Kött

Kebabrulle va de här!!


Ikväll åt vi kebabrulle till fredagsmyset! Jag kan inte påstå att jag är stormförtjust i sån här kebab man köper fryst, men efter ikväll är jag det! Tycker det är knepigt att få tag på gott kebabkött, och hittar man nåt i frysdisken brukar det vara tillfälligt och så hittar man inte samma nästa gång man ska ha de. NU däremot har jag hittat något som är grymt likt ”köpe-kebab” så jag ska faktiskt köpa på mig några påsar och frysa ner. Denna sort hette Qibbla Kebabskav, har ni provat den? Gjorde ett par rullar av tortillabröd, sallad, tomat, gurka, fefferoni, rå lök och massa vit kebabsås. Gott som tusan!!! 😉

Vit kebabsås :
2½ dl gräddfil 
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk olivolja
½ pressad citron
½ tsk vitvinsvinäger
3-5 droppar D´Elidas chilisås
½ tsk trocomare örtsalt
1 krm vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop alla ingrdienserna till såsen. Smaka av! Om du tycker den är lite för tjock så tunna ut den med en liten skvätt mjölk.


Köpte en fryst påse med kebabkött på Hemköp. Jag brukar inte tycka om fryst kebabkött men detta måste jag säga var godare än de förra jag hittade som jag DÅ tyckte va de godaste hittills, fast DÅ. Hänger ni me? Detta var iallafall inte små fyrkantiga bitar utan längre och mer oregenbunden form, ungefär som de man köper på kebabställen! Precis lika goda va dom också, liiite, lite tjockare än de där som är tunt skivade men riktigt gott. Och inte överdoserade med spiskummin.

Qibbla Halal kebabskav hette de och var gjort av nötkött.  


Saftigt kebabkött.


Den vita kebabsåsen är ett måste!


Och massor av gul, rå lök!

27 svar till “Kebabrulle va de här!!

 1. Måste testa det kebabköttet, skall kolla på ICA om de har det där

 2. Sandra skriver:

  Jag köper fryst kebab från Sven.P på Willys, har inte testat några andra men den tycker jag är supergod!

 3. Karin skriver:

  Kebab är gott men… när jag läser vad köttet heter. Halal… är det som det låter så har djuret ifråga blivit halalslaktat dvs tappat på blod medans det lever. Och om det tycker vi (jag) inte :-/

 4. kryddburken skriver:

  Karin!
  Hmm… Googlade på halal… OJ, säger jag bara! Ja, de va ju typist när man väl hittat ett kebabkött som var gott! :/ Ska fortsätta läsa om detta nu…
  /Linda

 5. Anna/Frostrosor skriver:

  Den vita såsen är ett absolut måste! 🙂
  Ville också berätta att jag återupptagit mitt matbloggande efter 10 månaders uppehåll, nu hungrigare än nånsin! Kanske går att lista ut varför om man tänker på uppehållets längd! Om inte så läs mitt senaste inlägg och passa på att spana in det perfekta höstbrödet: RÖDBETSLIMPAN! 🙂

 6. Helena skriver:

  Hade oxå kebab igår, men jag gör egna färsrullar… Vet inte om det går under ”kebab” men gott…

 7. Tilda skriver:

  Härligt att du hittade ett kebabkött som var gott! Lite tråkigare dock att det var galakött.. Testa googla halal-slakt och kolla in en video från denna slakt.. En av dom absolut grymmaste slaktmetoder som används idag.. Halspulsådern skärs av medans djuret fortfarande lever (ingen ”medvetandebedövning” what so ever används) och eftersom det är halspulsådern och inte aortan som skärs av så blöder helt enkelt djuret ihjäl.. Och det kan dröja en bra stund innan djuret förlorar medvetandet, och ännu längre innan själva döden inträffar 🙁

 8. Sanna skriver:

  Jag brukar köpa lammskav och krydda själv. Blir hur gott som helst i kebab. (Eller renskav, men då kanske det kallas souvas?!)

 9. Såg ju jättegott ut!!
  Köper dock aldrig halalslaktat kött eller kyckling av moraliska skäl…….
  Jag köper Sven P:s kebabkött och kryddar upp dom extra.
  Ha en bra helg! 😀

 10. Therese skriver:

  Jag brukar ha älgskav när jag ska göra kebab, blir ju dock lite segare då..
  Måste nog hålla utkick efter lite kebabkött och pröva i alla fall tror jag..
  Ha en bra dag.

 11. J skriver:

  Men är du galen, man kan ju inte köpa halal-kött!!!!
  🙁 🙁 🙁

 12. Mums, vad gott!! Hoppar gärna Halal, men tyvärr tror jag att vi äter mer halal än vad vi tror!

 13. Karin skriver:

  Lätt att köpa fel kött om man inte känner till begreppet Halal. Tror INTE att Linda gjorde det med avsikt 🙂

 14. Anna skriver:

  Å, jag har länge letat efter en god kebab sås. Nu hittade jag din som ser super ut!! den måste jag prova. Tack för många härliga recept! ha en skön söndag!Kramar Anna

 15. Vi har provat kebabkött från köttdisken en gång, men det var evigheter sedan. Minns att vi gjorde en supergod kebabgratäng, tror minsann vi får leta upp receptet i gömmorna och kocka till det en dag. Tack för påminnelsen.

