Blogg-info

Öland går mot Höst & Skördefesten närmar sig!


Det är underbart nu när de gå mot lite svalare tider, hösten är äntligen på väg. Kantarellerna frodas i skogen, blåbären är stora, de illgröna byts ut mot mustiga röd nyanser på träden och en liten tunn vindjacka åker på! Äpplena börjar mogna, man får kratta lite på gården, rusta trädgårn för vintern, tända en brasa och på mycket länge till och med frysa en smula!! Åhh va härligt!! Hösten är min tid på året, I love it!! 😉 Det absoluta bästa jag vet med denna ö jag bor på är skördefesten. Jag skulle vilja ha skördefest året runt, behöver ingen sommar & ingen vinter – bara skördefest hade räckt! Mysfaktorn är i topp, marschaller fladdar med eld i vinden, halmbalar, pumpor, lila ljung och blomsterkål pryds överallt, grönsaker, skördemenyer, frossande i primörer denna årstid, de e grejer de! Jag kommer lägga ut en hel del bilder från årets skördefest som kommer men tills dess får ni några små godbitar från Äleklinta där Joline och jag var för ett par dar sen och ”rekade” utlfyktsmål! 😉


En liten pippi bragd om livet…


Vy norrut från Äleklinta.


Stenstrand… Här har många barn byggt sina gubbar, stora som små… Så även Joline denna eftermiddag! 😉


Röda markkrypare…


Vilda björnbär…


Drömmar…


Solnedgången utanför köksfönstret…

17 svar till “Öland går mot Höst & Skördefesten närmar sig!

 1. Saralito skriver:

  Det ser helt underbart ut måste jag säga. Jag älskar också hösten måste jag säga. Luften är krispig, himlen är hög och klar (förhoppningsvis i alla fall), det doftar gott och man kan med gott samvete dricka te och tända ljus. Dessutom är hösten lite speciell i år, eftersom jag är gravid och hösten är vägen fram till bebis 🙂

 2. Hanna skriver:

  Vilket fint foto med solnedgången!!

 3. Vilka härliga bilder!! Vad har du för kamera?? Är nämligen på jakt efter en ny bra kamera….

 4. Signe skriver:

  Du har så fina bilder, vad använder du för kamera? Det måste väl vara en systemkamera antar jag?

 5. Signe skriver:

  åh, precis när jag postat min kommentar såg jag att den över var precis likadan. =S

 6. Ulrika skriver:

  Äleklinta har jag varit många många ggr som barn…Där som Äleklinta gård är, va det en ”vanlig bondgård” förr… Varje sommar åkte vi dit o hade husvagnen med och bodde på ängen brevis stora bostadshuset.. Många härliga sommar/barnminnen där ifrån..framförallt den steniga stranden o det liila röda huset nere vid stranden som ägdes av samme bonde vi bodde hos…

 7. Martina skriver:

  Härliga bilder. Är inte lika förtjust i hösten som du är. Kan inte riktigt njuta av den till fullo när jag vet att vintern är på g längre fram 😉 Nej, vår och sommar är min bästa tid!

 8. Vonskareng skriver:

  Å vilka fina bilder 🙂 älskar björnbär

 9. kryddburken skriver:

  Jag har en Canon D20, en system digitalare men börjar bli dags att byta upp sig snart…
  Suktar efter ett nytt kamera hus nu, en 5D mark II. http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=8447702 Objektivet till dessa bilder är ett 90mm macro.
  /Linda

 10. Malin.T skriver:

  Du får inte bjuda på så härliga bilder av Öland,jag blir helt sjuk!! Det finns INGEN annan plats jag älskar så mycket och alltid längtar till som Öland. Vi funderar ständigt på hur vi ska kunna flytta dit, får maken bara ett jobb så…
  Kram Malin

 11. Anna J skriver:

  Jättefina bilder. Du är duktig med kameran! Jag ser fram emot dina rapporter om skördefesten. Kram!

 12. Martina J skriver:

  När är skördefesten? Har aldrig varit där men skulle vilja! 🙂 Vart ska man åka? Finns massa gott att köpa va?
  Jättefina bilder förresten! 🙂

 13. kryddburken skriver:

  Martina!
  Skördefesten på Öland är mellan 30/9 – 3/10. Jag återkommer med mer tips om skördefesten inom kort på Kryddburken.
  /Linda

 14. Lisa skriver:

  underbara bilder!

 15. Så vackert. Tack för att vi fick se ditt fina Öland, Linda.
  Härlig tid nu, med turer ut i bärmarkerna och allt gott som skördas.
  Ska upp till fjälls i två dagar och plocka hjortron nu. Ska bli härligt.
  Ha det bra i sensommaren 🙂

 16. Katarina skriver:

  Fantastiskt fina bilder.

 17. Paula skriver:

  here is so many inspirations!

  have a nice time!
  Paula

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.