Tävlingar

Påsk-tävling med fina vinster!!

Glad Påsk på er kära Kryddburken-läsare!! 😀
Självklart ska vi fira med lite härliga vinster också!

   
1 kilo guldhare i choklad från (www.lindor.com)
2 st böcker Svenska ostar (www.ostframjandet.se)
7 st D´Elidas chilisås (www.delidas.se)

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!!

Vinstplan :

 • 1:a pris : 1 kilo guldhare + boken ”Svenska ostar” + 1 flaska D´Elidas chilisås
 • 2:a pris : Boken ”Svenska ostar” + 1 flaska D´Elidas chilisås
 • 3:e pris : 1 flaska D´Elidas chilisås
 • 4:e pris : 1 flaska D´Elidas chilisås
 • 5:e pris : 1 flaska D´Elidas chilisås
 • 6:e pris : 1 flaska D´Elidas chilisås
 • 7:e pris : 1 flaska D´Elidas chilisås

FÖR ATT DELTA I UTLOTTNINGEN :
Lämna en kommentar nedan och berätta lite kort hur ni firar påsk hos er! Sen håller vi tummarna! 🙂
Tävlingen pågår till och med Annandag påsk – måndag 5 april kl. 23.59. Innan dess behöver jag ditt svar. Länka gärna till tävlingen om du har egen blogg.

GLAD PÅSK & LYCKA TILL!!


Bokrecension ”Svenska ostar” :

För alla svenska hushåll tycker jag den här ostboken passar alldeles ypperligt. När man först ögnar igenom boken slås man av otroligt vackra & inspirerande bilder. Där finns massor med recept där just våra svenska ostar står i fokus i recepten. Vad sägs om Herrgårdsburgare, eller serranorullar med Grevé? Präst & senapsbakade lammracks eller Svecia strömming? Jag blev också glatt förtjust i att samtliga recept är så rustika, och med en i tidens modern prägel på maten utan krångel. Till och med en härlig desserpaj med päron och hushållsost hittade jag! Den måste jag bara prova! Registret är indelat efter dessa fem ostar, lätt överskådligt och ett extra plus för lite ostfakta kring temperaturer, ost i matlagning, kniv eller hyvel å andra små goda tips! En vacker, rikt illustrerad bok i modern tappning om våra svenska klassiker!


D´Elidas Chilisås :

Som ni har sett så använder jag denna chilisåsen väldigt mycket i mina recept. Inte alltid för att det ska bli hett, utan mer för att den har så otroligt fin chilismak. Riktig smakrik chili som förhöjer allt ifrån dippsåser, aromsmör, kycklingwok, tacos, köttgrytor, såser, marinad. Ja, de mesta! Jag kan helt enkelt bara inte låta bli att droppa i lite här å var och den är verkligen en smakhöjare! När man tycker att ”det fattas nåt” då åker flaskan alltid fram ur kylen! 😉 Mer info om denna ljuvliga chilisås kan ni läsa om här >>

Här nedan ser ni några recept där jag använt D´Elidas chilisås :
  
Chili aioli. Vinegrette med Chili/Tomat/Dragon. Hamburger dressing.

  
Majssoppa. Korvgryta. Guacamole.

  
Asiatisk kycklinggryta. Limekyckling med bulgur & chiliwok. Frisco fiskburgare.

D´Elidas Chilisås finns att köpa på www.chilihouse.se
(Bildkällor: Flicka med guldhare från www.lindor.com. Översta bilden med boken ”Svenska ostar” från www.ostframjandet.se, övriga bilder : Linda Nilsson/Kryddburken)

164 svar till “Påsk-tävling med fina vinster!!

 1. HildeM skriver:

  Vi feirer vanligvis påske med å kjøre slalom i Hemavan og Tärnaby, men i år har vi fått en liten baby som nå er 2 måneder, så i år har vi koset oss i solen hjemme med babyen og laget mye god mat 🙂

  Fortsatt god påske!

 2. Firade faktiskt påsk med min man, mamma och vän ombord på Eckerölinjen som går mellan Grisslehamn och Eckerö. Fantastiskt god buffé mat, med alla de rätta påskrättern, tillbehören och efterrätter. Blev många chokladägg till efterrätt kan jag lova. Kändes helrätt att kunna ägna hela uppmärksamheten på mina nära och kära istället för som vanligt, stå i köket medans de andra umgås. På detta vis fick vi det bästa av det bästa verkligen. Plus lite taxfree varor. Blir till att boka nästa år igen!!! Ha det gott!

