Tävlingar

Tävling – Skicka in ditt bästa recept!


Laga mat en helkväll med en riktig kock? Och avsluta kvällen med en riktig brakmiddag? Låter det lockande?!

TÄVLINGSREGEL :
För att delta i tävlingen ska du bidra med ditt favoritrecept med någon av Touch of Taste fonder med i receptet. Lämna ditt svar i kommentarsfältet senast den 18 nov.
 

 
 
VAD VINNER MAN ?
Vinnaren i denna tävling kommer tillsammans med andra matentusiaster att få laga mat tillsammans i Touch of Taste Cooking Studio!!! Ta med dig en god vän till Stockholm och få en upplevelsekväll i matens tecken! Vinsten gäller för dig och en kompis till ett värde av 3600kr. Kursen kommer att äga rum en vardagskväll och kan nyttjas fram t om. juni 2011.

I samarbete med Touch of Taste

 

 

1
yes

14 svar till “Tävling – Skicka in ditt bästa recept!

  1. Felicia skriver:

    Jag är en riktig sucker för fonder men om jag måste välja ett recept innehållande det väljer jag en riktigt smaskig förrätt; Parmaskinka med mozarella, balsamicoreduktion och sparris.

    Ingredienser:
    Parmaskinka
    Mozarella
    Sparris
    Pinjenötter
    Balsamvinäger
    Touch of Taste Kalvfond
    Rödvin
    Schalottenlök
    Vitlök
    Parmesan

    Den här reduktionen använder jag till mycket, supergott vid sidan av en köttbit och gräddigare sås för att få lite sting men till detta är det helt underbart.

    Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja. Salta och peppra rikligt. Slå på rödvin, balsamvinäger och kalvfond. Låt det puttra tills det reducerat till ca 1/3-del av mängden. Slå ev på lite Maizena som redning för att få lite tjockare reduktion.

    Lägg upp parma och mozarella, varva varannan, dvs. en skiva parma en skiva mozarella till en lagom mängd. Serveras antingen som förrätt eller som en del av ett buffébord. Blanchera sparris och fräs på lite i en panna med olja, salt och ev. vitlök. Servera rätten med sparris vid sidan om, rostade pinjenötter och sirla över balsamicoreduktionen. Avsluta med färskriven parmesan. En fröjd för både mun och ögon!

  2. Mette skriver:

    Här är ett recept som kommer från min mamma, superenkelt & smakar som riktig mammamat!

    Oxrullader fyllda med lök & bacon.

    4 portioner (18 rullader)

    600 g lövbiff
    2 paket bacon
    6 charlottenlökar
    2 vitlöksklyftor
    salt
    vitpeppar
    2 msk oxfond
    1 burk creme fraiche (gärna den feta varianten) Mums 😉
    1 msk soya
    4 msk maizena redning

    Så här gör du:
    Lövbiffen kan man oftast dela i två skivor, bara man hinner rulla den ca. 2 varv. Hacka bacon & lök.
    Fyll lövbiffen med bacon & lite lök, rulla ihop som på bilden. Ta vanlig sytråd & knyt hårt i båda ändarna (se bild).
    Stek sedan rullarna tills dom fått fin färg runt om (jag stekte i två omgångar). Pressa i vitlöken & krydda.
    Fyll sedan stekpannan (om du har en hög sådan) / grytan så att det precis täcker rullarna. Låt småputtra under lock i ca. 45-60 minuter. Känn efter med en potatissticka, köttet ska vara ganska lätt att sticka igenom.
    Sila sen bort så du har ren sky i stekpannan. Vispa ner creme fraiche, oxfond, soya & redning. Låt koka upp, smaka av ifall du vill ha mer kryddor (jag behövde inte krydda mer).
    Servera med kokt potatis & en sallad till 🙂

    Bilder mm. på tillagningen hittar du här: http://mirabell.blogg.se/2010/september/mammas-oxrullader.html

  3. Tycker att fonder är en bra smaksättare i grytor och såser och använder det gärna!! För en vecka sedan gjorde jag en gryta som blev kanoongod!!

