Godis

Sju sorters julgodis!


Årets julgodis! 7 sorter är klara!! Wienernougat, maraboufudge, nigellas pistagefudge, vanlig knäck, trillingnöt, knäckklubbor och brända mandlar! Håll tillgodo nu, jag ska lägga upp varje godis i egna inlägg med recept. NU däremot har jag ett kök som behöver STÄDAS! 😉


Wienernougat… Receptet hittar du här >>


Maraboufudge… Receptet hittar du här >>


Nigellas pistagefudge… Receptet hittar du här >>


Vanlig knäck… Receptet hittar du här >>


Trillingnöt…


Knäckklubbor… Receptet hittar du här >>


Brända mandlar… Receptet hittar du här >>

24 svar till “Sju sorters julgodis!

 1. Sabina skriver:

  Åh vad duktig du är. Ser fram emot Marabou fudgen, ska nog testa den om den inte verkar för svår! 🙂

 2. Patricia skriver:

  ÅÅÅ sååå suegn jag blir på att testa nu då!
  och det blir nog så nästa vecka.
  KRAM

 3. Maria Eliasson skriver:

  Alltså jag är så sjukt impad av det du gör så du anar inte. Du borde verkligen ha ett eget tv-program, samt få släppa flera kokböcker. Guuud, du är fantastisk !!!!! Längtar tills recepten kommer, för då ska flera testas. Tack för att du finns <3 Kram från Maria

 4. Julia skriver:

  Härligt! Jag slog rekord för mig själv i år med hela 10 sorter! Laktrisknäck, marshmallows, Rocky Road, vaniljfudge, saffranstryffel, pepparkakstryffel, apelsintryffel, marspiangodis med arrak, chokladkola och snickers. Komer ha godis fram till midsommar, men det är ju så roligt att göra!

 5. martin skriver:

  Hur gjorde du de brända mandlarna? Har hittat like olika recept på nätet och vet inte riktigt vilket jag ska använda för att få dom att se sådär goda ut.

 6. Anna skriver:

  Oj vad duktig du är 🙂

 7. åh du är så duktig,kan tänka mig att allt det där
  är gott 🙂

 8. Pistagefudge lät ju inte helt fel … Men nu orkar jag inte göra mer, hela kylen är full av julgodis. Tipsar dock om världens godaste jordnötsbräck – jag skulle kunna äta ihjäl mig av den. http://mrsdolittle.blogspot.com/2010/12/jordnotsbrack.html

  Ha en skön fjärde advent när du städat klart!

 9. kamila skriver:

  Åh vad fina. Liknar mina lite, fast mina är med mintkrisp

  http://www.ovanligtgott.se/2010/12/after-eight-dream.html

  NU är du väl färdig inför jul med godis!!

  kram

 10. Therese skriver:

  Såg himla gott ut alltihopa. Törs inte titta på recepten för jag är ju egentligen klar med både kakbaket och godisgörat. FÅ se om jag kan hålla mig, som vanligt så frestar allt..MVh

 11. Herregud, så mycket gott!!! Wienernougat borde jag göra. Ääälskar nougat!!

 12. Maria skriver:

  Åh vilken bra inspiration! Och vad fint det såg ut :). Vilka av alla dessa godingarna är din favorit?

 13. matilda skriver:

  alldeles farligt gott!!!!! maraboufudgen låter gudomlig!

 14. Malin skriver:

  Åh så mycket gott! Önskar att jag kunde plocka fram dig ur garderoben varje gång mitt sötsug sätter in 😀

 15. Ulla skriver:

  Åhhh….där fann jag ett gotterecept med nougat till sonen…haha…så självklart att jag hittar det här på bästeburken, väntar på receptet 😉
  Allt ser så smaskens ut, gjorde pistagefudgen till förra julen…mycket uppskattat.
  Kram

 16. Pia skriver:

  Så fantastiskt gott allt såg ut, hur gjorde du med knäkklubborna
  står strutarna i socker eller vad har du?? rolig idé för barnen.
  Hälsningar Pia

 17. Anna J skriver:

  Vilka underbara bilder och vilken isnpirationskälla din blogg är. Jag tror jag ska göra trillingnötsgodiset med fritidsbarnen dagen före julafton, samt göra såna vackra strutar som du gjort.

 18. Catrine skriver:

  Smaskens! HUr gör du wienernougaten? Kanske för enkelt för att vara sant 🙂
  Mvh
  Catrine

 19. kryddburken skriver:

  Tack allihopa för jättefina kommentarer o TACK för att ni finns! 😛

  Martin!
  Receptet på brända mandlar dyker upp imorgon. Det är det enklaste av allt julgodis! 😉

  Maria!
  Favoriten får nog knäckklubborna! Men jag är inte mycket för godis så detta ska bjudas på, på julafton då allt folk kommer! 😉

  Pia!
  Precis, kolla det separata inlägget om knäckklubbor jag la upp nyss!

  Catrine!
  Recept kommer om 5 min… 😉
  /Linda

 20. Tiagirl skriver:

  MarabouFudge måste jag kolla in för dom såg goda ut! 🙂
  Trillingnöt och brändamandlar gjorde jag igår fast dom e ju slut redan! 😛
  Vi äter ju julgodis hela december!!! 😀

 21. Saralito skriver:

  Åh, trillingnöt och wienernougat är det godaste julgodis som finns. Kanske blir en köksdag idag med, vädret inbjuder onekligen till sådant. Och så är köksfix bra mot rastlöshet, för om jag inte pysslar med något går jag bara och väntar på att förlossningen ska sätta igång och då blir jag galen.

 22. Emma skriver:

  Åh vad mycket gott! Vad duktig du är 🙂

 23. Marisol Perry skriver:

  Åh, trillingnöt och wienernougat är det godaste julgodis som finns. Kanske blir en köksdag idag med, vädret inbjuder onekligen till sådant. Och så är köksfix bra mot rastlöshet, för om jag inte pysslar med något går jag bara och väntar på att förlossningen ska sätta igång och då blir jag galen.

 24. Nona Mills skriver:

  Smaskens! HUr gör du wienernougaten? Kanske för enkelt för att vara sant 🙂 Mvh Catrine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.