GI

Broccoligratäng med Kassler

broccoligratäng
Vi älskar broccoli här hemma och nu råkade jag ha två fina buketter i kylskåpet och en liten bit rökt kassler kvar som jag hade till smörgåstårtan i söndags! Ost & kasslergratinerad broccoli är hur gott som helst! Jag kan gärna äta detta som det är, men jag kokade lite fullkornspasta till också! Det väljer ni själva! Utan pasta blir det en himla läcker GI-måltid!

Det här behöver du :
2 stora broccolibuketter
1 klick smör
1 gul lök
½ purjolök
2 msk mjöl
6 dl gräddmjölk
200 gram strimlad kassler
2 dl riven ost
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 min. Smörj en ugnsfast form och dela broccolin och lägg i. Smält smör i stekpanna. Hacka purjolök & gul lök och fräs till den blir mjuk. Pudra över mjölet och tillsätt gräddmjölken. Vispa ihop till en slät sås. Tillsätt kassler, ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min. Häll såsen över broccolin. Gratinera i ugn 225 grader ca 10 min.

broccoli
Förvälld broccoli ligger i ugnsformen och väntar på grstängsåsen!

ostsås
Den här gratängsåsen med kassler, lök & purjo blir otroligt god tillsammans med broccoli!

gratängsås_broccoli
Dags för ugnen!

broccoli_gratinerad
10-15 min i 225 grader!

8 svar till “Broccoligratäng med Kassler

 1. Marie skriver:

  Det lät ju hur gott som helst. Ska jag passa på och laga någon dag i veckan till min broccoli-älskande dotter.

  By the way, korvgrytan du visade gjorde jag och min man blev överförtjust. Tack!

  /marie

 2. Mmmmmmm..broccoligratäng som är så mumsigt. Gillar din blogg skarpt..jättefina bilder och god mat 🙂

 3. Anna skriver:

  Oj så gott! Jag är tokig i broccoligratäng (oh blomkålsgratäng också)! När det serveras till patienterna på jobbet är jag alltid först med att haffa åt mig om det blir ngn bricka över ;P

 4. Vivian skriver:

  Fattar inte hur du kan få nåt så enkelt med så få ingredienser att verka som en festmåltid…. Jag misslyckas jämt med rester. Det blir nästan aldrig gott….

  Nu ska det bli gratäng nån dag! Älskar broccoli!

  Ha en underbar dag!

 5. Camilla K skriver:

  Nu blev även jag sugen på kassler/broccoligratäng. Jag brukar blanda keso, hackad lök och riven ost att toppa gratängen med. riktigt gott! Kram kram

 6. Annika skriver:

  Vi testade broccoligratängen i dag, jättegott. Tack för tipset! Det blir fler gånger.

 7. Det här blir dagens mat..tack för inspirationen.
  Kram Linda

 8. Malin 13 år ;) skriver:

  Nu vet jag va jag ska laga middag till mej och mina syskon den här sommarlovsdagen 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.