Efterrätter

Dagens Semla! Hembakad eller inte?


Fettisdag, semlans dag! Har ni ätit semla idag? Det har faktiskt vi gjort, men dom är väldigt mäktiga tycker jag… En halv, halv orkar jag sen är sockerhjärnan mättad för en bra stund!

 Men frågan är : Är semlan på bilden hembakad eller köpt?? 😉

RÄTTA SVARET :
Ni är duktiga på att gissa! Det var ganska jämnt bland era gissningar, nästan 50/50. Ca hälften trodde hembakad och några fler än hälften trodde köpt!

Semlan på översta bilden är alltså KÖPT!
Är så dunderförkyld & hostig så jag orkar ingenting idag, rösten är nästan borta och så gruvar jag mig inför läkartiden hos ortopeden imorgon om gispet ska bort eller inte… ”Gips-ångest & sjukhus-skräck hand i hand”!!! 🙁

Så därav köpe-semlor från Nya Conditoriet i Borgholm!


Dessa däremot är mina hembakade semlor! Och de är dessutom verkligen pytte-mini-små! Små och naggande goda. OCH sen skär jag alltid mina lock trekantiga! Bullen är inte alls lika fluffig som köpe-semlor men ändå mycket godare tycker jag! 
Recepetet på semledeg + mandelmassa hittar ni här >>

39 svar till “Dagens Semla! Hembakad eller inte?

 1. Ani Berggren skriver:

  Jag tror den är köpt….

 2. Sussie skriver:

  jag tror att den är köpt..

 3. Maria skriver:

  tror också den är köpt…

 4. Karin skriver:

  Jag hoppas att den är hembakt! Men oavsett vilket så ser den vansinnigt god ut 😀
  Ha en skön kväll!
  Kram Karin

 5. Hanna skriver:

  Köpt! Iaf bullen 🙂

 6. Sativa skriver:

  Här har det inte blivit ngn semla idag, inte haft ork.
  Jag tror du har gjort semlan själv 😀

 7. Anna skriver:

  Ser ut som om den är köpt, ser i alla fall ut som det på sidan med det här märket där de olika bullarna suttit tillsammans innan de tagits från plåten. Annars är den väldigt välgjord. Fast med tanke på din hemsida och alla goda recept så är den förmodligen hemmagjord… 😉

 8. Den är hembakt ?

  Hos oss har det blivit köpta idag. Mkt gott.

 9. jennie skriver:

  Jag gissar på köpt, av fluffigheten på bullen att döma. Har aldrig hittills lyckats få smaka på en hemlagad fastlagsbulle som är lika fylld med gluten och fluffig som de på konditorierna..
  Dock skulle det förvåna mig om du hade köpt dem, du brukar vara fenomenalt bra på allt gällande mat, så jaaa… Svårt det där!

 10. Cathrin skriver:

  Jag tror på hembakad 🙂 Här blev det köpesemlor men det funkar det med i brist på annat, gott var det iaf och jag orkade lätt en hel-tur det finns en gräns där iaf 😉 /Cathrin

 11. Annika Västerås skriver:

  Mina står på sista jäsningen snart dags att stoppa in i ugnen =)

  Jar tror att semlan är hembakad.

 12. Ulla skriver:

  Jag gissar att den är hembakad eftersom florsockret ser så nypudrat ut (och inget spår smält florsocker)…men misstänkt lik Nya Condis semlor som vi lyxade till med på jobbet idag…

 13. Sara W skriver:

  Den ser köpt ut, men med tanke på vems blogg jag besöker, så måste jag säga hembakad. Den ser väldigt god ut! Här blev den ingen semla. Vi fuskade och åt hembakta semlor förra helgen och det fick räcka för i år.

  /Sara

 14. Amanda skriver:

  Köpt…utan tvekan!!

 15. sotarlena skriver:

  Ser köpt ut, men eftersom DU frågar så är den hemgjord.