    400 g högrev i tärningar
    1 gul lök
    4 vitlöksklyftor
    2 morötter
    1 bit rotselleri
    3 dl rödvin
    3 dl vatten
    3 msk kalvfond
    2 msk tomatpuré
    2 msk kinesisk soya
    2 msk balsamvinäger
    1 msk flytande honung
    färsk timjan
    2,5 dl matlagningsgrädde

    Börja med att bryna köttet i en stekgryta i smör. Klyfta löken och krossa vitlöksklyftorna och låt dem steka med en minut. Häll på rödvin, vatten, fond, tomatpuré, svartpeppar, salt, hackad färsk timjan. soya, vinäger, honung, morötter i slantar och rotselleri i mindre tärningar. Låt koka upp och sjuda under lock lääääänge. Ca 1 timme är bra! Tillsätt matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar. Red av med maizena utspätt i vatten till önskad tjocklek.

  4. Charlotte skriver:

    Det här är ett jätteenkelt men jättegott recept!!

    4 port Lax
    3 dl Kelda Lagalätt (5%-ig grädde)
    2 dl Purjolök
    60 ml hummerfond
    Svartpeppar
    4 port Couscous eller pasta
    4 port Broccoli, fryst

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka coucousen eller pastan enligt förpackningens anvisningar.
    2. Lägg filéerna på rad i ugnsform. Skiva purjolöken.
    3. Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolöken och grovmald peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
    4. Ta ut filéerna och servera med couscous/pasta och broccoli.

  5. Lina skriver:

    Det här är en riktig favorit! Enkelt att laga men känns lite lyxigt.

    Viltsmakande kyckling

    4 kycklingfiléer
    2 tsk enbär, hackade
    salt, peppar
    1 msk smör till stekning
    4 tunna skivor lufttorkad skinka
    2,5 dl grädde
    1,5 msk Touch of taste viltfond med kantarell
    1 tsk enbär, hackade

    Tillbehör:
    pressad potatis
    lättkokta sockerärtor
    stekt svamp, gärna svart trumpetsvamp eller kantareller

    Sätt ugnen på 225 grader. Hacka enbären. Vänd kycklingfiléerna i enbären och krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt filéerna.

    Rör ihop grädde, fond och hackade enbär i en ugnsform. Lägg ner den inlindade kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 12-15 minuter.

    Servera med pressad potatis, lättkokta sockerärtor och smörstekt svamp.

  6. Anna skriver:

    Detta är ett jättesmaskigt recept! Blev bjuden på det förra helgen hos min mamma, å det kom från en gammal buffétidning.. Om jag skulle vinna skulle jag bjuda med min mamma för hon lagar den bästa maten och för att hon är min inspirationskälla. Jag vet att du inte är svag för fisk, men detta lovar jag att du hade gillat 🙂

    VILTLAX (recept för 4 personer)

    ca 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar
    1 tsk salt
    2½ dl matlagningsgrädde
    2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond (touch of taste)
    2 msk lingonsylt
    svartpeppar
    1 tsk timjan

    Sätt ugnen på 225 grader. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen. Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter. Servera med pressad potatis, lite goda grönsaker och rårörda lingon.

    Detta är busenkelt å går jättefort, perfekt fredagsmat när man är lite trött efter en veckas arbete 🙂 Tack för en bra blogg!

    Anna

  7. Katarina skriver:

    Mitt favorit recept är nog en helt vanlig köttfärssås. Måtten i receptet är höftade och morötterna brukar jag byta ut mot någon annan grönsak om jag inte har morötter hemma. 🙂

    400g köttfärs
    (margarin+vetemjöl)
    Krossade eller hackade tomater
    1-2 morötter
    2 dl grädde
    2 msk ox- och rödvinsfond
    1 tsk soja
    salt, peppar och oregano efter smak.