 16. Henrik skriver:

  Mmm, såg at det stod Halal på din påse med kebab kött. Fast någon vänlig själ hade redan informerat om detta djurplågeri!!

  Fick ändra maträtt till en middags budning en gång för jag kunde inte hitta lammfärs som inte var halal slaktat… 🙁

  Ser jätte gott ut annars!!! 😀

 17. Tilda skriver:

  Måste bara informera den som letar i köttdisken att halal och kosher är i princip slaktat på samma sätt, så om ni vill undvika kött som detta så undvik båda namnen.

 18. Mjao skriver:

  Står på Qibblas hemsida att deras djur bedövas innan dom slaktas så det är nog helt ok även för den mest griniga?. Annars tycker jag att man ska sluta hyckla då man i slutändan äter ett dött djur oavsett om det är normalslaktat eller halalslaktat. Vill ni göra skillnad och verkligen ha ett rent samvete så bör ni nog sluta äta kött överhuvudtaget och låta det stackars djuret leva=)). Blir att prova detta kött om nu hittar det.

 19. Johanna skriver:

  Tror dock att halalslakt i vissa fall (om det görs på Qibblas sätt med bedövning) kan vara mer humant än andra sätt som förekommer för att slakta ett djur.
  Man kan ju hoppas iaf.

 20. Livia skriver:

  Ibland kan det vara kul att laga sådant som man annars bara skulle få för sig att äta på stående fot i ett gathörn:) Ska nog testa någon liknande variant men det får bli vegetarisk falafel rulle för min del.

 21. Emma skriver:

  Kött slaktat i Sverige kan man utan problem äta, även om det står halal på förpackningen. Våra djurskyddslagar gäller oavsett vilken religion man tillhör och en halalslakt i sverige har för djuret ingen skillnad i jämförelse med ”normal” slakt. Har man något emot att djur lider och dör ska man inte äta kött alls, men som sagt. Halal i Sverige är inget som gör någon skillnad för djurens väl och ve. Dock är ordet halal förknippat med mycket okunskap. Titta på ursprungsland på påsen, oavsett vad du köper för kött.

 22. Lina Persson skriver:

  Den som inte vill äta halal ska absolut aldrig åka till bondens marknad eller liknande tillställningar. För jag råder er, om ni har förståelse och intresse för mat, hur tror ni att slakten av ett får går till på en bondgård går till?

  Jag har sett min morfar slakta enligt samma princip som halal under hela min uppväxt, den enda skillnaden var att han inte med en stavelse nämnde Gud under slaktprocessen, vilket muslimer gör.

  Jag kan berätta att jag också jobbat på Scan i Kävlinge och sett hur deras slaktmetoder går till och hur djuren behandlas. Så jag råde er innan ni uttalar er om slakten och om den är mer grym än någon annan; har du någon sin sett det utfört?

  Jag kan hälsa att alla skinkor och den där syltan du äter till jul inte är mer humant framställda än kebaben från Qibblah.

  Och vidare, äter du inte halal av principskäl så sluta besöka merparten av alla kebaberior och pizzerior även innanför Sveriges gränser för det är precis det som serveras.

 23. jaaag skriver:

  om någon här ens var lite allmänbildad skulle man veta att halalslakt är det bästa sättet att slakta ett djur på. Man skär av halsen på djuret och då tappar det blod från hjärnan och smärtan är mycket mindre än om man t.ex skjuter djuret.

 24. majeda skriver:

  Tack för go mat kibabrullen.Karin jilar du inte halal so ät istelet svensk mat.För kibabrull är arabisk mat. M.7år

 25. majeda skriver:

  Hundra prosent go.

 26. majeda skriver:

  Karin!
  Hmm… Googlade på halal… OJ, säger jag bara! Ja, de va ju typist när man väl hittat ett kebabkött som var gott! :/ Ska fortsätta läsa om detta nu…

 27. Sarah skriver:

  Hej. Vet att inlägget är gammalt men jag tänkte reda ut några begrepp. För det första så har Sven P. varit halal för några år sen iallafall, brukade jämt köpa den kebaben och den var märkt med halal, men nu har det tagit bort den. Undrar om de fortfarande kör med halalslakt eller inte.

  Hur som helst. Halalslakt är INTE djurplågeri. Det kött som QIbbla Halal och andra svenska företag importerar är alltid från bedövade djur, som inte känt något under slakten. Enligt Islam måste djuret vara undanskymt från andra djur som kan bli uppstressade av slaktningen, det måste ges vatten att dricka innan, det måste ha blivit väl skött, och kniven (numera används väl inte knivar, men ändå) måste vara jätteskarp och vass. Hjärnan hinner inte reagera på vad som hänt när det som skär av halsen är jätteskarpt, om det däremot är ett trubbigt föremål så upplevs självklart stress, rädsla, ångest och allt vad det är. Men så ska det inte gå till enligt Islam, utan det ska vara så smärtfritt och snabbt som möjligt för djuret. Att vissa inte följer detta är såklart synd, men de flesta gör det. Dessutom så är det i stort sett samma procedur som vanlig slakt man använder nu för tiden eftersom djuren bedövas och alltså inte känner smärta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.