Mjöl, Gryn & Ägg

Sockerkaka med Vanilj & Kokosglasyr


Idag känner jag mig himla piggelin, ingen huvudvärk, ingen feber, dock fortfarande ingen röst! Fick iallafall lust att baka lite nu när energi kommit tillbaka och övriga i familjen önskade sockerkaka. Själv pimpade jag till den med en god glasyr. Jag hade tänkt färga kokosen gul så den skulle bli lite påskig! Men just den gula var slut så jag får beställa mer för gult kommer det att gå å en del snart ju. Ni får själva visualiera lite istället! 😀 Glasyren är i princip samma glasyr som man har till mockarutor, fast utan kakao! Himla saftig och god blir den!

Tips :
www.kakburken.se hittar ni massor av härliga färger i pulverform som är riktigt dryga. Pulvret rör man ut i pyttelite sprit eller som jag hade tänkt till kakan med lite citronjuice. Kokosflingorna rör man sen ihop med ca en matsked juice & en knivsudd gul färg.

Jolines sockerkaka :
Smör till att smörja formen med
Ströbröd till formen
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet citronskal från 1 citron
1½ dl vatten

GÖR SÅHÄR :
Smörj formen noga med smör och bröa med strödbröd. Vispa ägg & socker. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt rivet citronskal, vattnet och rör ihop. Häll smeten i formen. Grädda ca 30 min i 175 grader. Vänd upp kakan på en tallrik och låt den svalna något. Lyft försiktigt!

Glasyr :
50 gram smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljarom (el. vaniljsocker)
2 tsk citronjuice
1 dl kokosflingor

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull, rör ner florsockret, vaniljaromen och citronjuicen. Rör ihop till en slät kräm. Ringla över sockerkakan & toppa med kokos!

17 svar till “Sockerkaka med Vanilj & Kokosglasyr

 1. Cina skriver:

  sockerkaka med kokos är aldrig fel!själv smörjer jag formen alltid med kokos den blir mycket saftigare….

 2. Lindskan skriver:

  tack för ett bra recept provar det på mina arbetskamrater

 3. Therese skriver:

  Sockerkaka går ju alltid hem, brukar göra i en avlång form och sen så få man skynda sig och nalla en kant för dom är ju bara godast..
  Mvh

 4. Anne skriver:

  Tack för kommentaren på min blogg. Kul att höra att du tyckte om den. Designen är inte klar än, men det kommer så småningom 🙂 Jag ska absolut fortsätta, tycker att det är kul.

  Mvh/ Annemie

 5. Den där sockerkakan ser ut att vara hur god som helst! Extra gott med en smarrig glasyr!:) / Karin

 6. Åh vad gott! Och vilken smart idè att färga kokosen gul:) Det ska jag testa!

 7. Fru Matglad skriver:

  HÄR är ju livsfarligt att gå in…=)

 8. Tina´s Mat skriver:

  Villa ha en bit genast! 🙂

 9. Helena Ljunggren skriver:

  Den där ser riktigt saftig och god ut!! När kan jag komma? 🙂

 10. Malin skriver:

  Kul att du mår bättre! Härlig sockerkaka, den ska jag verkligen prova. Jag brukar göra kladdkaksmuffins med samma glasyr på som det är på mockarutor, oxå syndigt gott!

 11. Fridas kök skriver:

  Så smaskigt med sockerkaka! Längesen jag gjorde en hederlig sockerkaka, får nog testa denna kakan till helgen. Den där kokosglasyren lät riktigt god – jag har aldrig ätit kombinationen sockerkaka + kokos innan så det måste ju testas. 😀

 12. Rebecca skriver:

  Det låter underbart gott! Varför ska jag alltid lyckas komma in på såna här sajter när jag är hungrig? 🙂

 13. Sara skriver:

  SV: Det var väldigt gott! Den där sockerkakan ser inte helt fel ut den heller 😀 Ha en fortsatt bra eftermiddag!

 14. Loulas Kök skriver:

  Har hört mycket om dessa färger så lagom till påsk måste jag slänga i väg en beställning. Sockerkaka är inte dumt, nybakad går den alltid hem.

 15. Helena skriver:

  Mmm… den där kakan ser riktigt god ut!

 16. Erica skriver:

  Å detta måste testas! Men ska det inte vara något margarin i sockerkakan??

  Erica

 17. Sockerkaka skriver:

  Vilket smarrigt recept på sockerkaka! Starkt tycke för sockerkakor, mest klassiska bakreceptet!
  Förresten har du en riktigt fin blogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.