Tävlingar

Tävling! Santa Maria BBQ-nyheter samt Weber-grillset

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Det är väl ingen som längtar till sommaren va?? 😉
Tänkte väl de… Men om du längtar liiiite efter sommaren och alla mysiga grillstunden så har du nu chansen att vinna detta fina paket med kryddor, BBQ såser & rubs från Santa Maria… Och dessutom ett Weber grill-set så du kan briljera ute vid grillen såklart! Låter väl inte så tokigt?

Vad skulle du lägga på grillen om du vann detta grillpaket?
En saftig entrecôte som du penslar med whiskey bbq-såsen… Eller revbensspjäll med chilirub? Eller en exotiskt kryddad kyckling… Eller grillkorv kanske?? 😉


 

 • Beskriv vad du skulle grilla om du vann detta grillpaket.
  Glöm inte uppge giltig epost.
 • Utlottningen pågår tom. idag onsdag 24/3 kl. 24:00.
  Innan dess behöver vi ditt svar!
 • Vinnarna presenteras nästa vecka!

Samtliga bilder kommer från Santa Maria
Sponsor : Santa Maria

173 svar till “Tävling! Santa Maria BBQ-nyheter samt Weber-grillset

 1. Anna skriver:

  Sen mina föräldrar skilde sig och jag bara bodde kvar med mamma så blev jag den nya grillmästaren i vårat hem om somrarna. Jag föredrar enkla rätter och kyckling är min favorit.

  Eftersom jag också älskar chipotle, efter att ha fastnat för tacokryddan, så skulle jag använda chipotle citrusen-ruben till kycklingfileer. Grilla kycklingen men också vitlök & chilimarinerade champinjoner och sedan servera med en sallad av mache, gurka och fetaost. Antingen tsatziki till eller en syrlig sås av creme fraiche, lite lime, salt och peppar.

  Oavsett om jag vinner eller inte kommer jag definitivt testa detta ändå till sommaren. Gott! 🙂

 2. åååh American bbq såsen där skulle sitta fint till några hemmagjorda smarriga Hamburgare med myyycket sallad! 😛

 3. Josefine skriver:

  Jag skulle nog grilla kycklingspett med mina vänner när utesäsongen väl börjar. Kyckling, paprika, lök ja allt möjligt på och så klart favorit-tillbehöret: grönsaksknyten – massa olika grönsaker tillsammans med fetaost i aluminiumfolie som knips åt och sätts på grillen.

 4. Monica skriver:

  Hej!

  Jag, eller snarare mannen, skulle grilla kycklingvingar som vi sedan kan sitta och njuta av lääänge. Tillbehör blir champinjoner inlindade i bacon, paprika och lökspett.. Bakar potatisen på grillen oxå så att hela familjen kan samlas utomhus i väntan på maten.

  Tack, för alla fina, goda och njutningsbara recept du delar med dig av!

 5. Sofie skriver:

  Eftersom jag och min sambo nyss flyttat till bostadsrätt och precis börjat jobba efter tre år på universitetet så har vi inte råd att sticka iväg på en utlandssemester i år. Därför skulle vi fixa ett grillspett med massor av gott kött och lite grönsaker på, penslade med BBQ rub caribbean style. Vi skulle grillat det på innergården och sen satt oss på balkongen i solskenet och ätit det tillsammans med en god sallad, tzatziki och potatisklyftor. Sen skulle vi drömt oss bort till den karibiska värmen och bara njutit av varandras sällskap. Om man inte har råd att åka någonstans, kan fantastin oftast ta en ganska långt.

 6. Lotta skriver:

  Här hemma är redan grillsäsongen i full gång.
  Vi gillar att grilla flera saker samtidigt, en grilltallrik, och favoriterna är köttfärsspett där vi givetvis vill testa BBQSpices Chili samt grillspett med bl.a kött som vi marinerat i Carribean style.
  Till detta äter vi just nu ugnsbakade potatis, morrötter och rödlök. Sås till dessa grönsaker hade gärna fått bli Kentucky Whiskey sås.

  Mmmmm, nu när du har frestat så får det nog bli grilltallrik i dagarna 🙂

 7. Keso skriver:

  Det får bli kycklingspett med chili o massa goa grönsaker. Till det färskpotatisknyten, med smör o lök. ( När den säsongen kommer =) ) Lagom sugen man blir nu…

 8. Karin W skriver:

  Ja jag skulle vara traditionellt tråkig och grilla stora fina fettsprängda karréskivor som först legat i marinad och sedan ”rubbats” in med härliga kryddor. Till det massor av fräscha grönsaker som penslats med kryddig olja. Men du nu längtar jag efter grillen!
  Ha det bra/Karin

 9. Maria skriver:

  BBQ-såsen skulle få förgylla en äkta amerikansk burgare som jag skulle toppa med en rejäl skiva cheddarost som sakta får smälta ner lite. Givetvis en massa sallad och några ringar rödlök och ett hamburgerbröd som är lite lätt grillat så det får en krispig yta.