    Bryn köttfärsen i margarinet och strö över lite mjöl (för redning). Häll sedan på krossade tomater och grädde. Samt rivna morötter och sedan fond, soja och kryddor. Om jag är sugen på en lite starkare köttfärs så brukar jag ha i lite chilipulver eller sambal också 🙂
    Servera med spagetti!

    Hur gott och enkelt som helst som helst.

  8. Camilla skriver:

    Vill också vara med och tävla och här kommer mitt bidrag! 🙂

    Fläskfile med kantarellsås
    För 4 personer.

    Ingredienser
    Ca 500 g fläskfie
    1 tsk salt
    200 g kantareller
    1 finhackad gul lök
    2½ dl mager grädde 4 %
    1 msk olja
    2 msk kantarellfond
    1 krm krossad kryddpeppar
    1 msk soja
    ½ dl lingonsylt
    1 msk hackad persilja
    Ev 1 msk hela lingon

    Skär fläskfilén i tjocka skivor och klappa in salt.
    Bryn köttet i olja i en gryta eller traktörpanna.
    lägg över köttet på ett fat och bryn lök och svamp några minuter.
    Vispa ihop grädde, fond, peppar, soja och lingonsylt i pannan.
    Tillsätt köttet och låt puttra sakta ca 5-6 minuter.
    Strö över persilaj och ev. hela lingon.
    Servera med broccoli och chasminris eller klyftpotatis.

  9. Ann skriver:

    Här kommer mitt bidrag till tävligen..
    Den är jätte god. 🙂

    4 Laxfiléer
    1 burk Creme Fraiche
    5 dl Grädde
    Hummerfond efter tycke och smak
    1 burk Röd rom
    ½ paket Fryst dill
    Citronpeppar och Salt

    Krydda laxen med salt och citronpeppar och stek.
    Häll över grädde och creme fraiche.
    Smaka av med hummerfonden.
    Till sätt dillen och låt puttra en stund.
    Strax innan servering häller man i burken med rom.
    Servera kokt potatis och en god sallad till..

  10. Finna skriver:

    Här kommer min godaste risotto, där kalvfonden gör pricken över i:t!

    Supersmarrig, cremig risotto med lite lyxkänsla.

    4 pers

    3 dl avorioris
    8 soltorkade tomater i olja
    8 färska champinjoner
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    6 dl vatten
    1 dl vitt vin
    2 msk Touch of Taste Italy Kalvfond
    1 dl riven parmesanost
    olivolja
    0,5 tsk salt
    svartpeppar
    2 msk pinjenötter
    1 kruka färsk basilika

    Hacka lök och vitlök, fräs i olja. Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter. Slå på vinet och låt det koka bort. Koka upp vatten i en vattenkokare och häll på lite i taget i risblandningen varefter det kokar bort. Rör om då och då.

    Skiva och fräs champinjonerna och tillsätt dem tillsammans med osten och fonden. Hacka tomaterna och basilikan grovt och blanda ner. Smaka av med svartpeppar. Strö över rostade pinjenötter. Servera till en fin köttbit eller kycklingfilé tillsammans med ett gott rödvin.

    Njut!

    Kram Finna

  11. Monica skriver:

    Ser att många skickar grytor, men det är ju där som fonderna får ut sin rätt, så även jag kommer med en köttgryta. I min är det till o med två olika fonder!

    1 kilo kalvrygg (går med annat nöt med såklart)
    2 stora lökar
    3-4 morötter
    8 potatisar
    cirka 10 champinjoner
    2 msk kalvfond
    2 msk kantarellfond
    2 msk socker
    4 lagerblad
    soja
    Halv tub tomatpure
    2-3 dl rött vin
    Cirka 1 liter vatten
    2 dl grädde
    SAlt och peppar
    persilja

    Bryn köttet lite i taget. Låt löken och en av morötterna, skuren i slantar, bryna med på slutet. SAlta och peppra. Häll fonderna, socker,lagerblad, tomatpure, soja, röd vin och vatten. På med lock och puttra i flera timmar. Min stod 5 timmar.
    Skala och skiva potatisen och resten av morötterna, lägg i detta och häll i grädden när det återstår ca 20 minuter till middagsdags. Fräs champinjonerna i smör, salta. häll i grytan.
    Strö över persilja precis innan servering.

