Ris, Pasta & Nudlar

Grön dröm med Ravioli toppad med Nötter & Parmesan


Idag fick de bli ett litet experiment i köket igen. En grön sås till pasta! Oj så gott det blev alltså! Jag använde mig av färsk ravioli (ostfyllning). Pastasåsen har jag kokat ihop med bladspenat, basilika, kycklingbuljong & cremé fraiche. Som tillbehör ger nötterna det där lilla extra ”krunschet”, jag skulle velat ha pinjenötter, men nu hade jag inte de hemma så jag rostade lite cashewnötter istället och körde i mixern nån sekund. Och självklart till en god pasta så är parmesan ett måste!! Detta blev både färgglatt & himla gott tyckte hela familjen! 😛

4 port
Det här behöver du :
2 förp färsk ravioli (4port)
100 gram bladspenat
½ kruka basilika
1 gul lök
2 msk kycklingfond (veg; gönsaksfond)
2 dl vatten
1 burk cremé fraiche
salt & peppar
1 näve cashewnötter
Riven parmesanost

GÖR SÅHÄR :
Smält en klick smör i en kastrull. Hacka löken och fräs på. Tillsätt bladspenaten & basilikan. Slå på kycklingfond och vattnet. Låt allt få koka ihop ca 2-3 min. Ta kastrullen från plattan och kör med stavmixer till en slät sås. Tillsätt en burk cremé fraiche och koka upp såsen igen. Smaka av med salt & peppar. Servera såsen till nykokt pasta. Toppa med nötter, riven parmesan & grovmalen svartpeppar.


Bladspenat, basilika, gul lök och kycklingbuljong får koka ihop.


Mixa såsen och tillsätt en burk cremé fraiche. Smaka av med salt & peppar.


Rosta cashewnötterna hastigt i het stekpanna. Mixa dom sedan grovt i matberedare eller med stavmix-tillbehöret.


Servera raviolin rikligt med sås, nötter och riven parmesan! Smaklig Måltid!

8
yes

14 svar till “Grön dröm med Ravioli toppad med Nötter & Parmesan

  1. Paula skriver:

    Åh herregud så gott det ser ut!!! Det är väl för väl att jag ska börja äta så smått igen på lördag. Detta ska prövas, tack för tipset 🙂

  2. Lina skriver:

    Jag gjorde laxreceptet en bit ner på sidan idag och det blev jättegott! Du skrev vid nyår att du skulle lägga ut recept på apelsinbomber snart, hoppas du inte glömt det?:-)

  3. Fridas kök skriver:

    Låter gott och ser jättegott ut! Basilika i sås är underbart tycker jag (jag gör en morotssoppa med basilika i, blir sååå gott). Och nötterna till det! Smaskens!

  4. Pernilla skriver:

    Åhh, det ser jättegott ut. Jag är en pastafreak, men har hamnat i samma träsk vad gäller pastasåser så detta måste testas!!!

  5. Pinglan skriver:

    Oj, vad gott det ser ut!

  6. Åhhh…Linda!
    Du får då till det!! 😀

    Verkar ju skitgott!

  7. Fröken Dill skriver:

    Grön sås till färska pastakuddar är BÄST! Jag minns den här:
    http://frkdill.blogspot.com/2009/05/snabb-pasta-bara-till-mig.html
    som du inspirerade mig till!
    Hälsar fröken Dill (och längtar efter en varmare säsong i pergolan på landet)

  8. Sara skriver:

    Låter himla gott det där!

  9. Linda skriver:

    Hej!
    Är såld på din blogg! Är inne varje dag och läser! Detta recept gjorde vi i veckan – TACK! Det var suuupergott!!!!

    (Har länkat till dig från mig, hoppas det är OK?)

    /Linda

  10. Carina skriver:

    Inte för att klaga men hur kan du kalla något som innehåller kycklingfond för vegetariskt?

  11. Krista skriver:

    Den här såsen är sååå god, ska snart laga den igen.

  12. Krista skriver:

    Älskar den här såsen, har lagat den massa gånger och fortfarande en stor favorit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.