Blogg-info

Fredagsmiddan är inhandlad och det blir…


Idag har jag & barnen varit över bron till Kalmar för en liten shopping-tur! Snart är det ju skolstart och då behövs det (läs önskas) alltid lite nytt. Pennor, sudd, block, nya skolväskor, lite kläder och nu när vi närmar oss hösten så fyllde jag på pysselförrådet lite också! Men ingen tripp till Kalmar utan citygross! Min favorit-mat-affär!! Dom har ta mig tusen ALLT! 😉 Det är ju fredag och vädret är strålande så det blir grillat ikväll. Finare kött än på citygross får man leta efter. Hittade en förpackning texas-steak och en förpackning kotlettspjäll. Kulpotatis, nybakad baguette, en gräddfilssås, grillade färska majskolvar och Loranga!!! Fredagkvällen kan börja. Jag återkommer när allt är ihopmonterat på tallrikar. Ha en fin helg allihopa!


Det är lätt att de slinker ner en massa annat när man egentligen bara ska handla till en kväll… Hittade en söt prickig vaxduk som blir perfekt till köksbordet när pyssel-studion startar här hemma med klister o målarpenslar å gud vet allt! Manitoba cream kom jag ihåg att få med mig också, och Axe duschcréme till Nicke, pumptvål, våtservetter, och deras goda stenugnsbakade surdegsbröd. Sesamkakor är alltid gott i bilen på väg hem och självklart bunkrar jag upp med lite mer champinjonkonserver! Chips o dipp till fredags/helg-mys och så lite annat plock o gott! Här är dock inte barnens grejer med på bild som blev tja… ungefär, typ, nästan lika mycket… 😉 Men visst är det roligare att handla till barnen än till sig själv!


Fin-fina skivor fransyska som snart kommer ligga på grillen, ska bara röra ihop en god marinad först! Vad äter ni ikväll hemma hos er?

15 svar till “Fredagsmiddan är inhandlad och det blir…

 1. Karin skriver:

  Underbart med fredagsmys! Här blir det ingen grillning ikväll för åskan mullrar och regnet hänger i luften. Istället blir det Vitlöksfylld kycklingfilé, klyftpotatis och limesås. Inte så dumt det heller! Ha en skön helg!

  Kram Karin

 2. Patricia skriver:

  här har vi ätit det vi brukar hahhaa! du kan väl aldrig gissa vad!? LEr
  jag såg Pitepalten på citygross jag tittade och bara skrattade!

 3. lise-lotte skriver:

  Har varit i Norrtälje idag och köpt Sörens Ölandslimpa…. jippii den finns här också, lyckan är fullständig 🙂

 4. Matilda skriver:

  LORANGA !! vad gott 😀
  och resten såg inte heller särskilt dumt ut 😉

 5. Vad gott det ser ut, blir sugen på Loranga nu 🙂

 6. Martina skriver:

  Vi har grillat revbensspjäll ikväll! Var också nyligen på Citygross och handlade kött, riktigt bra grejer har dom. Köpte likadant som du har på bilden men även något som kallades clubstek och dom var riktigt goda.

 7. Beatrice skriver:

  Ikväll blir det lite mix. Först kokta kronärtskockor med rört smör. Eftersom vi inte blir mätta på det =) så blir det lite nybakat bröd med havskräftstjärtar och aioli också samt lite vitt vin. Sedan får vi ju inte missa Trädgårdsfredag som kör igång i kväll igen.

  Njut av helgen!

 8. Camilla K skriver:

  Onlinepizza här i slipdammet! :/

 9. Lars skriver:

  Det blev en potatissallad, kokt nypotatis, fransk salladsmix, sockerärter, coctailtomater, soltorkade tomater, kapris, dill och pesto till det blev det helstekt kalvfilé. Vi skippade därför förrätt och dessert

 10. Emmy skriver:

  Visst har Citygross fint kött. Och en hel del annat också… Jag lämnade familjen själva med en makaronipudding för jag skulle sova inför nattjobb… Hade passat att grilla, för det var så fint väder.

 11. Karin skriver:

  Ja vad vore fredagen utan fredagsmys, riktigt tråkigt!! *ler*

  Missa inte min tävling om söta muffinsformar från Present & Dekor!

  Kram Karin

 12. Pernilla skriver:

  Finns Loranga att köpa va längesedan man drack det nästan lite nostalgi:)

 13. Thomas F skriver:

  Vilket fint kött, det smakar nog lika gott som det ser ut 🙂

  http://www.wappy.se

 14. Fru Matglad skriver:

  Ser jättegott ut! Skulle passat här hemma ikväll till kräftor kan jag tänka…?
  Kram

 15. Sheila skriver:

  Älskar cupcakes! Fina dessa blev. bir också sugen på att göra. Kanske skiver om det på min blogg snart… om jag lyckas få dem fin 🙂 och goda såklart…

  Kolla gärna in den
  ”Um Pouco Mais”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.