Husmanskost

Jag vill men orkar inte, men jag gör det ändå! -Nu är det mat!!


Rubriken är ganska typisk mig… Att vilja så mycket men inte orka… Just nu för att det spelar mig snart ett spratt att må såhär dåligt. Örat värker, halsen svider, febervärken har visserligen gett med sig men jag är sååå tröööött!! Helt slut, färdig, överkörd av ett tåg, rammad i en vägg, träffad av en boxboll och landat pladask!! Hela helgen i sängen med hög feber grämer jag mig också över… Så fullständigt onödigt!!

Jag ligger o tänker på att jag vill ta ut granen som börjar se väldigt ledsen och hängig ut, (ungefär som min egen spegelbild just nu) Och jag vill ta bort tomten som bara står å ler å ser så ironiskt glad ut när jag går förbi. Jag vill ta bort allt glitter o röda grisar, alla långa amaryllis som bara står rakt upp helt tomma utan klockor. Jag vill få bort alla rosetter ur blomgrupperna, jag vill ta bort de röda, bort med julen!! Ner med gardinerna, bort, bort, bort!!

Egentligen är det inte likt mig att va så fientlig mot att plocka bort julen. Men nu  när jag är sjuk så stör det mig enormt bara av vetskapen att jag inte kan göra det även om jag kanske inte VILL! Förstår ni hur jag menar? 😉 Jag har längtat efter att få hacka lök, skölja grönsaker och öppna mina champinjonburkar, skära i kött, vispa i en sås, smaka av grytor med mina små teskedar. Jag längtar efter att få städa så svetten sprutar. Fixa och plocka med allt och fara fram som en virvelvind och känna mig nöjd och tillfreds och göra fint här hemma… Jag vill, men orkar inte… 🙁

Det låter som det var en evighet sen jag fick göra allt detta trots att de bara är fyra dagar sen… Men för MIG en hel oändlig, evighet, ensam i en dubbelsäng med värsta ”tyck-synd-om-mig-humöret”…  När jag är van att göra det varje dag och jag dessutom älskar det så blir det himla tomt & deppigt!!

Idag ville jag laga mat… Men orkade inte… Men jag gjorde det ändå!

4-6 port
Enkel köttgryta av ytterfile med paprika & champinjoner i gräddsås :
500 gram (ca ½ fläskytterfile)
8 dl köttbuljong (3 msk oxfond + vatten)
1 msk dijonsenap
1 msk mushroom soya
1 röd sweet snackpaprika
1 burk hela champinjoner (+ lite av spadet)
3 dl grädde
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

Övrigt : Blandsallat + körsbärstomater + crema di balsamico

GÖR SÅHÄR :
Skär köttet i strimlor och bryn i stekpanna. När allt kött fått fin färg slå på buljongen. Tillsätt senap, soya. Skär ner paprika i mindre bitar och lägg i tillsammans med champinjoner + lite av spadet. Slå på grädde och sänk sedan värmen något. Låt grytan småputtra ca 10-15 min. Riset kokar du under tiden… Eller pasta, eller potatis, eller bara en sallad till kanske… Smaksak!

När grytan fått koka ihop, red av med maizenamjöl för en lite tjockare sås, smaka av med salt & peppar. Servera med ris, en bladad sallad och ringla över lite crema di balsamico… Gott som tusan! 😉


Nu är jag faktiskt lite nöjdare och efter tre näst intill sömnlösa nätter så känns det som om jag kommer sova gott inatt!

16 svar till “Jag vill men orkar inte, men jag gör det ändå! -Nu är det mat!!

 1. Malin skriver:

  Skickar ett gäng med krya på dig-kramar härifrån!

 2. Tina´s Mat skriver:

  Wow, jag blir djupt imponerad att du orkade, det skulle inte jag ha gjort!

  Krya på dig!

 3. Hoppas att du blir riktigt frisk snart och får vara den där sprudlande Lindan igen!

  Att laga mat när jag är sjuk går väl an men att lägga upp snyggt, fota och blogga om det, det vete sjutton om jag skulle orka =)

  Massa kramar!

 4. Britt Enqvist skriver:

  Krya på dig.

 5. Fridas kök skriver:

  Tråkigt att vara sjuk, men skönt att det börjar vända. Krya på dig! Grytan verkar jättegod.

 6. krya på dig, det är så tråkigt när man är sjuk och köttgrytan låter himla mumsig

 7. Lotta skriver:

  Hej!
  Hoppas att du kryar på dig snart! Den grytan lät väldigt god, kanske dags att testa den snart!
  lotta

 8. Paula skriver:

  Krya på dig!

 9. Therese skriver:

  Ja finns ju roligare än att ligga och vara sjuk, håller med om att det är jobbigt..
  Maten såg då jättegod ut.
  Krya på dig.

 10. Pinglan skriver:

  God och enkelt mat – det gillar jag!! Krya på dig!

 11. Karin skriver:

  Men din stackare! Jag vet precis hur det känns. Jag är pigg som en lärka men har troligen en inflammation i en muskel i ljumsken så jag kvider så fort jag måste röra mig. Klättrar snart på väggarna här hemma. Det är riktigt, riktigt synd om oss! Krya på dig gumman! Kram Karin

 12. Sandra skriver:

  Vet hur frustrerande det är.. Cocillana gör en verkligen helt väck också. Krya på dig!

 13. Lena skriver:

  Stackars sjukling! Krya på dig vännen och ta det lugnt. Visst är det märkligt gott med kombinationen champinjoner, paprika, senap och grädde till kött! Mumsigt!

  Varm kram!
  /Alma

 14. Matilda skriver:

  ser väldigt gott ut som vanligt 🙂

 15. Stephanie skriver:

  Himla fin blogg du har! Massvis med inspiration må jag säga 🙂
  Jag har med en matblogg och en boerboel 😀 Vilket sammanträffande 😀 Ha de fint!

 16. Anna skriver:

  Ja ja ja JA jag förstår dig helt o fullt! Tog bort allt idag efter många dagar av irritation men ingen ork! Hoppas att du mår bättre! Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.