Blogg-info

Vad jag skulle bjuda på i Halv Åtta Hos Mig…

 
Vår Cadillac -68, när vi gifte oss -maj-06.

Va roligt att så många av er tittar på Halv Åtta hos mig!

Ni var ett par stycken som beskrev hur eran 3-rätter skulle se ut, det är verkligen jätteintressant att läsa, fyll på ännu mer är ni snälla!!

Några undrade också vad JAG skulle bjudit på!??
 

Nu är det såhär att jag & tre till här på Öland kommer att göra ett eget ”Halv åtta hos mig” fast utan TV-kameran! Jag kan ju givetvis inte avslöja min meny nu då dom läser härinne på Kryddburken, men jag kan iallafall berätta hur jag tänker… Häng me om ni orkar! 😉


Jag är ju ingen äkta ölänning, utan född & uppvuxen i Norrland/Boden. Jag har mina rötter däruppe och mina vanor härnere! 😀 På min meny skulle jag på något sätt vilja visa ”vem jag är” och vad jag står för. Det är jättesvårt tycker jag utan att det skulle bli 24 förrätter, 12 huvudrätter & dito desserter…. Hur sjutton delar man upp sig själv i mindre molekyler och sätter ihop till en mindre sammansatt? Med EN förrätt, EN varmrätt & EN dessert…??
 

Jag skojar inte att jag har funderat… En förrätt från Norrland & samtidigt Öland skulle ungefär kunna bli en öländska kroppkaka fylld med renskav och istället för lingon skulle jag servera hjortron till då?! De går ju inte… Fattar ni dilemmat!? Samtidigt vill jag ju inkludera mitt liv här & nu, min familj; 50-tals-stilen, cadillac-febern, utelivet vid grillen, rock a billy-temat, BBQ-burgarna och pepita-rutorna!


Min meny kommer alltså att bestå av en norrländsk ölandstok serverat med grillkol & raggarbil!  😀 Knip den ni om ni kan!


Min bröllopsklänning 27 maj 2006! 😀

Tips?! hur hade ni tänkt?! Hur hade ni gjort själva?!

15 svar till “Vad jag skulle bjuda på i Halv Åtta Hos Mig…

 1. Susanne skriver:

  Förrätt: Råbiff med tillbehör
  Varmrätt: Hummer Termiodor
  Efterrätt: Marängsviss

 2. Annika Västerås skriver:

  Förrätt: Min laxmousse
  Varmrätt: Lammfilé med provencalpotatis o hemgjord myntagelé
  Efterrätt: Pepparkaksglass med glöggsås

 3. Emma skriver:

  Nice! Det här gillar jag! Är själv från Arvidsjaur och är lite bekant med hela raggarkulturen. Det är ändå en speciell känsla att föra fram en jänkare på vägarna. Nu sist var det en De Soto från -59 med min far och hans vänner men det var trevligt ändå.

  Jag är helt klar på vad jag skulle vilja bjuda på till efterrätt: Vaniljpanacotta med hjortron!
  Till varmrätt skulle det kanske bli renstek, hasselbackpotatis och rödvinsås.. det är grejer det, haha.
  Till förrätt, det skulle nog bli något från inlandsjöarna i alla fall. Rökt fisk på tunnbröd, haha! Nä, men jag skulle nog vilja ha fisk till förrätt i alla fall..

  .. om man nu får ta allt baklänges. 🙂

 4. Kerstin skriver:

  Kan vi inte få se en bild på heeeela klännigen…? :0))

 5. sofie skriver:

  Låter trevligt!! Ska helt klart vara en personlig meny. Känns som många gör det alldeles för komplicerat bara för att imponera!

 6. Elisabeth skriver:

  Förätt: grattinerade kronärtskockottnar och tigerräkor med smak av citron, chiki och vitlök!

  Varmrätt: egen komponerad Citronkyckling med ris

  Efterrätt: Frukt med vaniljglass tror jag! något lätt i alla fall.

