Efterrätter

Kladdkaka Muffins, mitt sista inlägg!

chokladmuffins
Kladdkaka i muffinsform! Kan det bli godare??
Ja, jag kunde nog ha valt lite snyggare muffinsformar kanske… 😉

Nu önskar alla mina härliga bloggläsare ett

~ RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ~

Det här blir sista inlägget för år 2009! 
Stort tack till alla ni underbara som läser, kommenterar,
mailar och följer min Kryddburk!  

16 st normalstora
Det här behöver du :
3 ½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smält smör el. margarin

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg & socker med elvisp så det blir vitt och poröst. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker & salt och vänd ner i sockersmeten. Smält smöret och tillsätt sist. Vänd om så allt blandas. Häll upp smeten i muffinsformar (mellan storlek). Fyll till strax lite mer än halva formarna, grädda i 160 grader ca 15 min. Muffinsarna blir höga i ugnen men sjunker ihop i mitten och det är det som är det goda med dessa kladdkakemuffins! Härlig sega och liiite kletiga, men inte för mycket. Servera med vispad grädde, eller helt naturella! 🙂 Jag har inte använt någon muffinsplåt, bara dubbla formar och gräddade direkt på en vanlig ugnsplåt.

kladdkaka_muffins
Fula formar, men goda kladdiga muffins! 🙂

kladdkaka_recept
När de kallnat, servera med en liten klick vispad grädde och pudra över lite florsocker!

kladdkakemuffins
En sista liten munsbit för det här året! Tack för mig…

24 svar till “Kladdkaka Muffins, mitt sista inlägg!

 1. Fridas kök skriver:

  Gott nytt år!
  Tack för en inspirerande blogg! 🙂

 2. Mona skriver:

  ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!! Det är så underbart gott med kladdkakemuffins… ville göra såna igår, men hade inga muffinsformar (och var för lat för att gå ut i kylan och köpa) så det blev vanlig kladdkaka här. Tack för ett underbart år med din blogg! Gott nytt år! 🙂

 3. Lena skriver:

  Önskar Er alla ett riktigt Gott Nytt År!!!

  Kram Lena

 4. Beatrice skriver:

  Ett riktigt Gott Nytt År till dig och de dina från Västkusten!

 5. Gith skriver:

  GOTT NYTT ÅR!! <3

 6. Hanna skriver:

  Gott nytt år på dig!!!! ;D

 7. Karin skriver:

  Mumma vad gott!
  Gott Nytt År!

 8. Madde skriver:

  Gott nytt år!!!!!!!!!!!!!
  Kram Madde

 9. karin skriver:

  Ett riktigt Gott Nytt Tårt-År önskar jag dig, kram Karin

 10. Lillemor skriver:

  Ser jättegott ut o ska testas nångång!

 11. Gott nytt år Kryddis! 🙂

 12. Jag döööör så gott!!
  Gissa om det vattnas i munnen på mig nu!!

  Ha en riktigt härlig kväll!!!
  Kram Åsa.

 13. Lena Svensson skriver:

  Hallå igen 🙂 har inte skrivit på jättelänge, kom liksom av mig när jag hade datastrul och sen kom jag inte igång igen. men nu vill jag önska ett riktigt Gott Nytt År
  Kram Lena

 14. Carro skriver:

  Gott Nytt År !
  Tack för underbara,inspirerande blogg med underbara bilder och lätta recept utan krångel….det gillar jag !

  Ha en underbar kväll!

  /Carro

 15. Sandra skriver:

  Det såg riktigt gott ut!

  Gott nytt år!! Tack för en underbar blogg!

 16. Yasemin skriver:

  Tackdetsamma! Gott nytt år!

 17. I Nadjas kök skriver:

  Önskar dig och din familj en riktigt god fortsättning på det nya året

  Nadja

 18. Pinglan skriver:

  Oj, vad smarrigt det ser ut. Som min son sa: Mamma, du måste baka dem där kladdmuffins!!!

 19. Maria Andersson skriver:

  Hej!!!

  Idag lånade vi dettta recept utav dig och bakade till dotterns tioårskalas,,,,ljuvligt goda…har redan tjuvsmakat!!

  Krya på dig…

  // Maria i Smedjebacken

 20. Caroline skriver:

  Hej!

  Genom tiderna så har kladdkakemuffins blive lite av en tradition för mig & jag provar ofta olika recept för att komma fram till det allra bästa. Så just nu står muffins i ugnen som är gjorda på ditt recept.. 🙂

  Måste säga att jag blev förvånad över smeten! De flesta smetar brukar bli rätt så lösa, men denna blev rätt trögflytande. Funderade på om jag tagit fel mått eller missat något, men det är precis efter ditt recept. Ska bli intressant..

  Återkommer med betyg! 😉

 21. Caroline skriver:

  Då var det jag igen!

  Detta blev mycket märkligt. Måste blivit galet i något av grunderna.. Torra & inte alls ”kladdkakiga” trots att jag körde dom en stund kortare än det du rekommenderade.

  Måste prova receptet på nytt igen nån gång! För det måste som sagt ha blivit något galet..

  Tack för en trevlig matblogg!

 22. tina skriver:

  Väääldigt trög smet, trodde att jag gjort något galet men jag fyllde formarna ändå och körde.. Guuuud så gott!!?? Inte alls kladdiga som kladdkakor utan mer sega, som brownies.. Maken hatar kladdkakor men detta tyckte han om.

  Tack för tips och recept. Supergott!!

 23. Emelie skriver:

  Väldigt trög smet, hade dem i ugnen ca 10 minuter. Men kladdiga blev dem 😛 Dock verkligen lååångt ifrån så fina som på bilderna…

 24. Helena skriver:

  Bakade två gånger samma recept men blev helt olika, första mer trögflytande, andra lösare och med kladdig! Båda väldigt smarriga!
  Trodde också första gången jag tagit fel mått i receptet men det var rätt. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.