Efterrätter

Gino Efterrätt

gino_efterrätt
En gammal 80-tals klassiker som jag tycker behöver dammas av lite! En väldigt fräsch efterrätt med chokladgratinerad frukt i ugn. Enkel att svänga ihop och frukterna får man variera efter säsong. En sommar hit är självklart färska jordgubbar, kiwi och banan. Här har jag däremot valt lite mer exotiska frukter. Riv över vit choklad och in i ugnen 5-6 min. Servera tillsammans med glass!

Det här behöver du :
1 ananas
1 mango
3 kiwi
1 passionsfrukt
Vit choklad

Tillbehör :
Glass

GÖR SÅHÄR :
Skala och skär frukten i bitar. Riv över valfri mängd vit choklad. Gratinera i ugn på högsta värmen i 5-6 min tills choklad smält, passa så det inte blir bränt. Servera med glass!

gino_frukt

gino_dessert

gino_recept

12 svar till “Gino Efterrätt

 1. Ann skriver:

  En av mina absoluta favoritefterrätter. Tycker bäst om sommarvarianten med jordgubbar, kiwi och banan. Testade en gång med coops frysta trädgårdsbär (som innehåller björnbär, hallon, svarta & röda vinbär samt blåbär) och det blev en härlig brytning med det syrliga mot den söta chokladen och glassen.

  Detta brukar vara vår standardefterrätt på nyår och då brukar det vara lätt att få tag på smaskiga jordgubbar.

 2. Niklas skriver:

  Låter smarrigt, dock är jag ingen större fan av vitchoklad, går det lika bra med någon annan typ?

 3. Gino är en riktig goding !

 4. Lotta skriver:

  Jag älskar Gino! Själv brukar jag blanda den vita chokladen med kokosflingor ibland för variation.

 5. Martina skriver:

  Det låter och ser verkligen gott ut, kanske en utmanare till nyår…

 6. Camilla K skriver:

  Gino är en riktig höjdardessert om man vill göra något snabbt och gott…för att inte tala om när man är många då man kan göra en hel långpanna!

 7. Kalasgott skriver:

  Fräscht, sött och gott!!!

 8. Tro´t eller ej men jag har faktiskt aldrig testat detta!!! :O
  Pinsamt nästan…..men nu MÅSTE jag ju testa!

 9. Lina skriver:

  Åhhhh! Älskar GINO! Så gott & enkelt.

 10. Anders Öhman skriver:

  Trodde jag var ensam om att inte ha smakat Gino.

 11. Josefine skriver:

  Hej hej! Följer din blogg med jämna mellanrum. Man blir alltid lika inspirerad av dig =)
  Jag vet ju att du och din man är förtjusta av raggarlivet så jag undrar om ni fått upp ögonen för The Playtones som gick vidare från förra veckans Dansbandskampen? = ) Jag är stolt dotter till trummisen och tänkte därför tipsa er om de. Jag hoppas ni kan njuta av deras musik precis som jag med så många andra gör =) För att provlyssna går du in på http://www.theplaytones.se
  Ha en fortsatt bra dag!=) Kram

 12. Pingback: APRIL APRIL | HOFP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.