 3. Anna skriver:

  Jag firade påsk med min syster, min sambo och hans syster. Vi åt massor med god mat på långfredagen sen åkte vi över till Helsingör på Påskafton och köpte underbara vårblommor. Påskdagen blev en städdag och en mysig kväll hemma framför soffan. Helt undebar med andra ord!

 4. Erika Skogly skriver:

  Hej,
  vi har just startat en ny tradition i vår familj och det är att dra vår husvagn till en kompis barndomshem på landet. Där har vi solat, kört skoter, löst korsord, läst och naturligtvis ätit och druckit gott.

 5. Fia skriver:

  I år körde vi knytkalas.Hela tjocka släkten bidrog med allt ifrån ägghalvor,krustader,tunnbrödsrullar,marinerad skinka,gratäng och mycket mycket mer.Efter äggjakten med fint väder i trädgården avnjöts chokladtårta med färsk frukt och lätt vispad grädde.Behöver jag säga MATKOMA! Men det var oerhört trevligt. 🙂

 6. Bella skriver:

  Vi firade bara påsken hemma och gjorde inget speciellt då skotern bestämde sig för att gå sönder just under påskhelgen. Så detta hade varit det perfekta plåstret på såret 🙂

 7. sören skriver:

  Familjen firade påskhelgen på Öland. Vi åt påskskinka, ägg, sill, lax och janssons frestelse. En dag åt vi givetvis ölandskroppkakor också vilket är ett måste när man befinner sig på Öland.

 8. Linda skriver:

  Vi har valt att fira alternativ påsk i år, vi fick nycklarna till vår nya lägenhet i tisdags, onsdagen bar vi nyinköpta möbler, skärtorsdagen ägnades åt möbelihopskruvning och storhandling, på långfredagen gick flyttlasset och påskafton vek vi till flyttstädning. Som tur är har jag en underbar svägerska som bjöd oss på påskbuffé på påskaftonskvällen, för någon egen påskmat har vi inte orkat slänga ihop… Det har blivit en hel del nödlösningar i form av Sibylla, pizza och Donken de senaste dagarna, men nu är grytor och karotter uppackade så vi kan LAGA mat igen 😉

 9. Therese Olsson skriver:

  Normalt så brukar vi fira påsken med god mat, några vänner och familjemedlemars goda sällskap men i år blev det annorlunda. Min lillasyster hittades död förra fredagen och vi valde därför att bara vara. Lite påskmat, sill beställdes av barnen och en lugn och skön helg i stugan. Inga krav utan fint väder, lite grill och bara vara…

 10. Fröken Lindgren skriver:

  Åh! Jag vill vara med och tävla 🙂 Vi firade påsken hemma och bjöd över min mamma och lillasyster på påsklamm med färskpotatis och sås. Min syster hade aldrig ätit lamm och min mamma mindes inte senast hon gjort. 3 portioner fick hon i sig 🙂 Godis har också slunkit ner en hel del, som sig bör. 🙂

 11. Madde B skriver:

  Påskfirandet blir olika från år till år, något år har vi haft födelsedagskalas för sonen med hela släkten. Men i år firade vi påsken själva, jag, maken och våra söner. Det var påskbuffé med olika smårätter, olika sillar och min favorit kallrökt lax. Naturliktvist fanns det till barnens stora lycka en heldel
  PÅSK GODIS. Där imellan har vi fått njuta av ett underbart vårväder och en filmkväll med bara familjen i lugn och ro.
  .

 12. Marlene skriver:

  Vi firar alltid påsk genom att åka upp till svärföräldrarna som bor långt inne i norrlands inland. Där spenderar vi dagarna ute i vårsolen, åker skoter och steker fläsk över öppen eld som avnjutes inlindade i tjockpannkaka. Helt fantastiskt gott!

 13. sussi hägg skriver:

  Jag brukar ha påskmiddag för alla mina barn med respektive
  men det börjar väl luta till förändringar nu när vi är så många som vill träffa barnbarnen också. I år fick vi dela upp oss på 2 dagar, jag har ju 5 barn och några respektive samt 4 barnbarn så det är ett ihop pusslande.
  I år blev det kalkon för det räcker till många men även en liten förrätts tallrik så alla fick det dom ville ha 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.