  12. Karin skriver:

    Och här kommer jag med en lite annorlunda användning av fond…

    Karins ost- och skinkpaj 🙂
    Receptet är lagom för en vanlig pajform men jag brukar ofta öka på och använda större formar.

    Pajdeg:
    125 gram smör
    3 dl mjöl
    1-3 msk kallt vatten

    Kör mjöl och smör i matberedare och häll sedan i vatten så att degen blir fast och osmulig.

    Tryck ut pajdegen i en form, täck kanterna med folie och sätt in i ugnen i 10-15 min.

    Fyllning:
    300-350 gram rökt skinka eller kassler
    1 purjolök (den vita delen)

    2 dl (drygt) creme fraiche
    1.5 msk touch of taste kycklingfond
    4 st ägg

    2 dl (drygt) stark riven ost

    När pajdegen är förgräddad lägg i fint skuren purjolök, och skivad skinka/kassler. Blanda creme fraiche, fond och ägg i en skål och häll över. Avsluta med ett rejält lager riven ost.

    Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader ca 40-50 min.
    Låt gärna pajen ”stanna” några minuter efter att den tagits ut ur ugnen.

    Servera med en grönsallad innehållande tex tomat, gurka, gul paprika, rödlök och gärna en god fetaost samt nybakade baguetter 🙂

  13. Krister skriver:

    Hej!
    Kommer att tänka på ett recept vi gör varje jul. Lite annorlunda men sanslöst smakrikt!

    Våra julköttbullar:
    ———————————-
    Sätt ugnen på 200 grader Celsius

    Ströbrödsgojja:
    1½ dl grädde
    4 msk ströbröd
    peppar/salt efter smak.

    Köttsmeten:
    400 gram färs
    1 st finhackad gul lök(eller mer efter smak)
    1-2 msk Touch of Taste Kalvfond
    1 burk ansjovis

    Låt ströbrödsgojjan svälla, blanda sedan allt i en bunke.
    Rulla ut med önskad storlek och stek i ugnen tills de är färdiga.
    Tycker personligen det blir godare och saftigare köttbullar om man tillagar dem i ugnen. Dessutom kan man göra annat under tiden de steks.

    Fantastiskt goda på julbordet med lite Janssons frestelse och rödbetssallad. MUMS!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache [REQUEST_URI] => /2010/11/12/tavling-skicka-in-ditt-basta-recept/ [PHPRC] => /storage/configuration/wrappers/70/165470/kryddburken.se/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 0 [PATH] => /sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin [PWD] => /storage/configuration/wrappers/70/165470/kryddburken.se [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 5000 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [REDIRECT_STATUS] => 200 [HTTP_HOST] => kryddburken.se [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_CF_IPCOUNTRY] => US [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.144.194.161 [HTTP_CF_RAY] => 335bf163c55823a2-IAD [HTTP_X_FORWARDED_PROTO] => http [HTTP_CF_VISITOR] => {\"scheme\":\"http\"} [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_CF_CONNECTING_IP] => 54.144.194.161 [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_NAME] => kryddburken.se [SERVER_ADDR] => 10.160.3.24 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 162.158.78.109 [DOCUMENT_ROOT] => /storage/content/70/165470/kryddburken.se/public_html [SERVER_ADMIN] => [email protected] [SCRIPT_FILENAME] => /storage/content/70/165470/kryddburken.se/public_html/index.php [REMOTE_PORT] => 41378 [REDIRECT_URL] => /2010/11/12/tavling-skicka-in-ditt-basta-recept/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1487866174 ) Array ( ) Array ( )