Smörgåstårtor

Runda små Smörgåstårtor


Ikväll svängde vi (jag & Joll) ihop tre små runda smörgåstårtor av div kylskåpsrens! Det behöver inte vara så krångligt, har man bara en god grundröra, (majonäs/créme fraiche/grädde/salt/peppar) så kan man laborera med olika fyllningar hur mycket som helst. Här blev det chark för hela slanten. Första lagret med leverpastej, andra med kokta hackade ägg, tredje med strimlad kassler och mimosasallad. Varje lager blandas med grundröran och bres på. Voilaa så har man tre små stubbar färdiga att garnera! 😉 Inte så krångligt alls!

Hmm.. Jo, dom är faktiskt ganska mäktiga också. En halv sån här är vad man orkar på sin höjd, andra halvan ryms alldeles perfekt i lunchlådan till jobbet imorgon! 😀


Brödet jag har använt till dessa smörgåstårtor är Polarpärlan Havre från Polarbröd.
Fler recept, bilder och tips på smörgåstårtor hittar du här >>


Till dessa smörgåstårtor ville jag ha en mild pastejsmak och då passade denna färskostpastej alldeles utmärkt. Mild och krämig, helt i min smak! Pastejköket lanserar nu tre sorter av just färskostpastej, denna som är naturell, en med gurka och en med paprika & lök. Så håll utkik på hyllorna i din butik, dom är väl värda att prova om man tycker om lite ”snällare” smaker på pastej.

22 svar till “Runda små Smörgåstårtor

  1. Helena Ljunggren skriver:

    Sicka små raringar! 🙂

  2. sussi hägg skriver:

    Nu tror jag att jag blir tokig snart….
    Vill göra allt du gör och äta allt du gör 😉
    Men herregud jag rullar ju redan fram….:(
    Men guuud vad gott!!! 😉
    Stora Kramar från Sussi

  3. Catrin skriver:

    det låter så enkelt!

  4. Martina skriver:

    ”Ikväll slängde vi ihop”….det låter så lätt när du beskriver det! Snygga blir dom också 🙂

  5. Sara skriver:

    SV: Åh så gott det såg ut!

  6. Sofia skriver:

    åhh så gooottt, kan inte du berätta mer exakt hur du gjorde, jag tänkte mer på hur mycket av varje ingrediens du använde?

  7. kryddburken skriver:

    Sofia!

    Jag hoppades att inte få denna fråga! 😉
    Allt är nämligen gjort på ren höft till dessa små tårtor. Men jag kan referera till ”Charkstubbe” som är i ungefär samma storlek och med lika fyllning, bara garneringen som skiljer. Där har du också lite mer utförligare bilder. Kolla här : http://kryddburken.se/2009/09/11/smorgastarta-charkstubbe/
    /Linda

  8. De såg underbart goda ut!
    Ha en fin kväll!
    / Kram Ida

  9. Sandra skriver:

    Festligt!

  10. Mmm….så smarrigt!! Och så söta!!

  11. Mia skriver:

    Åh, så gott det ser ut!
    Buapestrullen gick inte heller av för hackor…! =)
    Kram på dig! <3

  12. Nena skriver:

    gud vad fina sma tartor, otroligt festligt! Jatte duktigt:-)

  13. Malin.T skriver:

    Så fina dom blev och så gott det låter! Älskar smörgåstårtor och att göra små till var och en var ju genialiskt!

  14. Jessica skriver:

    Åååh jag älskar smörgåstårta, det där såg riktigt gott ut!! 😀

  15. Fridas kök skriver:

    Smörgåstårta, landgång, lyxiga små runda mackor… allt är lika gott och jag förbannar mig själv att vi inte äter det oftare här hemma. Det behöver ju inte vara så svårt, bara använde de rester man har hemma! 🙂 Och ändå blir det sååå gott! Era mackor såg jättefina ut, härlig garnering du fått till också!

  16. Du är fiffig du, vi äter våran på smörgås och gillar den röda asken skarpt 🙂

    Kramen!

  17. Karin skriver:

    Jag älskar smörgåstårta och jag brukar göra liknande små bakelser. Det är så himla lyxigt och otroligt gott! 🙂 Ha en skön Kristihimmelsfärds helg! Kram från Linköping

  18. Ser väligt fina och goda ut!

  19. madde skriver:

    mmm denna skulle min sambo älska!!

    Tänkte passa på att tipsa om en cupcake tävling på min blogg
    http://maddesmumms.blogg.se/2010/may/utkast-maj-4-2010.html
    Fina priser till ett värde av 1200kr

  20. Mor-Mia skriver:

    Smörgåstårta är ju bara såå gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.