner fast annars. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg. Häll upp i en smord form. Grädda i 20 min i 200 grader. Servera med saftsås eller nykokt sylt!


Mannagrynspudding är enkelt och väldigt billigt. Koka en gröt, blanda med ägg och lite socker och sen skjuts in i ugnen!


Supergott med nykokt hallonsylt till!

23 svar till “Mannagrynspudding med nykokt hallonsylt

 1. Anna/Frostrosor skriver:

  Mannagrynspudding är gott men jag har faktiskt aldrig gort det själv! Gott med blåbärssoppa till tycker jag!

 2. Lisa skriver:

  Ååååå, åt det ganska ofta som barn men har aldrig gjort det själv, ska genast skriva upp mannagryn på inköpslistan. 🙂

 3. Emma skriver:

  Kan man använda grahamsgryn? 🙂 Har bara det hemma. Haha

 4. Linas blogg skriver:

  Åhh… Fy va gott de såg ut! Nästan som ostkaka… Ja och nu blev jag sugen på de också 😛 Typiskt! Bara att börja rota i kylen nu då 😉 Kram

 5. Lisa skriver:

  Kanon, då har jag hittat en ny idé att servera dottern här hemma!

 6. Pinglan skriver:

  Oj, så gott! Det var längesedan jag åt. Det blir mest att jag gör risgrynspudding. Måste provas någon dag…

 7. Sara skriver:

  Mannagrynspudding är verkligen gott! Och ännu bättre blir den med russin i.

 8. Annika skriver:

  Åhhh….visst är det gott med Mannagrynspudding. Jag är en stor fantast av puddingar !!!

 9. Faktiskt helt glömt bort mannagrynspudding. Kanske nåt för Anki att ta med recept på till förskolan, alltid lika svårt att komma på mellanmål…

 10. Mariette skriver:

  Nu står den i ugnen och sylten e kokad.
  Såg så gott ut att jag genast fick röra ihop en.
  Tack för en inspirerande blogg!

 11. Jennie skriver:

  Perfekt. Det ska jag göra nu ikväll. Supergott ju!!

 12. Scribo skriver:

  Jag har aldrig riktigt förstått varför folk bränner gröten förrän jag faktiskt tog mig tid att läsa instruktionen.

  Jag lärde mig av mamma att man kokar upp mjölken, häller på grynen och gör ett snabbt uppkok. När det är klart drar man av kastrullen från plattan och låter gröten svälla på eftervärmen. Då räcker det att vispa någon gång i minuten för konsistensen skull. Aldrig en bränd gröt.

 13. Mannagrynspudding var så längesedan jag åt, det måste jag bara ta och göra, så gott

 14. Natta skriver:

  Men åååh så gott 😀
  Tack för receptet !!

 15. benny skriver:

  THIS LOOKS AMAZING! I WANT TO EAT IT!!!
  go check my LIGHT and DIET LIKE cook blog at

  http://www.beinitaly.blogspot.com

 16. roffekock skriver:

  Detta är en av det absolut godaste desserter som finns men jag brukar ha en el två kaffekoppar hackad (medelgrov) sötmandel + 2 finrivna bittermandel höjer smaken en del + att det enligt min mening ska vara dansk körsbärsylt till ett måste.

 17. Ingrid skriver:

  Ååh, det är verkligen gott med mannagrynspudding. Jag har aldrig varit en grötmänniska, men förvandlar man den till pudding blir den delikat. Gäller både mannagryn och risgryn. Jag gillar det med upptinade bär (el. färska) och en klick vispad grädde.

 18. Karin skriver:

  Åååh, det är så gott! Min farmor gör den godaste mannagrynspuddingen i världen, men hon gör lite annorlunda^^ Lite smör utpetat över hela gröten när man hällt upp den i formen och strö över ströbröd så får man en UNDERBAR och lite knaprig yta som enligt mig är det godaste på hela puddingen! =)

 19. Detta bara måste jag prova ju.. Kanske man ska ta och ha till lite fredagsmys ikväll. Ser jättegott ut.. och jag gillar ju mannagrynsgröt så 🙂

 20. Reneé skriver:

  Vilka Fantastiskt FINA matbilder du tar !!!!!!!!!!

 21. kryddburken skriver:

  Tack för era tips om både russin o mandel i mannagrynspuddingen, och smörklickar & ströbröd på toppen! Det ska jag absolut prova!

  Emma!
  Jag har själv aldrig använt gramhamsgryn, men prova gärna och återkom med resultat!

  Scribo!
  Suveränt tips!

  Reneé!
  Tack snälla du!
  /Linda

 22. C skriver:

  Vet öht inte om du kommer se eller svara på den här kommentaren, men antar att det är värt ett försök i alla fall.
  Testade att göra detta igår, för älskar verkligen mannagrynsgröt och risgrynspudding så tänkte att mannagrynspudding måste va SJUKT GOTT det också. Dock smakar den… väldigt äggigt. Hela kylen luktade ägg nu i morse. Använde fina färska ägg men ändå smakar den så himla äggigt. Ska den göra det? :/ Inte äcklig, bara väldigt mycket äggsmak liksom (tänk, typ pannkakssmetsäggsmak)

 23. kryddburken skriver:

  Jag använder alltid två ägg till en liter men det går att dra ner till ett om man vill ha mindre äggsmak. Beror lite på hur stora ägg du har också men som sagt, prova dra ner mängden. Det låter ju inte som det är några fel på dom iaf.
  /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.