Gratänger

Makaronilåda – gott på en vardag!


Efter lite fundilerande hit o dit i eftermiddag föll de på en makaronilåda! Det är ju sååå gott! Och det ska va falukorv i en sådan, ingen annan korv tycker jag! Jag köper ofta hemköps delikatess falukorv med hög kötthalt, den är himla god! Vet inte varför men de ska bara va falukorv, det smakar godast! Detta är en makaronilåda eller makaronipudding om du hellre vill de med äggstanning i. Min mamma gjorde alltid makaronipudding av stuvade makaroner när jag var liten, det är också himla gott! Tycker man inte om äggstanning kan man byta den mot en enkel vit ostsås också (bechamel). Det är en ren smaksak. Här gillas bägge delar, men idag blev det med äggstanning! 😉

Det här behöver du :
4 port kokta makaroner
600 gram falukorv
½ gul paprika
1 gul lök
2 tomater

Äggstanning :
4 ägg
4 dl gräddmjölk
2 dl riven ost
Några varv med pepparkvarnen
Salt

GÖR SÅHÄR :
Koka makaronerna enl. anvisningar på förpackningen. Skölj i kallt vatten och ställ åt sidan sålänge. Skär falukorven i tärningar. Finhacka paprika och lök. Blanda samman allting i en stor bakbunke tillsammans med den rivna osten. Häll upp i en ugnsfast form. Slå på äggstanningen och lägg skivade tomater uppepå. Avsluta med några varv med pepparkvarnen. Gratinera i ugn 20-25 min i 200 grader. Låt makaronilådan stå till sig en stund före servering.


Smaklig måltid!

16 svar till “Makaronilåda – gott på en vardag!

 1. Malin skriver:

  Vilket sammanträffade! Googlade efter pastagratänger med falukorv tidigare idag och halkade in på din sida och ett av dina tidigare recept. Och här kom det ett till! Bra med inspiration 😀

 2. susanne skriver:

  Jättegott tycker vi med 😉
  kram/Susanne

 3. Sabina skriver:

  Jag brukar göra en pastagratäng med falukorv och bacon. Då steker jag bacon o falukorv som jag blandar med kokta makaroner och så blandar jag i creme fraich och kokta ärtor, stör lite riven ost på toppen och så in i ugnen, supergott!

 4. sotarlena skriver:

  Vilket sammanträffande! Jag gjorde makaronipudding i går till middag. Har alltid i både falukorv och vindelnrökt skinka (eftersom jag bor i norrland). Dt blir så gott att blanda detta. Och så liten smörklick i på tallriken och lingonsylt dt blir pricken över i.

 5. Linda B skriver:

  Supersmarrigt. Lagade makaronilåda i söndags, alltid lika gott. Fasat jag gjorde en med kyckling och ”italienska” smaker. 🙂

 6. Tiagirl skriver:

  Godmorgon! Vet du vart man enkelt kan hitta ”smaker”? Skulle vilja ha tex hallon eller vinbärssmak! Typ någon form av flytande essenser eller vad det heter. Citron tex hittade jag på ica men det är ju inte vad jag är ute efter. Vet inte vad jag ska söka efter eller vart heller!! *vimsa*

 7. Karin skriver:

  Gott och enkelt, precis så som det ska vara en vardagsmiddag! Min sambo är tyvärr inte så förtjust i gratänger med pasta men jag jobbar på det 🙂 Ha en kanondag! Kram

 8. Natalie skriver:

  Har du provat Lidls Falukorv, den i 2-pack som de ofta har på extrapris 30kr för 2 st?
  Hitills den godaste falukorven tycker vi! Kommer inte ihåg hur hög kötthalt den har men vet att den har hög iaf.

  KRAM

 9. Emma skriver:

  Mmm gott!! gillar makaronilådor !

 10. kryddburken skriver:

  Natalie!
  Hmm… Nä, den har jag missat. Handlar ju aldrig på Lidl för de finns inte på Öland…
  /Linda

 11. Perfekt!! Ska jag göra på resten av falukorven som jag gjorde stroganoff på igår. Låter ju supergott! Brukar annars oftast ha skinka i makaronilåda….

 12. Det är så gott med makaronilåda! Och jag gillar att blanda ner lite senap i stanningen också, det ger mer smak och blir riktigt gott!

 13. Paula skriver:

  I love the way it looks!

  have a nice time,
  Paula

 14. Åland skriver:

  Hej där!
  Från en ö till en annan 🙂 Gillar din blogg, den ger inspiration!
  När jag lagar makaronilåda blir det som min mamma lagar den, dvs med köttfärs istället för korv! Rätt och slätt nästankokta makaroner och brynt köttfärs med lite lök som blandas ihop och sen på med äggstanning och in i ugnen. Supergott!

 15. ANNA skriver:

  Jag lagar också, precis som ”Åland” skriver, med köttfärs istället 🙂 Det kanske är en finsk-inspirerad grej för min mamma kommer från Finland och hon lagade den alltid så precis som du beskriver den 🙂 Och ja, det är riktigt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.