  Jisses, det hade varit smaskigt och en härlig födelsedagsmiddag, helst med lite sol i ansiktet ute på altanen. I stället blev det någon ynka plusgrad, snön som smälter och grått och dimmigt och en kycklingfilé, lite potatisklyftor och en klick bearnaisesås. Inte så tokigt det heller, men den där burgaren hade varit godare helt klart.

 10. Maria skriver:

  Jag skulle göra färsspett och pensla innan grillning med nån god marinad. Sen fylla champinjoner med nån god färskost och en stor grönsallad till. Mumma! Längtar till sommarn!

 11. Leila skriver:

  Jag skulle grilla zucchini och en vitlöksmarinerad nötytterfilé (hel)

 12. Petra skriver:

  Grillbuffé med hamburgare, kryddiga korvar och massor med olika grillade grönsaker = mmmmm :D. Till det förstås olika såser och röror samt fräscha färska grönsaker. Toppen att bjuda gäster på, alla får plocka ihop sin egen favorit och även barnen hittar något de verkligen gillar!

 13. Anna skriver:

  Jag skulle fylla en abborre med färska örter och några smörklickar, salta och peppra och slå in i folie. Till detta serverar jag dillslungad färskpotatis och en iskall öl.

 14. Therese skriver:

  Älgfilén brukar jag ibland lyckas spara till sommaren och den är så jäla god att grilla, skulle kunna tänka mig att den blir ännu godare med barbequsåsen som va smaksatt med wiskey (tror att grillmästaren skulle digga den starkt).
  Till det så blir det ett grönsakspett med champinjoner, paprika, halloumi, lök och majskolvar…
  Såå gott det skulle vara, får en att längta till sommaren..
  Mvh

 15. Stina skriver:

  Vi älskar att grilla 🙂 Jag skulle köpa tunna skivor kyckling, marinera i Caribbean style ihoprullade på spett ihop med paprika, rödlök och champinjoner. Då blir allt bra marinerat eftersom det går in i rullarna. Grilla majskolvar, hallomi och tomathalvor till. Sedan servera grönsakssallad med vattenmelonkuber och bearnaisesås. En annan sak är att göra vitlöksbiffar och sedan servera dem med Ica hallonbalsamico, ha även lite i färssmeten. MUMS!! Jag vill grilla nu 😀

 16. Louise skriver:

  Chipotle and citrus på regnbågslax från trakten! Otroligt gott!

 17. Lena skriver:

  Marinera lax i sambal och soja, grilla, och gör en sås med charlottenlök,gul paprika, hönsbuljong, apelsinjuice, grädde, salt och peppar…. mycket grönt och pressad potatis….ett gott vitt vin…och sol och värme förstås

 18. Linnea skriver:

  Jag skulle lägga en entrecôte på grillen, insmord med Chipotle och citrus. Till de en fräsch ljummen potatissallad. Å självklart grillar jag Halloumi till. Mums. Nu fick du mig att längta till grillsäsongen.
  //L

 19. Tesse skriver:

  Eftersom jag är gravid, och såååå sugen på grillat så hade jag ätit vad som helst, bara det legat på grillen 🙂

  Men måste jag välja nånting, så är jag väldigt svag för snabbt grillad, lite röd flankstek, så det hade det fått bli. Hade gärna provat att pensla på whiskey-bbqsåsen, den lät intressant. Till det hade jag serverat ett fat med nypotatis, sallad, soltorkade tomater och rostad vitlök.
  Nu vattnas det i munnen på mej! 😀
  Håller tummarna, och hoppas på tur.

 20. Jenny skriver:

  Jag hade genast använt mig av American BBQsauce ginger & sesame till färska skivor laxfilé som får gotta till sig på grillen. Till dem hade jag serverat grönsaksspett kryddade med BBQkrydda.

 21. Hanna skriver:

  Sommaren 2007 bilade jag och in make runt i USA (och passade också på att gifta oss i Vegas), under den semestern fick vi uppleva mycket spännade saker och mycket god mat. Om jag vann din tävlig skulle jag se till att bjuda min make på en riktigt amerikans BBQ. Revbensspjäl med chipotlerub, till det hemgjorda pommes, kentuckey whisky såsen och en god coleslaw. Åh vad glad han skulle bli, och vilken härlig bröllopsdag det skulle bli, riktigt amerikanskt där vi kan minnas tillbaka på vår härliga semester, vårt fantastiska bröllop och vårt underbara framtida liv!

 22. Sepideh skriver:

  Åh! Jag skulle förstås följa den persiska traditionen att slänga på en MASSA grönsaker. Alltifrån champinjoner till tomathalvor till stora bitar av zucchini till majskolvar till vårlök… Allt det här skulle traditionsenligt få sällskap på grillen av smakrika bitar av lammkött (Kabab barg som man kallar det på persiska).
  Till det skulle jag servera, förutom en uppsjö av röror och såser(så kallade mezes) kokt ris som toppas med pinjenötter, russin och granatäppelkärnor.

  MÅSTE PROVAS!!!!

 23. Anna skriver:

  Jag älskar att grilla resten av min familj blir tokig på mig och min grillning på somrarna. Jag brukar grilla allt möjligt tex en god marinerad fläskfilé och majskolvar med sallad till eller mina hemgjorda hammburgare.

  Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.