Fest & Kalas

Middagsbjudning & Buffétips!

ridderheims_rostbiff
Igårkväll hade vi vänner på middag här hemma. Vi åt två sorters kallskuret kött; rostbiff och rökt oxinnanlår. (ridderheims e-nummerfria sortiment) Till detta gjorde jag en potatissallad på mandelpotatis med cremé frache, lite gräddfil, purjolök & vitlök, gräslök, kapris, timjan och bara salt & peppar. Hur gott som helst! Ett bra tips för buffén med kall mat som går lätt att förbereda till många. Servera tillbehör såsom syltlök, rostad lök och marinerade vitlöksklyftor, en fräsch sallad och gärna varma baguetter till! Jag rörde ihop ett gott smör till baguetterna och smaksatt med D´Elidas chilisås och lite flingsalt!
  kallskuret
Rostbiff & Vedrökt oxinnanlår.

potatissallad
Potatissalladen gjorde jag på mandelpotatis som jag älskar. Man får dock vara väldigt försikig med koktiden och inte stormkoka, dom faller lätt sönder. Men smaken blev kanongod!

marinerad_vitlök
Syltlök & örtmarinerade vitlöksklyftor är ju bara sååå gott!

dukat_bord
Dukat bord…

rostbiff

18 svar till “Middagsbjudning & Buffétips!

 1. Hanna skriver:

  Hejsan!
  Jag fyller snart 25 år. Och ska ev bjuda hem runt 25 personer (varav 6 barn).
  Jag undrar om du har lite tips vad man kan bjuda på. Gärna något man kan förbereda (dock ej sallader elr smörgåstårtor).
  Gärna nåt som inte blir för dyrt. Blir ju lätt att man kommer upp i en hög summa då man har många att bjuda.

  Tacksam för svar 🙂

  Kram Hanna

 2. Mona skriver:

  Oj, det se supergott ut!! Jag blir alltid så hungrig när jag är in på din sida… på gott och ont…

 3. Ingelöf skriver:

  Då får jag titta in och önska dig också en god fortsättning! Den där buffén ser väldigt god ut! 🙂

 4. Mona skriver:

  Åh! Visst är det SÅ mycket godare med hemmagjord potatissallad?! Mycket godare med creme fraiche och gräddfil än massa majonnäs… brukar själv använda sparrispotatis som är en personlig favorit. Godast (och finast) blir salladen med färskpotatis, sparrispotatis och blå kongo! MMMMMMMM

 5. Ät med Nova skriver:

  Tusen tack – och tack detsamma! Maten på bilderna ser helt fantastisk ut, får bli potatissallad nästa här… 🙂

 6. Pinglan skriver:

  Vad trevligt det ser ut! Dina gäster måste ha varit väldigt nöjda! God fortsättning på det nya året!

 7. Lena Svensson skriver:

  Tusen tack 🙂 ja jag blev nöjd 🙂 Visst är det gott , köttet från Ridderheims , jag fick en kylväska med kött, underbart gott. Man blir så sugen när man kommer in här 🙂 Ett riktigt Gott Nytt År till dig
  Kramar Lena

 8. Kalasgott skriver:

  Jättehärliga bilder Linda!! Ser supergott ut!

  Ja visst är mandelpotatis gott!
  Synd bara att de är så svårkokade..!
  Bäst är det att ånga dem i ugnen, då blir de perfekta! 🙂

 9. Vilken härlig middagsbjudning, så vackert med de röda tomaterna och timjan mot köttet.
  Och jag kan bara hålla med förgående talare, mandelpotatis är suveränt gott.
  Jag, som inte har varmluftsugn, brukar bara låta dem sjuda upp försiktigt och sen dra från plattan, så får de koka klart på eftervärmen.

  I morgon bär det av till Cypern för min del, men jag kommer att titta in då och då. Ha en skön vinter 😉

 10. Ann skriver:

  Ser hur gott ut som helst Linda! Dina bilder är så otroligt vackra.

  Det vore kul att få testa Ridderheims produkter, hade mycket med dem att göra när jag jobbade i delikatessen i en Konsumbutik.

  Kram!

 11. Lena skriver:

  Det där smöret verkar var toppen! Ett av januaris ”måsten”!

  Och mandelpotatis är bara så gott!

 12. Paula skriver:

  Jag smyger in försiktigt utan att titta…. (hmmm nästan iallafall!).. Jag kommer att vara sporadisk besökare tills jag kommit ur vanan att äta, eftersom jag går på pulverdiet i nästan tre veckor till. Jag är ju helt tokförtjust i sidan annars, men nu känns det mest som tortyr att ägna sig åt att läsa recept, se på matlagningsprogram och liknande!

  Ha en bra start på 2010, Linda, jag tassar runt i periferin med knorrande mage tills jag återkommer som vanligt 😉

  Kram!

 13. Helena Ljunggren skriver:

  Den där potatissalladen såg ju inte helt fel ut, jösses så gott!!

  God fortsättning på det nya året!

 14. Magdalena skriver:

  Hej!
  Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
  Om du vill titta på programmet i förväg mejla [email protected] så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

 15. Stefanie skriver:

  Nu blev jag sugen på rostbiff, hemmagjord potatissallad, syltlök och rostad lök 🙂

 16. C skriver:

  Jag måste sluta läsa din blogg.
  I alla fall inte före middagen.
  Tackar för all fina bilder och trevliga recept

 17. Carina Bernhardsson skriver:

  Hej Linda!

  Alltid lika roligt att gå in på dina sidor. Jag måste samla på mig lite nya recept. Har både en konfirmand och en student i år. Har du möjligvis något recept på din senaste potatissallad? Alltid lite lättare när man ska göra mycket.

  Tack för alla trevliga recept och bilder.

  Hälsningar Carina på Gotland

 18. Anna skriver:

  Wow ser supergott ut!!!

  http://www.varnums.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.