Mjöl, Gryn & Ägg

Kladdkakemuffins, ett säkert kort!


Var bara tvungen att prova dom nya muffinsformarna i silkon jag köpte igår. Och vad passar väl bättre än supergoda, superkladdiga kladdkakemuffins! Snäppet godare än kladdkakan enligt mig, för det är en alldels perfekt lagom munsbit innan sockertoppen tar överhand! Detta recept är ett bergssäkert kort! Kladdkaka recept utan bakpulver är det ultimata för dessa godingar! Prova!! Bara prova, vet ja!! 😉

14 st muffins i silikonformar
(silkonformarna har ungefär samma storlek som klassiska bullformar i papper)
Det här behöver du :
2 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram smält smör el. margarin

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop vetemjöl med kakaon, vaniljsockret och saltet. Vänd ner i smeten och rör om. Tillsätt smöret. Blanda till en slät smet. Fyll upp muffinsformar till 3/4. Grädda i 175 grader 12-14 min, absolut inte mer om du vill ha dom kladdiga. (Placera formarna på en vanlig ugnsplåt) Ta ut ur ugnen. Täck muffinsarna med plastfolié och låt dom svalna i kylskåpet så blir dom sådär perfekt kladdiga som man vill ha dom! Servera som dom är eller med lite vispad grädde.


Redo för gräddning!


Dom reser sig i ugnen men ”krymper ihop” i mitten efter en stund i friska luften! 😉 Kladdiga gropen skapas!


Oemotståndligt goda, kladdiga och helst kylskåpskalla! 😉

39 svar till “Kladdkakemuffins, ett säkert kort!

  1. Choklad kan man aldrig få för mycket av!! Snygga formar!!

  2. Linda skriver:

    Allt du gör ser så otroligt fint och gott ut!
    Du måste vara himla duktig både i köket och med kameran!
    Kika gärna in på min nya blogg.;-)
    http://yramammansrecept.blogg.se/

  3. Ylva Olsson skriver:

    Det receptet har jag också. Supergott!! Brukar baka dem i såna där metallformar. Var har du köpt silikonformarna? Verkar vara ett bra alternativ. Snyggt också.

    Hälsningar Ylva

  4. kryddburken skriver:

    Ylva!
    Silkonformar från Rusta. 12-pack för 29:-
    /Linda

  5. Emma skriver:

    smarrigt 🙂

  6. Ellen skriver:

    Vilket bra tips med Rusta-formarna! Fast jag har nog tillräckligt många redan… får försöka låta bli! 😉

    Jag har skickat en bloggutmaning till dig – det vore kul om du ville vara med! Du hittar den här:
    http://pannanochpennan.wordpress.com/2010/11/03/4×5-matbloggsversionen/

  7. emsut. skriver:

    Jag brukar baka sådana där också!
    Fast inte i lika fina formar som du har 🙂

  8. Fotograf Annie skriver:

    Åh vad gott det ser ut, synd att jag precis rört ihop en smet med vanliga chokladmuffins, annars hade jag testat ditt recept istället 😛

    Var får man tag på sådana där silikonformar? Det verkar ju jättebra, slippa använda engångsformar 🙂

  9. Anna skriver:

    MMMM det lät ju hur smarrigt som helst!

  10. Elin skriver:

    Kladdkaka är godare än muffins, men de är mycket smidigare att ta med sig om man ska nånstans 🙂

  11. Sandra skriver:

    Varför har jag inte hittat hit tidigare??

    Du verkar vara en underbar person och bloggen är helt fantastisk!

    Ser fram emot många besök här framöver, har ju en hel del att ta igen! 🙂

    //Sandra

  12. Anna skriver:

    Får nog ta en tur till Rusta och handla muffinsformar då 😉

    Har höstlovsledigt idag och bakar för fulla muggar, har bakat muffins men i vanliga formar 🙂

  13. Miss Tilly skriver:

    Dom där är sååå goda! åt såna förra helgen!

  14. Malin skriver:

    Mumsigt! Det här sparas bland mina recept 😉 Vart har du fått tag på silikonformarna och vad är det för speciellt med dem? 🙂

  15. kryddburken skriver:

    Malin!
    Formarna kommer från Rusta 12-pack för 29:-. Att det är just silikon gör att dom är stadiga och släpper lätt.
    /Linda

  16. LiLiaN SunDevAlL skriver:

    Ååå vad jag blev kladdkakemuffinssugen! Mums! =) /Lilian

  17. Emma skriver:

    Plockar du ur muffinsen med en gång eller får de svalna i formen? Provade häromdagen med mina och mina muffins blev jättekonstiga eftersom att de blev alldels fuktiga..

