Blogg-info

Efter röntgen…


10 röda rosor från min älskade Nicke!!

Idag har jag varit i Kalmar på röntgen med hand/arm. Jag skulle ju gipsas av för att sen röntga båtbenet i handen + armen (radius). När killen som klippte upp gipset såg min hand blev han väldigt förvånad för hela handen var ihopklämd under gipset, tummen vilade liksom i handflatan och allt såg snett och knasigt ut… Det var alltså inte rätt gipsat från början när jag var på akuten. Typiskt…

Märklig känsla att ha en ”naken” arm, den började darra och kändes väldigt svag som om den skulle gå av om jag inte höll fast den… Otäckt! Fick äntligen tvätta av mig med tvål å vatten, å sprit och det kändes fruktansvärt skönt! 😀

Efter röntgen så trodde jag ju faktiskt att det där eländiga båtbenet skulle va värst, men tji fick jag, båtbenet såg himla fint ut. 🙂 Istället visade det sig på plåtarna att ”radius” var spräckt och frakturen var väl synlig så det blev omgips, som förmodat. 3 veckor sen ny koll. Nu har jag fått ett finare gips, bättre passform och mer noga ditsatt och det känns faktiskt väldigt skönt i armen och jag har inte längre den där molande värken!

Och vet ni vad?
Ikväll ska jag börja med en smörgåstårta till mamma som fyller år imorgon, och därför är jag ändå himla glad och för att jag har en helt underbar make som kom hem med blommor till mig efter jobbet, så jag klagar absolut inte!! Imorgon kommer smörgåstårtan ut på kryddburken. Kram på er så länge & tack alla ni som höll tummarna idag! 😉

12 svar till “Efter röntgen…

 1. Mona skriver:

  samma sak hände min svärmor när hon brutit båtbenet. antagligen finns gott om klåpare på akuten…

 2. Carina skriver:

  Skrämande att de inte kan göra det ordentligt. Men vad gulligt av gubben din att ge dig rosor 🙂

 3. Anna skriver:

  VIKTIGT!!!

  Hoppas du har tagit kontakt med försäkringsbolaget om detta! För får du men av det sedan, att armen inte läkt ordentligt, så får du ersättning, annars kan det bli en otäck historia!

  Men, nej vad trist! Att du blev omgipsad!

  Gott med smörgåstårta!

  // Kram

 4. Vad arg man blir när de är så klantiga i sjukvården. Tycker att man hör det ganska ofta!

  Gullig man du har!!

 5. I Nadjas kök skriver:

  Hemskt att du fick gipsa om men toppen för blommorna 😀

 6. Beatrice skriver:

  Vilken fin bukett du fått. Hjärtefin!

  När mitt gips togs av svor läkaren ”Vem fan har lagt det här gipset?” Jag var helt svart på halva armen men… det blev helt bra det också och jag märker absolut ingenting av armen idag.

  Hoppas ni får en fin helg. Att ni får en god smörgåstårta det tar jag för givet när det är du som är i farten =)

 7. Fridas kök skriver:

  Så typiskt att det inte var gjort ordentligt! Men nu kan det ju bara bli bättre. 🙂 Hoppas smörgåstårtan smakar gott! Trevlig helg!

 8. Jessica skriver:

  Men din stackare, att dom inte kan göra rätt ifrån början. Var själv och plockade stygnen igår och fick ett nytt gips men allt såg iaf bra ut på utsidan.

  Hoppas resten läker ihop fint nu och så ser jag fram emot ännu ett smarrigt smörgåstårtsrecept härifrån.

  Ha en bra helg!

 9. Carina Bernhardsson skriver:

  Hej!

  Vad gulligt av din man att köpa rosor! Jag har varit gipsad i armen tidigare fick gipsa om 3 gånger det blev för spänt. Var på akuten med några dagars mellanrum. Vad gulligt av dig att du gör smörgåstårta till din mamma även fast du har det som du har det. Ser fram emot receptet på smörgåstårta. Hoppas det läker fort nu så du blir av med gipset.

  Trevlig helg

  Carina på Gotland
  Carin

 10. Mikaela skriver:

  Ibland är man svullen på akuten och det gör att gipset inte blir rätt, så kan det gå. Så bra att de kunnat rätta till det! Känslan av att vara ”naken” är riktigt läskig, man vet liksom att det är av därinne, känns knepigt och obehagligt tyckte jag. kram och trevlig helg!

 11. Loulas Kök skriver:

  Skönt att det verkar ordna sig, men tråkigt med nytt gips när du kanske hade tänkt gå hem utan…jobbar själv i sjukvården, dock inte med att gipsa armar. Känns pinsamt att det skall vara så mycket som ”går fel”. Hoppas det ordnar sig.
  Kram Louise

 12. Sandra skriver:

  Rackarns! Vad trött man känner sig när dom behandlar fel 🙁 Dom är väl iofs mänskliga och gör fel dom också, men extra känsligt då deras fel påverkar andra människor. Skönt att det ena benet såg bra ut iaf! Lät som ganska goda nyheter ändå 🙂 God fortsatt läkning 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.