Grillat

Kvällens Grilltallrik & en ny Chilisås


Vi slog till på lite grillat ikväll. Och det var riktigt gott vill jag lova! Provade också att linda in halloumin i bacon som nån tipsade om och det blev verkligen kanongott, det förhöjde smaken och den höll sig på grillen utan att ”rinna” igenom!

Bakpotatis, persiljesmör… En fin bit kotlett med ben och fettranden kvar som jag marinerade (olja/soya/rödvinsvinäger/tomatpuré/citron/vitlök/grillkrydda)blev precis sådär mört & saftigt som man vill ha det. Det som ligger på köttet är en klick av santa marias cheese dip. Den är faktiskt himla god till grillat, idén är inte min men faktiskt himla gott första gången jag blev bjuden på den till grillat! Annars är den ju god att dippa ostbågar & nachochips i!

Istället för den vanliga salladen så gjorde jag ett litet ”fräs” på färska champinjoner, gul & röd paprika, gurka, vattenkastanjer och några droppar chilisås! Man skulle egentligen bara kunna ha just dessa grönsaker till köttet för det smakar helt underbart och är bra mättande dessutom!


Ett gott och krispigt ”fräs” som smakar betydligt godare än det är bildskönt! Jag lovar! 😉
Jag tycker det är himla gott faktiskt att fräsa på just gurka. Urkärnad så håller den sig krispig och god utan att vara vattnig. Ta sedan allt vad du tycker om och FRÄS på i stekpannan! – Glöm inte några droppar starkt också…


Jag tog några droppar av den längst till vänster, Habanero. Det blev hett ja, så den ska inte överdoseras med matskedar! 😉 Mycket pepprig smak och god eftersmak av ren chili! Jag tycker det gör så mycket med några droppar chilisås i en wok, eller i en gryta, eller i ett aromsmör, eller i en marinad, eller i en dipp, eller som smaksättning i färsrätter… Eller… Ja, jag har en liten förkärlek till chilisåser de vet ni! 😉 

Ska bli spännande att fortsätta smaka av alla flaskor!
Bushmans chilisåser från sydafrika säljs av Toja Import
som ni säkert känner igen sen tidigare här på bloggen!

8 svar till “Kvällens Grilltallrik & en ny Chilisås

 1. Ser jättesmaskigt ut och bilderna är underbara som vanligt Linda!

  Passar på att tipsa om min tävling i bloggen, skicka in ditt bästa tillbehörstips till grillen. Fina priser från Kelda ligger i potten!
  http://www.annsann.com/2010/07/08/tavling-i-samarbete-med-kelda/

 2. Martina skriver:

  Visst är det gott att steka på gurka, har precis kommit på detta faktiskt 😉 Räcker att den blir lite ljummen och gurka har jag gott om nu kan man säga. Gurkplantan bångnar!!

 3. Ser så underbart gott ut att jag nästan börjar gråta!!! Är så grillsugen så jag får ont!!!

 4. Jag älskar chilisåser! Tack för tipset angående flaskorna. Ska genast kolla upp dessa!

 5. vonskareng skriver:

  vad gott med bakad potatis 😀

 6. Så gott 😉 Baconlindad Halloumi är en hit. Ha en skön helg. Soliga hälsningar från Östersund./ Birgitta

 7. Lilla Kompisen skriver:

  Vilken köttig bild:)

 8. Sara skriver:

  Har kollat in din blogg ett tag nu och även testat ett par recept. I kväll testar jag bacon-halloumi, får se när det är färdigt hur det blir. Men det blir nog väldigt gott =) Sen tog jag ditt ”recept” på fräs o ändrade lite, tog röd och orange paprika, champinjoner, gul lök, sockerärtor, gurka och finhackad chili. Blev hur gott som helst. Hade inte kunnat tänka mig att gurka skulle bli så gott.
  Tack så mycket för alla bra recept och tips.
  Sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.