Jul

Pepparkaksdeg och pepparnötter


Idag rörde jag ihop den årliga pepparkaksdegen. Det doftar helt underbart i köket! Nu ska den få vila i kylskåpet några dagar men först en plåt pepparnötter! Pepparnötterna gräddar jag när pepparkaksdegen är helt nygjord, då blir dom som allra bäst medan själva pepparkakorna behöver en mer utvilad deg! 😛 Dessa är så busenkla och går på ett litet kick att göra, men ack så goda! Spröda och lite mjuka inuti och med lite knapriga mandelflarn på toppen!

Det här behöver du :
En bit, helst nygjord pepparkaksdeg (har inga mått, ta så mycket som du vill grädda)
Flagad mandel

GÖR SÅHÄR :
Rulla små kulor av degen, ungefär som en enkrona. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och tryck till dom lite lätt. Tryck ner lite mandel på varje pepparkaka. Grädda ca 10 min i 225 grader. Låt svalna på plåten.


Grädda ca 10 min i 225 grader.

17 svar till “Pepparkaksdeg och pepparnötter

 1. Paula skriver:

  looks delicious! I love such cookies

  have a nice time,
  Paula

 2. Matilda skriver:

  vilken jättesmart idé 🙂 funkar det lika bra med köpt pepparkaksdeg?

 3. eva skriver:

  Mmmm, ser gott ut! Man känner nästan doften…jag måste oxå baka pepparkakor, men svårt med inspirationen när det är plus 20 ute…
  En mysig 2:a Advent på er!

 4. Helena Ljunggren skriver:

  De där såg inte alls tråkiga ut och så enkelt och smidigt. Precis som det ska vara 🙂

 5. Valde faktiskt mellan att göra dessa och pepparkakssnitt igår. Det blev den senare sorten och de föll oss väl i smaken, riktigt knapriga och goda.
  Ha en bra vecka!

 6. Frida skriver:

  förra året skulle jag göra skurna pepparkakor, men glömde pytsa i det sista mjölet så det blev pepparkaksflarn istället 🙂 Mycket gott!

 7. Anna skriver:

  har samma fråga; kan man använda färdig ( köpt) pepparkaksdeg? Förstår ju att det är grym skillnad mellan köpedeg och egengjord men jag är inte pysslig av mig. Men dessa verkar jättegoda. Mums.

 8. kryddburken skriver:

  Matilda & Anna!
  Jag har aldrig gjort det på färdigköpt deg, men nog kan jag tänka mig att det funkar!

  Mårtenssons kök!
  Precis, pepparkakssnitt är ju också himla smidigt!

  Frida!
  Pepparkaksflarn, de va något nytt! 😉 Men säkert jättegott!
  /Linda

 9. Anna skriver:

  det skadar ju inte att prova 🙂 inser ju att det var en rätt dum fråga till dig 🙂 självklart har du som är så himla duktig med mat aldrig gjort dessa med köpedeg, men jag gillar din blogg, har faktiskt börjat skärpa till mig sedan jag lagar mat med hjälp av dina tips så det ska nog gå att göra egen pepparkaksdeg även för mig, så småningom. Tack för all inspiration.

 10. Musqot skriver:

  Wow, vilken inspiration!! Det kanske blir en pepparkaksdeg ändå;)
  Ha det toppen!
  //Musqot

 11. Musqot skriver:

  haha, ja nu blir det nog en deg ändå, men bara till pepparnötter;)

 12. Musqot skriver:

  hihi, det blev pepparnötter, men det var fel på bildfunktionen så inget bevis;) Dock länkade jag hit!
  Ha en trevlig kväll!
  //m

 13. Matilda skriver:

  Jag testade detta innan jul, det blev inte bra alls!
  Dom blev alldeles platta…vet du vad det kan ha berott på? 🙂

 14. Frida skriver:

  Gud vad fint! Skulle aldrig få till det där.. men man kanske ska försöka..

 15. Frida skriver:

  syftade på pepparkakshuset.. haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.