Kokböcker

Kvällslektyr man blir hungrig av…


Vill ni ha tips på lite god kvällslektyr så är dessa böcker just nu mina favoriter, såna där som man lusläser från pärm til pärm ni vet! Boken om husmanskost innehåller många kända recept, men tål verkligen att upprepas för att vi ska bevara denna fina matkultur! En bra grundbok för alla husmanskost-lovers! Och från matkultur till nostalsi så är ju inte steget så långt. Boken 70-talets mat är en kokbok i modern tappning med snygga bilder, skön historik och massor med nostagli både i recept & bildform! Lovley, detta gillar jag!!

I boken 70-talets mat fann jag en riktig ”nostalgi-tripp”. Gobiten från GB glass! Minns ni den?? Min farmor Eva-Maj hade ofta den hemma i frysboxen. Vilken lycka när man fick en hel ”gobit” serverad med tesked på porslinsfat. De va tider de! 😉


Ni känner väl igen dom, gobitarna? 😉

Här kan ni hitta böckerna :
70-talets mat
av; Carl Ehrenkrona, Annika Ingelson
Adlibris >>

Husmanskost Allt om Mat
Adlibris >>

12 svar till “Kvällslektyr man blir hungrig av…

 1. Ååååhhh!!! Hade helt klart glömt av GoBiten! Tack för påminnelsen. Kommer ihåg den blomformade, åt alltid upp blombladen först.. =)

 2. Mia skriver:

  Go Bitarna tror jag inte jag känner igen, däremot brukade det förekomma något liknande, chokladöverdragna pistageglassblommor, fast kanske var såna go Bitar, var inte så gammal på 70-talet, får skylla det dåliga minnet på det! 😉

 3. Loulas Kök skriver:

  Hm tyvärr har jag inte ätit denna nostalgiglass eftersom jag föddes 76. Om jag skall komma på nån liknande så är det glassbåtar som fortfarande finns kvar.

  Blir verkligen sugen på lite nya böcker…igen 🙂

 4. kryddburken skriver:

  Ja är själv född -78, men gobitarna fanns nog en bra bit in på 80-talet! Glassbåtarna ja! Mums!! 😉

 5. Glassen jag minns mest från när jag var liten köpte man på vägkrogen i Trekanten på vägen till Öland. Det var vaniljglass med choklad eller jordgubbsås i plastbägare. Hur god som helst, synd att den försvann….

 6. Gobiten har gått förbi men glassbåten var ju fest!! Idag är det min sambo som är glassbåtsfantast!

 7. Fru Matglad skriver:

  Härligt!

  Sv: Jo Pepppe mår finfint! Stygnen är borta, men tratten sitter kvar ett tag till…för säkerhets skull…lite småsårig, men han kan ju inte låta bli att slicka….
  I morgon får du tänka på mig…då ska mitt lilla barn operera bort gallstenarna…blir tufft, men kommer att gå bra!…
  Kram

 8. Malin.T skriver:

  Vilka läckra böecker, speciellt den där med 70-talsrecept! Kan tänka mig att alla som växte upp på 70-talet(är själv född -69) får en rejäl nostalgi-trip! Vill ha!
  Ha en underbar fredag! Kram

 9. sussi hägg skriver:

  Hej Hej
  Nu kunde jag inte hålla mig…..jag köpte just husmansboken 😉
  blev så sugen, och nu när jag inte röker 😉 så köpte jag
  mig bakboken också!!!
  Det va väl en fin Fredags present till mig själv….luktar bra mycket godare med hembakat bröd än ciggrök…… 🙂
  Ha en underbar Fredag!! Kram Sussi

 10. Anki skriver:

  Tror faktiskt jag vill ha båda böckerna, kan inte mer än hålla med dej om att vi ska värna om de gamla rätterna så de inte försvinner i glömska. Gobitarna kommer jag absolut ihåg (född -69) och ett roligt tips ang. gamla glassorter är att titta in på GB.s hemsida och klicka på nostalgi. Då får man upp alla deras gamla glasskyltar, från 60 talet och fram, minnen att försjunka i…

 11. Anette skriver:

  Åhh jag bara älskade den med pistage 😛

 12. Lena skriver:

  Gobiten åt jag inte så mycket men 88:an och ananas-split var favoriter! Eller fanns 88:an på den tiden? Hm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.