Grönsaker & Rotsaker

Saftig kyckling i sötsur sås med mango


Ikväll blev det kyckling här hemma! Jag hade bestämt mig redan från början att snabbt bryna filéerna i stekpannan och sedan eftersteka i ugn under folié. Dom blir så saftiga och fina då! Sen klurade jag lite på grönsaker. I kylen fanns både paprika, en mogen mango och purjolök, och efter gårdagens tacos så fanns en burk med tropical salsa som det bara var taget nån matsked ur, såna burkar har ju dessutom så kort hållbarhet (3 dagar tror efter burken är öppnad)så den åkte också fram på köksbänken… Mer då??! Ett par morötter passade visst in i färgskalan! 😉 Kollade i skafferiet och hittade en burk minimajs, och en påse saltade cashewnötter! Ja, det borde bli bra! Såsen gör jag i stekpannan för sig medans kycklingen går färdig i ugnen och pastan kokar! Detta recept blev kanongott och tummen upp från hela familjen! 😛

Det här behöver du :
6 kycklingfiléer
Smör till stekning
Salt & peppar
Stektermometer + alu.folié

Såsen :
½ purjolök
2 mindre morötter
1 röd snackspaprika
1 mango
1 burk minimajs
7 dl kycklingbuljong
2 msk kikkoman soya
1 burk 230 gram santa maria tropical salsa
½ dl ketchup
½ tsk cayennepeppar
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning
Några dl cashewnötter (rostade i stekpanna)

GÖR SÅHÄR :
Bryn kycklingfiléerna så dom får fin färg. Efterstek (använd stektermometer) i ugn 175 grader tills innertemp visar 70 grader.  Ta ut kycklingen när den är klar och slå in i folié en stund.

Skär grönsakerna och mangon i mindre bitar, slantar eller strimlor. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Fräs grönsakerna nån minut på hög värme. Slå på buljongen, soya, salsa, ketchup och kryddor! Låt såsen få småkoka på låg värme tills grönsakerna är mjuka ca 5-8 min. Red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar. Skiva upp kycklingfiléerna och lägg ner i såsen. Strö över cashewnötterna precis före servering.


Kycklingfiléerna eftersteker jag i ugnen med aluminiumfolié över på 175 grader tills innertemp visar 70.


Hacka och skära… Purjo, mango, minimajs, morötter och paprika.


Fräs på i stekpannan!


Tillsätt kycklingbuljong, salsa och soya.


Låt småputtra några minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Red av med maizena!


Rosta cashewnötterna i stekpannan.


Skiva kycklingfiléerna och lägg ner i såsen och strössla över nötterna.


Här serverad med pasta! Smaklig måltid! 😛

22 svar till “Saftig kyckling i sötsur sås med mango

  1. Susanne skriver:

    Såg jättegott ut…något för sonen här hemma att försöka sig på 😉
    Kram susanne

  2. Vilken härlig gryta det blev av lite överblivna grönsaker och tacossås och det är så gott med nötter i maten

  3. Susanne skriver:

    Vilka underbara recept du alltid har. Detta ser jättesmarrigt ut.
    I helgen blir det kotletterna i god sås, ska bli spännande.

  4. Linas blogg skriver:

    Nötter i mat är så jäkla gott!! Frukt är jag däremot lite skeptiskt till..

  5. Man blir lika imponerad varje gång man får ihop nåt så smarrigt av ett kylskåpsrens! Låter supergott! Har 3 st mogna mango i min kyl jag ska trolla med i helgen!!!:)

  6. ellie skriver:

    Åh vad gott det ser ut

  7. Malin skriver:

    Men oj va gott det där ser ut! Men menar du att tropicalburken bara håller i ca 3 dagar?! Gäller det även de andra tacosåserna tro?

  8. Mia skriver:

    Jag har också sett att det står att dom bara håller i tre dagar efter öppnandet, men jag har ätit såser som varit öppna mycket längre och det har aldrig varit något fel på dom. 🙂

  9. Jessica skriver:

    Vilket toppenrecept och helt rätt i tiden för mig. Har varit så less på kyckling som ju egentligen är så gott. Aldrig mer Uncle Bens sweetsoursås på burk säger jag bara. Och aldrig mer torra kycklingfileér – termometern ska användas i fortsättningen. Ha en härlig helg!

  10. Foodelicious.se skriver:

    Spännande kombinationer! Tack för tipset:-)!

  11. kajomida skriver:

    Redan igår kväll när jag läste och såg receptet visste jag att det är uruselt

    att gå in på kryddburken när man bara har en pizza hemma 😉

  12. Per Mörk skriver:

    Mango i mat är oftast fantastiskt, speciellt till kyckling. Tyvärr är det svårt att hitta riktigt bra mango. Den frusna är inte så dum. Är imponerad av dina fina bilder. Är i lärostadiet. Kolla gärna. Svårt med en liten kompaktkamera men man tager vad man haver.
    http://morkomat.blogspot.com

    Per

  13. Lina skriver:

    Mums vad gott det ser ut!

  14. Skön känsla när man kan återanvända det man hittar på hyllorna i kylen. Extra trevligt när det dessutom blir så gott som detta låter!

  15. Lena skriver:

    Jag gillar inte sötsur sås men du fick det (nästan) att låta gott! Bravo!

  16. Britta skriver:

    Wow! Tasty Chicken recipes
    Kikkoman, I love it! This Japanese soy sauce is truly a must have!
    Your food presentation is captivating, I can almost taste it!

  17. Åsa skriver:

    Åhh vad mumsigt det såg ut..härligt med alla färgglada grönsaker
    ha en bra måndag
    kram Åsa

  18. Trond Åge skriver:

    Heisann!
    Veldig god oppskrift, prøvde den i dag.
    Skal ikke se bort i fra at den dukker opp i bloggen min etterhvert. 😀

  19. kryddburken skriver:

    Malin!
    Jag har faktiskt ingen bra erfarenhet av tacosåser som får stå i kylen ett par dar extra. Det blir snabbt luddiga och mögliga! Nu har de ju precis kommit ut tacossås i sprutflaska, har inte kollat hållbarheten där dock!

    Per Mörk!
    Supertrevlig blogg med många härliga matbilder du har!

    Trond!
    Trevligt, ska kika in!
    /Linda

  20. Slipsknute skriver:

    takk for fin artikkel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.