Godis

Knäck i micro! Klar på 8 minuter

knäck_i_micro
Knäck hör julen till, utan knäck i kylskåpet så är det faktiskt något som saknas tycker jag! 🙂 Varje jul tidigare har jag kokat knäck på spisen i en kastrull. Nu i år provade jag att koka i micron, alla säger ju att det ska va så smidigt och går så fort! Och nu måste jag instämma i den skaran! Jisses så enkelt, smidigt och snabbt det gick! Receptet är lagom till ca 35-40st. 8 minuter på full effekt och sen är det klart! Kan det bli enklare!?

Det här behöver du :
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl sirap

1 msk smör
1 msk ströbröd
2 msk skållad flagad mandel
(Smör, mandel & ströbröd kan helt uteslutas om man så vill)

GÖR SÅHÄR :
Mät upp socker, grädde & sirap i en lite porslinskanna, eller rund ugnsform med höga kanter går också bra. Se bara till att kanten är tillräckligt hög för att knäcken ska kunna koka upp ca 7-8cm utan att det rinner över. In i micron på full effekt  i 8 minuter. Ta ut och gör ett kulprov; Häll en tesked av smeten i ett glas med kallt vatten. Ta upp knäcken ur vattnet och forma till en boll. Kan du det så är knäcken klar! Om den känns för lös så kör en-två minuter till i micron. När knäcken är färdig rör du ner smör, mandel och ströbröd. Häll upp i knäckformar och låt svalna. Förvara i kylskåp eller i frysen.

koka_knäck_i_micron

5 svar till “Knäck i micro! Klar på 8 minuter

 1. Rebecca skriver:

  Vad har ströbrödet för ”inverkan” på knäcken? Assp vad bidrar den med? 😀

 2. Ann skriver:

  Tack för det!

  Skulle precis leta igenom alla min ARLA-broschyrer efter microknäcken men här kom det ju serverat och klart!

  God Jul!

 3. Beatrice skriver:

  Jag gjorde microknäck igår och den försvinner alldeles för fort =)

  Ungefär dina proportioner (utan mandel och ströbröd) med tillsats av 1 msk kakao + 2 tsk stött anis ger en härlig lakritssmak alternativt enbart tillsats av finrivet skal av 1 ekologisk apelsin ger en ljuvlig citrussmak.

  Hoppas ni får en härlig julhelg!

 4. Simon skriver:

  Testade receptet, suveränt bra. Satt smeten i en fyrkantig form och skar ut små små bitar därifrån då smeten svalnat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.