 7. Matilda skriver:

  vilken häftig klänning 😀 har du inte bilder så man kan få se helheten av den? 😀 spännande…

 8. Rebecca skriver:

  Jag ÄLSKAR halv åtta hos mig! Är sällan hemma när det går på tv, men kollar alltid på nätet efteråt. Det lät spännande att ha ett eget Halv åtta fast utan kameror. Kul idé! Just för att få lite inspiration och tips, men framförallt för att ha trevligt och äta god mat!

  jag har också funderat på vad jag skulle laga om jag var med i programmet, men det är ju skitsvårt! Jag hade inte kunnat bestämma mig. För man vill ju laga något som man liksom inte misslyckas med så lätt samtidigt som det inte får vara för simpelt. Jag suger på den karamellen litegranna. 🙂

  Skriv förresten gärna sen vad du bjöd på!

 9. Matvraket skriver:

  Halv åtta hos mig skulle bli italienskt:

  Förrätt (som man får plocka med lite själv vid bordet):
  Focaccia, serranoskinka och en citronspecialare (urgropta citronhalvor som fylls med mozzarella, basilika, soltorkad tomat och chili och sen gratineras tills osten smält. Skär av botten och toppen på citronerna för att de ska kunan stå stadigt i ugnen och glöm inte att tvätta av citronerna i vatten först och främst. Fantastiskt gott att hälla ut på Focaccian och ringla över lite olivolja. Men även ett underbart tilltugg att helt sonika ställa fram på en bricka som tilltugg till en god limoncello en schyst sommarkväll). Skulle förmodligen även fräsa på lite cocktailtomater som man kan lägga på brödet.

  Varmrätt:
  Potatisfrittata med italienska lammfärsspett, kall myntasås och ruccola- och bladspenatsallad.

  Efterrätt:
  Hallonpannacotta med citronmellissblad.

 10. Jonas skriver:

  Som förrätt vet jag inte riktigt men huvudrätten skulle bli en klassisk Biff Rydberg. Oxfilé av bästa kvalitet, senapssås och äggula och brutala mängder stekt lök och potatis. Sååå gott 🙂

  Efterrätten skulle iaf bestå av någon slags glass, gärna hemvevad med kaffesmak.

 11. Anna J skriver:

  Spännande! Kan du inte skriva i bloggen när du och dina vänner gör en Ölandsvariant på Halvåtta hos mig? 🙂

  Jag skulle nog göra som du – gillar hur du tänker, fundera lite på vem jag är och utifrån det göra en meny, vilket jag inte har funderat på alls i nuläget. Men det jag vet är att jag alltid blir så hungrig när jag tittar in i din blogg. *mot köket*

 12. Frida skriver:

  Jag och mina kompisar kör ett eget Halv åtta hos mig. Jag var först ut och bjöd på;
  Rostad tomat och paprikasoppa med timjan och vitlök, toppad med knaperstekt halloumi
  Baconlindad fläskfilé fylld med vitlöksost, klyftpotatis och grönpepparsås
  Chokladfondant med vaniljglass

  Allt blev mycket uppskattat! 😀

 13. lina skriver:

  Oj jag vet inte vad et skulle bli.. tror det skulle bli någon form av skaldjur till förrätt, typ skaldjurscoctail.

  Varmrätt skulle bestå av någon riktigt god och mör köttbit (exfilé, kalv eller lamm) med gratäng och skysås kanske, givetvis sallad till!

  Efterrätt skulle bli något riktigt gott, kan inte komma på något nu, men inget minimalistiskt och ”frächt” iaf 😀 Haha. choklad, mousse, glass eller pannacotta tror jag 🙂 hemgjort och med en egen snits på det!

 14. Malin skriver:

  Ja, klänningen! Vi bara måste få se den nu, verkar ju läcker och helt annorlunda! 😀

 15. Kalasgott skriver:

  Låter som en himla knepig sits du är i!! Men jag är säker på att det kommer att bli något RIKTIGT smarrigt!! 😉

  Jag hade nog bjudit på grön ärtsoppa med vitlöksskum, pancetta och grillat lantbröd. Grillad hjortinnerfilé, rödvinssås, potatis- och rotselleripuré, friterade palstenackschips och smörkokt sparris. Till efterrätt hade jag bjudit på citron och vanilj crème brulé, hjortronsorbet, hjortronmylta och mörk choklad kräm. Sött, syrligt, varmt och kallt! Mmmmm..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.