Bröd

Snabba scones som du förbereder kvällen innan


Som om inte scones är tillräckligt snabba nog att röra ihop så är detta faktiskt ÄNNU snabbare, smidigare och utan kladd! 😉

Mät upp 500 gram mjöl i en bunke, tillsätt 2 tsk bakpulver. Rör sen ner 4 dl filmjölk och 1 dl flytande margarin och lite salt! Rör ihop med en sked. Degen blir smidig och kladdfri. Rulla 6 bollar, lägg på bakplåtspapper och platta till. Täck med plastfolié och ställ i kylen över natten! Ta ut på morgonen och skjuts in i ugnen direkt ca 10-15 min i 200 grader! Enklare kan de inte bli och rekommenderas särskilt till er som är extra morgontrötta! 😉

6 scones
Det här behöver du :
500 gram mjöl (vetemjöl)
2 tsk bakpulver
4 dl filmjölk
1 dl flytande margarin
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop mjölet med bakpulvret. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop med en sked till en kladdfri deg. Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Forma till 6 bollar, lägg på bakplåtspapper och platta till. Täck med plastfolié och ställ i kylen över natten. Ta utoch grädda direkt på morgonen i 200 grader ca 10-15 min.


Det tar inte mer än 5 min att fixa till dessa scones på kvällen.


Och du har härligt nybakade frukostbröd att njuta av!


Självklart kan man grädda direkt om man väljer att inte förbereda kvällen innan.


Öländsk pumpamarmelad med en gnutta ingefära, från Morfars Goda!

23 svar till “Snabba scones som du förbereder kvällen innan

 1. Beatrice skriver:

  Det här passar en morgontrött själ som mig som gärna vill ha nybakat på morgonen =)

  Hoppas ni får en trevlig helg på Öland.

 2. Saralito skriver:

  Så himla smidigt. Kanske ska testa att göra i ordning det här ikväll, eftersom vi ska iväg på kalas och förmodligen kommer att vara lite trötta imorgon. Hur länge kan de stå i kylen innan man gräddar dem?

 3. Sommarfröken skriver:

  Det låter ju som en dröm för morgontrötta… Men har du något tips på alternativ till flytande margarin? Jag använder bara ”vanligt” smör, aldrig annat.
  Ha en skön helg!/Sommarfröken

 4. Slickepotten skriver:

  Vad lättsamt. Jag brukar göra källarfranska men det blir ju mycket mer jobb, det här var ju superenkelt.

  Ha en skön helg!

 5. kryddburken skriver:

  Sommarfröken!
  Du kör du bara på riktigt smör, men låt det gärna bli lite rumsvarmt först så är det lättare att röra ihop!
  /Linda

 6. Loulas Kök skriver:

  Nu har jag provat dina manitoba cream brödbullar med linfrö och morötter. De var underbart goda! Kommer definitivt bli fler gånger men först måste jag köpa ny assistent. Den gick sönder i dagens intensiva brödbak!

 7. Karin skriver:

  Me like… attans att jag low carbar just nu…

 8. Sanne skriver:

  Så gott med scones. Framförallt nu på hösten när man kan testa alla nya marmelader på!

 9. Matpolisen skriver:

  Du fick mig att komma på idén att jag ska skriva en artikel om alla slags scones som finns. I England är variationen ganska stor.

 10. Humle skriver:

  Så gott ! 🙂

 11. Lisa skriver:

  scones är det godaste!

 12. Sana skriver:

  Alltid gott med scone till frukost 😉 de ser riktigt gott ut.

 13. Caroline skriver:

  Förberedde just dessa till imorgon då vi har frukostgäster. Men de verkade väldigt hårda o torra så jag vet inte om nåt gick snett. Jag tog mjukt smör istället för flytande margarin. Testar väl att grädda dom ändå o ser hur dom blir.

 14. Martina J skriver:

  Supersmidigt ju! Detta ska jag nog fixa till min nästa lördagsfrukost! 🙂 Tack för tipset!

 15. Malin Guinn skriver:

  Allt du postar i bloggen ser sa fruktansvart gott ut! Blir hungrig varenda gang jag kikar in 🙂 som nagon tidigare skrev, det har blir nasta lordagsfrukost.

 16. Lena skriver:

  Jag lär väl blanda rumsvarmt smör med lite olja så blir det nog ”nästan som flytande”. Och så lite linfrön 😉
  Perfekta utflyktsbröd tänker jag.

 17. Anna skriver:

  Gjorde dessa idag.. WOW vilka godingar! Jag gillar normalt inte scones men dessa var helt underbara!

 18. ♥ nath skriver:

  detdär såg ju inte lite gott ut!! 😮

 19. elina skriver:

  Asså åååh ! Tack för ett härligt recept för oss morgontrötta!! Dessa ska jag röra ihop ikväll för att tillaga imorgonbitti innan skolan. Yum!

 20. Charlotte skriver:

  Hej! Jag provade detta bröd idag, gjorde degen och formade bullarna igår kväll och sköt in i ugnen i morse. Men mina blev helt degiga inuti! De kändes tyngre än förväntat och var som sagt degiga. Jag följde receptet helt och hade dem i ugnen i 16 minuter. Vad gjorde jag för fel? Mina blev inte alls så fluffiga som dina på bilden verkar vara. Vill testa igen men behöver nog lite tips.

 21. kryddburken skriver:

  Charlotte!
  Det jag kan tänka mig är att din ugn kanske inte är lika varm som min ugn vid samma gradantal. Och att du kanske inte plattade ut sconses tillräckligt. Dom får inte bli för höga, då blir de lätt degiga och svåra att grädda färdiga utan att bli brända.
  /Linda

 22. Åse skriver:

  Ert kanonrecept! Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.