  18. Vanilla skriver:

    Oj, vad mumsiga de ser ut! Vi åt en god chokladkaka igår som kallas för ”Caprese”, från en Italiens kokbok. Den var också grymt god! 🙂 Kolla här: http://byvanilla.blogspot.com/2010/10/min-kvall-i-bilder.html

    Kram

  19. Helena Ljunggren skriver:

    Kylskåpskalla och sega, det är grejer det 🙂

  20. Kan bara hålla med övriga talare! Kladdkakemuffins är bara för gott 🙂

  21. Catrin skriver:

    oj va sugen jag blev =) var tvungen att ställa mig och baka med en gång 😉

  22. Helena skriver:

    Åh, va gott! Perfekt storlek också!

  23. Ulrika skriver:

    Du är räddaren i nöden. Japp, min jobbiga tentaperiod är precis över. Vad behöver jag? Kladdkakemuffins, helt klart. Ställde mig och svängde ihop en sats. Gjorde 12 st istället för 14. Bytte ut en dl av sockret mot mörkt muscovadosocker. Mycket gott!! Blev lite mindre sött och mer intensivt på något sätt.

  24. Karin W skriver:

    Vi pratade på jobbet häromdagen om sådana där formar fast jag har inga. Kanske man ska önska sig av tomten? Vad gott med kladdmuffins!
    Ha det fint och njut av lovet/Karin

  25. kryddburken skriver:

    Emma!
    Jag låter muffinsen svala i formen i kylskåp, täck med plastfolié då blir dom härligt sega och kladdiga! Med icke-kladd-muffins så bör du förvara i rumstemp med en kökshandduk över tills dom svalnat, sedan ta ut ur formarna och förvara i plastpåse i skafferiet.

    Vanilla!
    Tack för tipset!

    Ulrika!
    Ja, de kan jag tänka mig att de blev gott med muscovado också!

    Karin!
    Tomten ja, honom kan man önska sig massor av nu!! 😉
    /Linda

  26. Bingo skriver:

    De ser läckra. Jag älskar choklad.

  27. Emmy skriver:

    Då får det bli ett besök på Rusta. Jag gjorde kladdkakemuffins för någon dag sedan o fyllde med grädde o hallon, men i vanliga formar blir de lite svåra att få loss.

  28. Lina skriver:

    Jag har också sådana där muffinsformar i silikon. de är ju skit bra!

  29. Sandra skriver:

    Fina bilder till, att det är så mycket gör bara att det ser godare ut

  30. Annsofi skriver:

    Fungerar formarna bra? Muffinsarna lossnar som de ska? Kanonpris ju!
    /Annsofi

  31. kryddburken skriver:

    Annsofi!
    Ja, dom är kanon! Och dom lossnar lätt! Helt klart prisvärda!
    /Linda

  32. Dajana skriver:

    Åh vad gott det ser ut! Måste testa.

  33. Patricia skriver:

    Åh va de ser goda ut! 🙂 Ska jag prova nån gång snart!

  34. ulrica skriver:

    Har du hunnit kolla upp var dessertskålarna kommer ifrån?

  35. kryddburken skriver:

    Ulrica!

    Jag tänkte jag skulle kolla när jag är inne på ÖNSKA nästa gång, men det har inte blivit av ännu! De finns heller inget märke eller klisterlapp på dom så jag kan se vad dom heter tyvärr. Men dom ska finns på ÖNSKA butikerna om du själv stöter på nån. (gamla cervera)
    /Linda

  36. Smålandsmamma skriver:

    Åh mums va goda de var. Även ljumma :D. För jag var ju tvungen att testa innan de hade hunnit svalna, man kan ju inte bjuda gäster på nåt man inte testat 😉
    Tack även för tipset om silikonformarna på Rusta, jag införskaffade dom.

    Gott nytt år !

  37. Anonymet:) skriver:

    smarrigt! As gorr faktiskt har testat en precis:) Du ska det inte vara Bakpulver i dem?

  38. Pingback: Fikasugen?? –

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.