 16. Elina skriver:

  Köpt säger jag :p

 17. My skriver:

  Gissar på hembakad, man kan få till snygga semlor hemma med =)

 18. Hanna skriver:

  Självklart hembakad

 19. Katarina skriver:

  Jag köpte min, så jag gissar att din också är köpt 😛

 20. Pernilla skriver:

  Gissar på att den är köpt. Ser ut att vara en ”typisk” luftig bulle. :0)

 21. susanne skriver:

  Köpt eller hemlagad med köpt bulle…

 22. Kajsa-Maria skriver:

  Semlan är köpt!!

  🙂

  ha en mysig fettis-kväll!

 23. Fia skriver:

  Gissar på hemlagad.Om nån kan så är det väl du på att få fluffig bulle. ;)Ser attans så god ut!

 24. Hmm… svår nöt att knäcka! Ok, här har du min grundliga ananlys. Av bullens luftighet att dömma, lutar det åt köpesemla… Vansinnigt svårt att få den där perfekta bullen hemma. Å andra sidan är du ju något av en gudinna i köket 😉 Dessutom (trumvirvel…) så ser snittet ut (där locket är separerat från bottnen) inte HELT perfekt, lite skrovlig i kanten…. vilket talar för att bullen är hembakt, så okej; jag sägger hembakt!

  (Och alla ni som tänker att nu får hon banne mig skaffa sig ett liv, JA jag insåg det precis alldeles på egen hand 😉 )

 25. Annika skriver:

  köpt tror jag…….

 26. Emelie skriver:

  Bullen ser luftig….och köpt ut 😀

 27. Lotta skriver:

  Den måste vara köpt!Mvh/Lotta

 28. Camilla K skriver:

  Din semla är helt klart köpt…min var hembakad! 🙂

 29. Freedomtravel skriver:

  Yes, det blev en semla på ett fik idag. Så nu är man nöjd till nästa år… 😉 Semlan på bilden ser ju köpt ut!

 30. Karina skriver:

  Utan tvekan är den köpt!!

  Det har skrynklat till sig lite vilket tyder på att den är alldeles för luftig för att vara hembakt, men för luftig för att smaka som ett riktig fettisdagsbulle skall smaka. Har även jäst ihop på plåten vilket de fabriksbakade brukar göra då de gärna sparar på plats i sina massiva ugnar.
  Locket ser även ut att vara maskinsnittat eller iaf inte varsamt gjort med kärleksfull touch som faktiskt en ”riktig” bagare med kärlek för sina verk skulle ha gjort =)
  Men säkert goda ändå! =)

 31. Anna skriver:

  Hembakt!

 32. Karina skriver:

  Även mycket möjligt att det är en köpt bulle men ”dressad” av egen maskin. Alltså du har själv fyllt med mandelmassa, spritsat grädde och pudrat med florsocker…Hmm

 33. Martina skriver:

  Glömde av att det var semledax idag, så det blev ingen ;-(

 34. Köpt, maken kom hem med semlor till min stora förtjusning, jag ÄLSKAR semlor. Skulle kunna leva på det. Så sjukt gott…ah, skulle kunna skriva hur mycket som helst men jag tror ni förtsår att jag gillar semlor, hehe

 35. Elin skriver:

  Ja igår blev det semmelbak 🙂 Blev riktigt goda och faktiskt lite fluffigare än dom brukar bli när man gör själv 🙂 Men man blir ju himla mätt som sagt… Dina egna ser jättefina ut!

 36. lina skriver:

  åååh, jag älskar semlor! Trycker i mig en hel LÄTT, med massa grädde på 🙂 mums, mums, mums!
  Igår på nyhetsmorgon på tv4 bakade dem semlor, och semlebagaren som var där visade att man skulle klippa ut sina trekantiga lock från semlan med en sax, jätteenkelt och fint blir det 🙂 (Du vet säkert redan om det, men det var något nytt för mig)

  Kram. krya på dig

 37. Sara skriver:

  Jo visst är de mäktiga. Gjorde mig en liten minisemla som var alldeles lagom 🙂

 38. Fru Matglad skriver:

  Hoppas det onda går över snart!…Krya på dig!=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.