Blogg-info

Vill ni läsa om det här??


Ska förtydliga lite från mitt förra inlägg ”Dagens lunch på jobbet”. Det är alltså inte min lunch som lagas, utan jag lagar mat i mitt jobb! Om ni tycker det är intressant så lägger jag upp recept de gånger jag hinner o tillfälle ges, men bilderna får ni levererade i lite sämre kvalité då förstås eftersom jag fotar med iPhonen. Jag lagar mycket husmanskost på jobbet, det ska va ”riktig mat” här minsann. 😉 Väldigt sällan pasta, inte för mycket korv heller, och gärna kött & potatis. Raggmunkar, lufsa & kroppkakor är väldigt populärt, liksom kåldolmar, köttfärslimpa, schnitzel, omeletter mm. Vad säger ni, är ni intresserade av denna typ av inlägg??

Idag gjorde jag en djupdykning i kylskåpet på jobbet och det blev en mycket enkel men uppskattad korvpytt.

Det här behöver du :
400 gram falukorv
1 gul lök
1 gul paprika
1 bukett broccoli
1 knorr fond du chef beef
3 dl gräddmjölk
salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär korven i små bitar, finhacka lök och tärna paprikan. Smält lite smör i stekpannan och låt korven steka och få lite färg tillsammans med lök & paprika. Dela broccolin i mindre buketter och lägg ner i pannan. Tillsätt fond och gräddmjölk och låt allt få puttra ihop på svag värme ca 10min. Tärna ner kokt potatis precis på slutet och låt den koka med bara så den blir varm. Smaka av med salt & peppar.

25 svar till “Vill ni läsa om det här??

 1. Ullis skriver:

  Jag är intresserad. 🙂 Jobbar du med äldre, månntro?

 2. sussi hägg skriver:

  Självklart vill jag det!!!
  Kan inte få nog av allt du gör 🙂
  Kram från mig i Nyköping

 3. Fridas kök skriver:

  Alltid kul med inspiration! Kör på det, tycker jag! 🙂 Men något annat som jag genast undrar över är förstås vad du jobbar med? Har för mig att jag läst det någongång, du jobbar ju himla många timmar ibland med… så det kan väl inte vara på restaurang?

 4. Elina skriver:

  Men VAD är lufsa ?! :O

 5. kryddburken skriver:

  Jag jobbar i vårt familjeföretag inom vård/LSS. Både med administration på kontor och som pers. ass hos en o samma brukare som för övrigt är en nära släkting. Och på frågan om jag jobbar med äldre så svarar jag; Ja! 😉 Och det stämmer att jag jobbar långpass (14h) ett par dar i sträck. Eftersom jag kan välja mina arbetstider själv så tycker jag om att jobba på det sättet och sedan vara långledig däremellan. Mer ingående än såhär blir jag inte.
  /Linda

 6. Natalie skriver:

  Jag är intresserad av all matinspiration! Tror också du jobbar med att laga mat till äldre =) Dagens pytt såg god ut! Kan klart bli en dagens här hemma nån dag! Idag blir det fläskpannkaka=)

  Kram

 7. Gith skriver:

  Gärna, aldrig fel med tips & idéer på vad man ska hitta på att laga, vardag som helg.
  Fina bilder från iPhonen oxå…… de duger!

 8. Carolina skriver:

  Jag är intresserad av det, superbra med ny inspiration till matlagningen 🙂

 9. Sandra skriver:

  Åh, det här ska jag göra i dagarna! 😀 Perfekt för jag har allt som behövs hemma 🙂

 10. Matpolisen skriver:

  Ja, lägg gärna upp det. Husmanskost är jättebra!

 11. Monika skriver:

  Det ser ju jättegott ut =)

 12. Sara skriver:

  Hej
  Jag tycker också det är skoj att se olika recept, försöker hitta variation i min mat just nu. Laga sund och nyttig mat (som du visar på) är alltid skoj att se och inspireras av i min kamp

 13. Hanna Arvidsson skriver:

  Ja, absolut!!:-)

 14. AnnaCarin skriver:

  Självklart är det roligt med all matlagning du visar oss

 15. Anna J skriver:

  Jag blir glad för allt som du vill dela med dig av. Du är verkligen en matinspiratör!

 16. Helena Ljunggren skriver:

  Kul med Ifåne-bilder också 🙂 Är det inte skandalöst egentligen att det inte bli bättre bilder med den? Jag letar, i tron om att finna, appar som gör bilderna skitsnygga men icke 😀

 17. Carolina skriver:

  Kul med en så enkel rätt, står å kokar denna gryta på spisen just nu, ska bli riktigt spännande att se hur det smakar! 🙂 Tack för inspirationen!

 18. Veronica skriver:

  Hej! Lufsa-receptet är jag jättenyfiken på. Jag har provat lite olika varianter hemma men ingen blir riktigt som på restaurangen på jobbet. Vill gärna bli lite torr/bränd i botten på långpannan. Ser fram emot ditt lufsa-recept :o)

 19. Zarah_81 skriver:

  Jag vill gärna få mer inspiration, du är verkligen sååååå duktig!!!!

 20. Ronja skriver:

  Jaa jag vill också läsa om det!
  Får jättemycket inspiration från din blogg, den är superbra!
  Keep up the good work! 😉

 21. Matilda skriver:

  skulle vara intressant och roligt att läsa 🙂

 22. Självklart vill jag läsa om vad du lagar för gott, alltid kul med nya recept

 23. josse skriver:

  alltså visst kan det vara intressant… men om dina andra inlägg bli lidande så sörjer jag inte att va utan detta.

 24. Therese skriver:

  japp vi är intresserade av allt som har med mat att göra..
  Lägg upp röstar jag för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.