Husmanskost

Pastasallad med ost, skinka & ägghalvor


Pastasallad var önskad. Risoni är himla gott till just pastasallad, påminner mycket om ris men smakar mycket godare! Här blev det väldigt enkelt med isberg, gurka, skinka, ostkuber och ägg. Och till det en busenkel rhode island som du lätt rör ihop på bara 1 minut! Tra-la-la-la!! Nu e de helg!!! 😉 Kram på er!
 
Det här behöver du :
Isbergssallad
2 port kokt risoni
3 ägg
1 hg rökt skinka
150 gram ost i kuber

GÖR SÅHÄR :
Fyll ett fat med isbergssallad. Slå över risonin som gärna fått kallna och blanda runt. Tärna en halv gurka. Skala och halvera äggen. Skär ost i kuber och skinkan i mindre bitar. Lägg allt på salladen, dra några varv med pepparkvarnen. Servera med en rhode island dressing.

Rhode island dressing :
½ dl gräddfil
1 msk majonäs
1-2 tsk ketchup
salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop! 😉


God o mättande lunch! Variera salladen efter eget smak & tycke och framförallt, vad som finns i kylen!


Denna sallad är dessutom perfekt att göra till lunchlådan till jobbet, eller varför inte ta med ut på picknick!

5
yes

12 svar till “Pastasallad med ost, skinka & ägghalvor

  1. Jenny skriver:

    Å va gott med pasta sallad! (sneglar på ärtsoppan och undrar om vi ska byta) Perfekt med hemgjord Rhode Island. Jag gör min på creme fraiche, majo, chilisås, paprikapulver, salt och en gnutta socker. Ha en skön fredag! kram kram

  2. Susanna skriver:

    Låter gott med risoni i pastasalladen! Mamma gjorde någon pastasallads-aktigt tillbehör i somras till grillad lax har jag för mig. Hur gott som helst. Synd att jag inte frågade om receptet kom jag på nu.. Hur som helst, tillbaka till ämnet! Själv brukar jag göra en liknande sallad, men brukar ha kyckling, ägg, bacon (och räkor ibland när man vill lyxa till det) och salladsgrönsaker. Enkelt och gott! Ha en trevlig helg!

  3. Vad gott!! Risoni är ju smaskens!!

    Trevlig helg!!

  4. Sophie skriver:

    Hej !

    Vad gott det ser ut !
    Går det bra, om jag skriver ut receptet ?

    Mvh Sophie

  5. Martina skriver:

    Risoni är en favorit. Trevlig helg!

  6. Therese skriver:

    Ja det såg gott ut och sommrigt..
    Dottern hon är himla förtjust i pastasallad och skulle kunna leva på det.
    Här låg det snö på backen (igen) och solen lyser för fulla muggar..Verkar bli en härlig dag.
    Önskar dig en fortsatt trevlig helg

  7. Coquina skriver:

    Gott men väntar nog till sommaren med att testa denna rätt, känns väldigt somrig och jag älskar kalla sallader när det är varmt ute =)

  8. Fru Matglad skriver:

    Har lite att uppdatera ser jag…;)
    Kraaam

  9. Emma skriver:

    Mums! Jag som är en riktig sucker för risoni.. gud vad sugen jag blev på det nu! Det får nog bli något sådant här på måndag. Trevlig helg!

  10. Jessica Ringdahl skriver:

    Ett tips är att prova byta ut Risonin mot Orzo Pasta. Det är samma sak som Risoni fast lite lite större pastarisgryn. Den är perfekt framförallt om man har en oljebaserad dressing då den suger upp dressingen superbra! Tror inte att de finns i vanliga mataffärer men i de flesta orientaliska butiker.

    Orzo-pasta används bla till den grekiska maträtten Giovetsi, som är perfekt att äta så här på höst- och vinterkanten.

  11. Susanna skriver:

    http://FreeOnlineSurveys.com/rendersurvey.aspsid=0hg79krtz1yq0yd831148

    En marknadsundersökning för alla matälskare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.