Efterrätter

Lingon & Blåbärskaka


Gokväll på er! Nu var de bra länge sen jag bakade något. Och för att förgylla mina lååånga dagar här hemma med gipset så rotade jag fram både blåbär & lingon ur frysen idag och tänkte att det blir nog gott i en mjuk kaka! Den här kakan är både söt & syrlig på samma gång och väldigt saftig! Grundreceptet till kakan kommer från min farmor Eva-Maj och hennes blåbärsrutor! 🙂

Det här behöver du :
1½ dl blåbär
1½ dl lingon
3 ägg
3 dl strösocker
150 gram smält smör el. margarin
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Rör hastigt ihop ägg, socker och det smälta smöret. Tillsätt vaniljsockret + mjölet. (det ska inte vara något bakpulver). Smörj en ugnsfast form ca 25*30cm och häll i smeten. Strössla över blåbären & lingon och grädda ca 40 min i 175 grader.


Jag använde frusna lingon och blåbär och lät dom bara tina en liten stund med lite strösocker ovanpå.


Strössla bären över smeten! Grädda ca 40 min i 175 grader.


Servera till ett stort glas kall mjölk! 😀

15 svar till “Lingon & Blåbärskaka

 1. Therese skriver:

  Blåbär och lingon mm det lät spännande..
  Bilderna frestar som vanligt.
  Hoppas det går bra för dig med gipset och att du inte har allt för ont, ingen kul start på året du fick..
  Krya på dig..
  Kram

 2. ååååh muums, vilken bild! 😛

 3. Emmas Kök skriver:

  Men så gott det ser ut! Skall åka till Sthlm på hotellweekend imorgon så då skall jag lyxa till det och leta efter något trevligt café och köpa mig något gott eller två..

 4. Loulas Kök skriver:

  Det där såg riktigt gott ut. Får mig att tänka på sommaren…smart att ha bär i frysen att plocka fram när suget faller på. Jag får trösta mig med äppelmosen jag gjore i mängder i höstas.
  Må så gott och krya på dig, kram Louise

 5. Pinglan skriver:

  Gott, gott! Att du kan baka med gipsad arm?? Bra gjort!!

 6. Birgitta skriver:

  Den där kakan måste jag göra. Ser jättegod ut. Besök gärna min blogg.

 7. Björn skriver:

  En riktig aptitretare har du fått till med dessa härliga bilder. Snyggt jobbat!

 8. Åsa skriver:

  Ser gott ut! Jag tänkte, vilket är de absolut bästa pajreceptet du har? Mat paj tänker jag på då. Vad jag än gör blir de alltid så där lite vattnigt då den är färdig och blir ingen fin paj bit man skär ut utan en stor klump! Jätte tack om du svarar 🙂

 9. Kurt skriver:

  Det finns annars ett recept på sega hallonrutor, där man har samma enkla ingredienser. Men efter att man gräddat den, så låter man den svalna med en ungsplåt över, det ger en seg fin konsistens på ytan.

 10. sofie skriver:

  Ser fantastiskt smaskigt ut efter all choklad i julhelgerna….

 11. Martina skriver:

  Såg mycket god ut, man får änna lite sommarkänslor 🙂 fast den är ju tyvärr långt bort… 🙁

 12. Tina skriver:

  Åh, nu fick jag sommar-flashback för svärmor bjöd på den där kakan i somras! Jättegod!

 13. Mysan skriver:

  Åh så gott det såg ut och lätt, nu kom jag på vad ajg kan ha mina lingon till här hemma 🙂

 14. http://www.ugg-outlet-store-online.net skriver:

  made from gold and other expensive metals.It has orange, and grapefruit, and jasmine and red pepper and green tea.Emporio Armani Diamo.}

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.