Grillat

Lätt, billig & mättande pastasallad, perfekt till en grillkväll!


Jag efterfrågade lite önskemål från facebook-fansen igårkväll när jag kom hem från jobbet. Nånting enkelt & billigt. Studentmat för liten plånbok, & nånting med pasta var några av önskemålen! Så, här kommer en ruskigt god, matig, mättande, billig pastasallad för dryga 50-lappen. Avnjutes naturell med en god dressing, eller som tillbehör till en grillad kyckling, chorizo eller kalla kryddiga revben!

Den som tycker att rädisorna inte passar in kan ta sig i brasan för de gjorde dom riktigt bra trots oliver, chili och bönor! 😉

Det här använde jag :
4 port kokt pasta
1 ask blandad sallad
1 knippe rädisor
1 burk gröna oliver med chili
1 burk borlottibönor
2 salladslök
1 röd chili (spansk peppar)
Olivolja
Flingsalt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan i förväg så den får svalna eller skölj den i kallvatten. Dressa den med lite olivolja så klibbar den inte ihop. Blanda sen alltsammans i en stor skål, ringla över en god olivolja, lite flingsalt & några varv med pepparkvarnen! That´s it! 🙂 Känn dig fri att variera ingredienserna efter eget tycke och smak.


Mannen stod för korvgrillning ikväll och det var riktigt gott ihop med salladen!

12 svar till “Lätt, billig & mättande pastasallad, perfekt till en grillkväll!

 1. josefine skriver:

  Denna ska jag pröva lite längre fram till grillat…

 2. Lena skriver:

  MUMS sa sonen de måste du gör nån dag mamma:)
  Men ta bort Bönerna så jag kan få äta den med *skrattar* Han gillar dig skarpt nu gick han till sin dator för att kolla mer på din sida:)

 3. Helena Ljunggren skriver:

  Åhå, jag var i valet och kvalet på Ica idag. De hade fått hem ljuvliga små buketter med rädisor….jag köpte inga men får köpa desto mer nästa gång 🙂

  Det ser riktigt riktigt fräscht och gott ut!!

 4. Emma skriver:

  Tack för inspirationen! Jag mina studentkorridorsgrannar ska grilla imorgon och jag ska helt klart ta inspiration från dig när jag gör sallad! 🙂

 5. Kalasgott skriver:

  Mmmmm… smaskens! Perfekt nu när våren har kommit till oss! 😀

 6. Man längtar efter sallader och annan lättare mat så här års. Ser mums ut!

 7. Fru Matglad skriver:

  Haha! Stod också o höll i redisor på Ica…men släppte dem…
  Får nog åka och plocka upp dem i morgon igen! Tror dig…
  Pluggar du???
  Kram

 8. Jag får nog ta mig i brasan då, 😉 oliver och rädisor!? Men man ska väl aldrig säga aldrig, haha. Får se om jag vågar testa när solen tittar fram!

  Trevlig helg!

  Äsch, sånt struntprat! 😉 Ja, de e bara å ta dig i brasan för de va himla gott! Kram på dig Emma, klart du vågar prova…

 9. Fru Matglad skriver:

  Jag bara måste berömma dig lite…
  Trots alla dina läsare varje dag, tar du dig tid att svara, både här i bloggen och på mail. Det tycker jag faktiskt är beundransvärt!..Kul, man känner liksom att du verkligen läser våra kommentarer och det tror jag faktiskt inte alla ”storbloggare” gör…fastän många ställer frågor i slutet av inlägg just för att folk skall kommentera..
  ”Så ska jag också göra när jag blir stooor!”…
  STOR kram

 10. Cathrin skriver:

  Det är fler som börjat längta efter pastasallad 😉 Och massor utav härliga recept har du lagt ut sen sist 🙂
  Hoppas ni får en fin helg! /Cathrin

 11. Malin.T skriver:

  Pstasallad till grillat,VARFÖR har jag aldrigt tänkt på det, mums!

 12. Martina skriver:

  🙂 Ser jättegod ut med rädisorna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.