Blogg-info

Dagen började iallafall bra…


Ja, som sagt, dagen började iallafall bra. Skulle ha en ledig dag o tänkt åka till pulkabacken med Joline. Men vilket jädrans oväder. Åkte ner till stan för att handla lite mat iallafall. Hämtade upp lillsyrran också som skulle me hem. In på Hemköp, och ut med tre stora påsar & en säck hundmat. Snön blåste och yrde så hela bilen hade snöat igen på den lilla stund vi var inne i affären. Ute på parkeringen så halkade jag väl på en isfläck och slog dit ordentligt! Upp på benen snabbt som sjutton, bara lite ont i handleden först…

Efter vi satt oss i bilen börja de värka som knivar å jag fick inte om nycklen i låset ens. Lillsyrran fick sköta växelspaken å jag körde så gott de gick. Fy ända in i månskenet va de började tokvärka efter bara en liten bit. Å sjukhusskräck som jag har så fick hon övertala mig att åka upp på vårdcentralen och iallafall visa upp handen. Dom tittade bara lite snabbt genom receptionsluckan å sa att jag får nog åka in till Kalmar för röntgen…

ÅHHHH!! Hela bilen full med mat och absolut inget tilltalande väder att köra bil i så långt. Å dessutom sitta resten av dan på akuten å vänta å vänta… Bestämde mig iallafall för att köra hem först, in med maten, på med lite torra kläder, byta skor osv osv… När vi sen väl körde hemifrån möter vi plogbilen på vår lilla bygata, jag kör in mot kanten men lyckas ändå bli påkörd av den… Ska oturen inte va tillräcklig liksom? Nåja, det blev inget på bilen, tack vare att mina däck stod vridna lite utåt så vad de där han tog i.

Efter 4 timmar på akuten kom vi iallfall äntligen hem igen! Jodå, tack bra! 🙂
Brutet båtben & strålben i hand/arm och gips på de! För första gången i mitt liv har jag brutit nånting och fått gipsa. De kunde ju va värre visserligen, brytit benet, eller en fot hade ju varit tusen gånger besvärligare! :-/

Nu känner jag mig duktigt handikappad, bara sätta upp håret, dra upp byxorna, allt blev plötsligt väldigt besvärligt och ont gör de! Värker å sticker, å fingrarna är svullna som prinskorvar… Imorgon är visst en ny dag! Den ser jag fram emot att träffa nu kan jag säga! Sjukskriven i 2 v till att börja med å sen ny röntgen och ev. gips i 2 mån efter det… *suck*

Jo, jag kan väl laga mat behjälpligt iallafall så lite recept kommer ni inte undan. Nu har jag suttit å skrivit allt detta med pekfingervalsen, det tog sin lilla stund! Må nu så gott allihopa därute å va rädda om er i halkan!

Kramar från mig…

55 svar till “Dagen började iallafall bra…

 1. Ida skriver:

  Men fy, stackars dig!! Vad handikappad man blir av att ”tappa” en hand/arm… hoppas du tar det lugnt och att det läker ihop sig snabbt. Stora kramar!!

 2. Johanna skriver:

  Men uscha! Denna halka:|… Hoppas medicinen hjälper och att du orkar med tiden med gips. Man blir faktiskt smidigare efter ett tag när man lärt sig leva med den:-) Jag stukade handen för några år sedan och fick ha en gipsplatta över hela underarmen i fyra veckor. Det går ändå förvånansvärt snabbt tiden, hoppas det känns så för dig med.

  Och när man sedan får gipset borttaget så känns det SÅ lustigt. För man kollar liksom bara på armen men det känns ju inte som att man har någon arm över huvudtaget. ^^,

  Kram på dig

 3. Katrin skriver:

  Vilket elände! Hoppas att resten av januari artar sig bättre, stor kram!

 4. Kerstin skriver:

  Sitter i samma sitts som du… fast här vet det inte om jag brutigt båtbenet men får gå med gips iaf. ska in o göra en SCINT på onsdag (3dje gången på röntgen) då får jag min slutliga dom… Gips e ett elände! Första gången för mej med… Lycka till!

 5. Mikaela skriver:

  Fy sjutton vad surt, jag vet precis hur det är! halkade förra vintern, just efter en lång julledighet, taggad att få gå tillbaka till jobbet. Reponering (tillbaka knixning av sned fraktur på direkten innan gips) på akuten, sen gips och handikapp i en vecka, och sen beskedet efter omröntgen att frakturen vart sned igen, så det blev operation och pinnar och skit. blev klar med rehaben i aug/september. man repar sig på nästan allt, men sååå skönt att höra att du inte varit aktuell för operation, det tar sån sabla tid!

  Krya på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.