Bröd

Tunnbrödsklämmor

tunnbrödssnittar
Hej på er! Jag flikar in lite som hastigast eftersom jag är på jobbet nu, men måste ge er ett supergott tips på dessa goda tunnbrödsklämmor! Passar perfekt till buffén, kvällsgott, sena vickningen, drinktilltugg osv osv. TRE ingredienser är allt som krävs och stor variationsmöjlighet!

Du behöver :
Mjukt tunnbröd (Polarbröd; Sarek är helt klart bäst)
Färskost
Rökt pålägg

GÖR SÅHÄR :
Bred färskost över hela tunnbrödet, lägg på sex skivor rökt kött och rulla ihop från långsidan. Slå in rullen i plastfolié och förvara i kylskåp. Skär upp rullen precis före servering. 10st snittar/rulle.

Mitt favoritpålägg är färskost pepparrot och hamburgerkött. Variera mellan olika sorters ost och pålägg. Detta är så busenkelt och så gott! 🙂

tunnbröd

tunnbrödsrullar1

tunnbrödsklämma

19 svar till “Tunnbrödsklämmor

 1. Helena Ljunggren skriver:

  Äkta tv-snacks! 🙂 Gott!

 2. Minna skriver:

  Härligt enkelt! Ibland glömmer man att det allra enklaste kan vara godast!

 3. Karin skriver:

  Dessa klämmor gör jag ofta och de är ju sååå goda! Jag brukar dessutom knyckla in lite sallad i mina också 🙂
  Kram Karin

 4. Alex skriver:

  Ett tips är att inte använda fazers lövånger (eller sviktat som det egentligen heter tror jag), det är omöjligt att göra rullar med och klara sig utan att brödet smular sönder. Tunnbrödet sarek från polarbröd är det självklara valet, mumsigt och följsamt 🙂

 5. Carina skriver:

  Testat med rökt lax och philadelfiaost? Riktigt mumsigt 🙂

 6. sofie skriver:

  Mmmm…..som renklämma. Till lite varm choklad. Mums!!

 7. Jennie/Kalasgott skriver:

  Enkelt och gott!! Perfekt!

 8. Veronica skriver:

  Ja, det här är jättegott 🙂

  Jag brukar göra en variant med chiliost och salami. Kallrökt lax och Cantadou Pepparrotsost är också mums. Eller parmaskinka, philadelfia och ruccola.

  Använder alltid Polarbröds mjuka tunnbröd, dom har förresten en lite grövre variant med linfrön som jag testade sist och det funkade också bra. Det enda ”problemet” är att just den sortens bröd var runt men jag tog bara bort litegrann så det blev mer fyrkantigt innan jag bredde på fyllningen. Har tyvärr glömt bort namnet på just det brödet :-/

 9. annette skriver:

  ja just såna klämmor bjöd jag på till Nyår och smakade jättegott. Nu kommer ett nytt år med massor av inspiration av dig får jag hoppas? *L*

  God fortsättning på år 2010

  Annette

 10. Annika i Västerås skriver:

  Super goda =) jag gör dem med pepparotsgrädde och hamburgekött. Hade med ett lass på nyårsfesten, de hade strykande åtgång.

 11. Hej!
  God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

  Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? 😉
  Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
  Ha det bäst!
  Kram Daniella.

 12. Malin skriver:

  Hejsan!
  Förutom de redan nämnda varianterna brukar jag göra en röra på salami, tacofärskost och mozarellaost som jag brer på tunnbröden och rullar ihop. Annars är nog leverpastej på tunnbröd något man kunde döda för när man kommer hem vrålhungrig efter jobbet…

  Titta gärna in på min matblogg 🙂
  H. Malin

 13. det där har varit en stående klassiker (med pepparrotsost och hamburgerkött) på våra fester och tillställningar de senaste 10 åren 🙂 tröttnar aldrig!

 14. Pialotta .. skriver:

  Ja du, härligt enkelt och så gott.. Tunnbrödsrullar har jag gjort många gånger.. bra att ta med på pick nicken oxså:-) Ha de gott o ett fint 2010 på dig:-)

 15. Fru Matglad skriver:

  Gott! Du har så mycket gott på din sida! Dessa måste jag testa! =)

 16. lille skriver:

  gu va kul att du får till så fina bilder på mat, det e inte lätt det

 17. Nenaz skriver:

  Ah vad gott det ser ut och perfekt idè som apritif nar man har lite gaster hemma!
  Maste saga att du ar otroligt duktig och det finns en oandligt massa med goda recept harinne;)

  Kramar,
  Nenaz

 18. miwi-art skriver:

  Hästkött alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.