Fest & Kalas

Ibland behöver man faktiskt en tårtbotten…


Då & då vaknas det tårta, å de är ju inget konstigt med de! Och när det vankas tårta då behövs en tårtbotten…. Här kommer världens enklaste tårtbotten som inte går att misslyckas med! Ja, de var allt för idag… 😉 hihi…

Busenklaste tårtbotten nånsin :
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 25 cm diam, gärna med löstagbara kanter. Vispa ägg & socker riktigt poröst. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda ca 35-40 min.

8 svar till “Ibland behöver man faktiskt en tårtbotten…

 1. sussi hägg skriver:

  En kommentar bara……;)
  Kram

 2. När får vi se tårtan då? =)

  Kram!

 3. Freedomtravel skriver:

  Tack! Jag är själv helt usel på att baka, men vi hade en väldigt energisk diskussion på jobbet i fredags just om att baka tårtbottnar. Alla menade att det är något de alltid misslyckas med, och det var hetsiga diskussioner bland annat om huruvida formen ska smörjas uppifrån och ner eller nerifrån och upp…? Ja, fråga mig inte, men om man inte kan misslyckas med det här receptet kanske jag vågar prova 😉

 4. Kalasgott skriver:

  Brukar baka efter samma recept – och den blir lika bra varje gång! Skall baka en i veckan, fyller nämligen 18 år på lördag!! Längtar så!!

 5. Malin.T skriver:

  Tack för tipset, det receptet ska jag spara :-)!

 6. Katrin skriver:

  Jag sparar också detta! Jag gjorde en tårtbotten med bl a 1 dl hett vatten och en halv tesked bakpulver – kolla in mitt senaste inlägg (ingen hit…) Får se om det blir ditt recept eller mammas nästa gång, har du nån chokladbotten annars?

 7. Marie skriver:

  Den verkar väldigt enkel och god men till hur många personer räcker en botten/tårta??… Tack på förhand!! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.