Efterrätter

Rabarberpaj – extra knäckig & god!


Det är en av sommarens höjdpunkter de! Nygräddad, knäckig rabarberpaj serverad med lättvispad grädde & vaniljsås. Kan det bli mer sommar??? Det är ju kanske inte så himla ovanligt med just rabarberpaj och en smuldeg har väl de flesta lyckats få ihop gissar jag, men jag måste ändå dela med mig av detta recept för den blir liksom lite extra knäckig, extra god och så vill jag ju locka fram smaklökarna med lite bilder också! Recept utan bilder säger inte så mycket och då blir ni heller inte sugna på att baka lika mycket! 😉

Det här behöver du :
1 kg rabarber
200 gram smör
1 dl ljus sirap
1½ dl grädde
3 dl socker
3 dl mjöl
5 dl havregryn
1½ tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Skölj rabarberna och skala av de som är lite hårda i skalet. Skär i små bitar. Lägg ner rabarberna i en ugnsfast form. Smält smöret. Ta kastrullen från plattan. Rör ner sirapen, grädde, & vetemjölet blandat med havregryn, bakpulver och socker. Arbeta ihop smuldegen med träslev. Fördela smuldegen över formen. Ställ in i ugnen i 175 grader ca 40 – 50 min tills pajen fått fin färg och är knäckig på ytan. Beror lite på vilken typ av pajform du använder. Jag gjorde min ganska hög i en mindre form, så har du en bredare form där pajen inte blir lika hög minska tiden i ugnen. Servera med vaniljsås/grädde.

Jag brukar vispa ca 2-3 dl grädde, ganska löst och sedan blanda med lika delar vaniljsås, då blir den extra fluffig och god! Denna gång provade jag att använda Milda Mat & Visp som jag fick lite varuprover på. Den var förvånandsvärt snabbvispad och fungera både i mat som till att vispa som sagt! Och smaken inget fel på heller! 😉


Rabarber är sommarens godaste!


Ljuvliga färger…


Och självklart fick jag nu användning av mina nya fina Rice form jag vann inne hos Jennie på Kalasgott! Jag tycker den passar alldeles utmärkt till just rabarberpaj dessutom! 😉


Smuldegen på plats. Nu ska den in i ugnen bara…


Det är serverat!

22 svar till “Rabarberpaj – extra knäckig & god!

 1. Linda skriver:

  Låter verkligen gott, gillar paj allrabäst om det är en knaprig yta på

 2. Darksess skriver:

  Måste jag prova på! Aldrig fel med knäckig yta. Väldigt söt servering av grädden/vaniljsåsen.

 3. Anne skriver:

  Ser såå gott ut. Och formen blir man blir helt betagen av. Jag har den i rött men lurar på en rosa eller lila.

  Anne

 4. Så snygg form!! Har en likadan i lila. Har letat efter den ros färgen men inte hittat!! Vilka härliga sommarbilder!!!

 5. Maria skriver:

  Å vilka vackra bilder! En sån form vill jag också ha 🙂 Och det enkla är ofta det goda – det blir inte alltid bättre för att man krånglar till det. Men ska jag tipsa så måste jag få tipsa om Jamie Olivers smakkombo med syltad ingefära. Sååå gott!
  http://ingenrotmos.blogspot.com/2010/05/smulpaj-med-rabarber-och-ingefara.html

 6. Pinglan skriver:

  Härliga bilder, god paj och otroligt fin pajform. Jag är så avis…

 7. Martina skriver:

  Snygg form….en sådan har jag också 😉

 8. Hanna skriver:

  Rabarberpaj trottnar man aldrig pa!! Vart kommer fatet ifran? Jag tycker ocksa att det ar himla snyggt! Befinner mig i England och har inte sett det har, men kan forsoka fa tag pa ett nar jag ar i Sverige om nagra veckor! 🙂

 9. Karin skriver:

  Rabarberpaj delar första platsen för mina favoritpajer tillsammans med blåbärspaj. Otroligt gott! 🙂

 10. Linn skriver:

  Jag gjorde den här för nån månad sen, fast halva satsen. Oroligt gott! Idag provade jag samma recept, fast med smörstekta äpplen med kanel och socker och den här gången blev det ännu godare! Min ugn lever sitt eget liv 😉
  Men, hursomhelst. Jag kan verkligen rekommendera att göra samma paj fast med äpplen! Riktigt gott!

 11. Med sirap och havregryn i förstår jag att det blir jättegott! Jag brukar alltid ha mycket kanel i min rabarberpaj, men jag ska testa din variant också! Och den där formen bara måste jag ha, jag ska till Bagaren och Kocken i sommar, och då ska jag slå till, jag har suktat efter den länge! Hoppas att allt är bra annars hos dig lite längre upp på ön! Kram!

 12. Matfusket skriver:

  Härligt
  Ser att du använder mycket goda råvaror utan fusk. Uteslutit margarin och valt smör etc.

 13. Loulas Kök skriver:

  Känns som jag aldrig får nog med smulpajrecept…alltid på jakt efter det perfekta receptet. Det här låter som det kan vara ett..

 14. Mirjam Adolphi skriver:

  Det skall vi prova här i Piski, Ukraina. Tack för receptet

 15. Yasemin skriver:

  Hos mig lyckades du verkligen med att göra mig sugen. Himla fint med att lägga upp vaniljsåsen i en skål sådär.

 16. kryddburken skriver:

  Hanna!
  Fatet kommer från Rice, googla så får du fram en del sidor där formar säljs. Kanske kandu tom. beställa hem de från nätet.
  /Linda

 17. Anna skriver:

  Hej! 🙂
  Tack för världens bästa blogg, jag älskar Din blogg! 🙂 Jag lagade din paj efter receptet med pyttelite modifiering och tänkte lägga upp receptet på min blogg, självklart länkat tillbaka till dej. Hoppas det är okej?
  Förresten, pajen blev GÖRSMARRIG! 😀
  Tack igen för en väldigt inspirerande blogg!

 18. Elin Löwengren skriver:

  Har provat den här pajen och det var super 🙂 tack för ett bra recept

 19. Caroline skriver:

  Jättegott! Det här blir en favoritefterätt! Tack för all matinsperation, jag kollar knappt i kokböcker längre. Testar bara dina recept!

 20. Tack för det receptet. Bakade den igår och tog med till grannarna dit vi var bjudna på middag. Jag kokade stjärnanissås till vilket blev supergott!

  Ha en fantastisk dag!

 21. Cath. skriver:

  Hej! Den här rabarberpajen har jag precis gjort och vi har avnjutit den till efterrätt men med gräddglass till! Den var kanongod, blir inte sista gången jag gjorde den! Tack så mycket för ett toppenrecept (igen!)!
  Kram!

 22. Lotta skriver:

  Hej Pajen var mycket uppskattad och den kommer nu vara en bland favoriterna.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.