Jamie Oliver

Tomatsås med Falukorv & Bacon


Det här receptet stötte jag på inne på Annesfood. Anne är veteran bland oss matbloggare och var faktiskt min största inspirationskälla innan jag själv började blogga -07, hon är otroligt duktig! Eftersom hon bloggar både på engelska och svenska så kommer här en länk till receptet på svenska :  ”Tomatsås med Falukorv & Bacon”. Jag tycker det är så kul när det dyker upp nya varianter med just falukorv så jag var tvungen att provlaga detta! Jag blev inte ett dugg besviken och kommer absolut att göra denna sås igen. Eftersom jag har lite olika burkar med tomat/pastasås från Jamie Oliver så passade jag på att använda en av dom, den med oliver & vitlök och kombinationen med övriga ingredienser blev himla gott! Så, detta måste ni prova! Man kan aldrig få för många recept med just falukorv! 😉

Det här behöver du :
250 g falukorv tärnad
70 g bacon tärnad
1/2 zucchini, tärnad
1/2 röd paprika tärnad
1/2 gul paprika tärnad
1 liten rödlök, hackad
2-3 vitlöksklyftor krossade
400 g krossade tomater
(jag använde en burk Jamie Olivers pastasås med vitlök & oliver)
1 du chef köttfond (eller en buljongtärning, eller uteslut helt)
2,5 dl matlagningsgrädde
Soja
Sambal oelek
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Börja med att fräsa baconet i stekpanna. När det har fått lite färg, tillsätt falukorven och bryn den också. Sänk värmen lite, och tillsätt zucchini, paprika, rödlök och vitlök. Fräs i fem minuter på medelvärme. Häll på tomater, fond eller buljongtärning, och koka i 10 minuter. Tillsätt grädden och koka i fem minuter till. Smaka av med soja, sambal oelek och svartpeppar. Servera med pasta eller ris.

* De ändringar jag gjorde var att jag bytte ut de krossade tomaterna mot en burk Jamie Olivers pastasås med vitlök & oliver. Sen uteslöt jag fonden & tog bara 1 vitlöksklyfta istället för 2-3st. Och istället för matlagningsgrädde använde jag vispgrädde. Och så klippte jag ner en salladslök precis på slutet.


Grymt gott, speciellt med falukorv faktiskt! 😉

7 svar till “Tomatsås med Falukorv & Bacon

 1. sussi hägg skriver:

  hihihi, jag lagade något liknande till barnbarnet idag när jag va barnvakt 😉
  Nu har hon suttit och ätit lite Västerbottensost……
  hon måste vara en gourmet medans mormor lagar en Beuf Bourguignonne…..får vi se om det duger 🙂
  Ha en trevlig kväll!! Kram

 2. Martina skriver:

  Alltid bra att få fler varianter på falukorv, blir lätt samma hela tiden annars.

 3. Martina J skriver:

  Låter smaskigt! Kommer jag definitivt att prova, kanske redan imorgon… =)=)

 4. Fru Matglad skriver:

  Ja, det är roligt med variation med falukorv!
  Ha en härlig kväll! =)

 5. Mmmm…..ser och låter supersmaskigt!!

 6. Louise skriver:

  Ja mer recept med falukorv!
  Har du provat att piffa den vanliga ugnsfalukorven med bacon?
  Det är supergott. Vi stoppar i det vanliga man brukar ha.. lök, lite senap, ost osv och sen lindar jag bacon runt och det gör verkligen det lilla extra

 7. Camilla K skriver:

  Smaskigt…sparar det i Att-Laga-Högen! Det här ska jag testa så snart mannen kan börja äta vanlig mat. Imorgon kommer han hem och då är det enbart soppor (silade) som gäller! 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.