Grönsaker & Rotsaker

Pasta Rigatoni med Blomkål & Bacon

pasta_blomkal
Blomkål när den är som godast! Dom allra första som nu skördas är sådär små och späda, inte mycket större än en apelsin och med massor av smak och så är dom sådär riktigt krispiga och knapriga i konsistensen! När sen vintern närmar sig då finns bara de där jättelika klumparna som inte smakar nånting knappt! Så passa på nu att njuta av denna supergoda kål! Här har jag bara förvällt den lätt och sedan stekt på den i panna tillsammans med purjolök, paprika och bacon! Kycklingbuljong och en pytteskvätt grädde för att runda av smaken och du har en kanongod pastasås full av sommarsmak!

4 port
Det här behöver du :
Kokt pasta till 4 port
Jag använde Barillas Rigatoni
1 blomkålshuvud
1 liten purjolök
½ röd paprika
250 gram bacon i tärningar
2 dl kycklingbuljong motsvarande ½ tärning + 2 dl vatten
½ dl grädde

GÖR SÅHÄR :
Dela blomkålshuvdet i små buketter. Förväll snabbt i kokande saltat vatten ca 2 min. Hetta upp stekpannan och fräs på bacontärningarna tillsammans med hackad purjo + paprika! Tillsätt blomkålen och låt allt få fräsa ihop ca 5 min. Slå på buljongen och en liten skvätt grädde. (Jag använder hemmagjord kycklingbuljong vilket motsvarar ungefär ½ buljongtärning + 2 dl vatten) Låt allt får puttra ihop till en krämig konsistens ca 5 -10 min. Servera med pasta!

blomkalshuvud
Blomkål är en underskattad grönsak som verkligen är full av smak just nu i början på sommaren! Ät & njut! 😀

blomkal
En panna full av goda smaker!

14 svar till “Pasta Rigatoni med Blomkål & Bacon

 1. Mattias T skriver:

  Detta låter och ser väldigt gott ut =) men de gör ju det mesta som du lagar 😛

 2. Proforma - Irene skriver:

  Låter hur god som helst! Den måste prövas!

 3. Katja skriver:

  Vilka mumsiga recept du har.. <3

 4. linda s skriver:

  Lät fantastiskt gott, måste provas!

 5. Mia skriver:

  Jag har följt din blogg jättelänge och detta är första gången jag kommenterar ett av dina recept. Detta lät verkligen gott och föll mig i smaken. Detta ska testas inom en snar framtid.
  /Mia-En bondhustrus godispåse.

 6. Camilla skriver:

  Låter kanongott. Blomkål har jag aldrig haft i pastasås..så det måste nog testas!

  Ang. dina rader hos mig: Visst ja, du gillar ju inte skaldjur din tokfia 😉 Förstår själv inte hur någon kan låta bli att tycka om skaldjur! Kramar från ett kallt och grått Motala

 7. KarinW skriver:

  Vad gott det ser ut, har aldrig ätit blomkål till pasta men det måste passa fint.Allt lugnt på din ö? Sommar och grönt? Tittade på gamla kort från Böda för ett tag sen och hjälp vad jag vill dit igen och dans på Lundegård…….
  Sköt om dig/Karin

 8. bakmammorna skriver:

  Det ser toppengott ut! Blomkål är ju verkligen en underskattad grönsak 🙂

 9. linda s skriver:

  Nu ska jag sätta igång och jaga detta till lunch,hoppas det blir lika gott som det låter och ser ut.

 10. linda s skriver:

  Det var skitgott!

 11. WWW.KOLLPADINEKONOMI.BLOGG.SE skriver:

  mummA

  KOLLA IN MIN BLOGG
  OM DU VILL BLI RIK

  http://WWW.KOLLPADINEKONOMI.BLOGG.SE

 12. Lena skriver:

  Hej,
  Den här rätten var MUMS- jag kryddade purjon och paprikan med pyttelite curry också och alla åt som galningar- det var bara att glömma matlåda *hihi*
  Jag måste verkligen försöka mig på att baka rågsiktsbrödet- oftast när jag bakar kan man dock slå ihjäl folk med mina limpor.
  Du har så mycket fina bilder och massor av god mat- så fort min egen fantasi tryter så kikar jag in här (och ganska ofta annars också för den delen 🙂 ) och får alltid en massa inspiration. TUSEN TACK för det.
  kram,
  Lena

 13. Lena Svensson skriver:

  Morning 🙂 Ville bara titta förbi och önska dig en go dag
  Kram Lena

 14. a home far away skriver:

  Ahhh gud så gott det ser ut , måste provas!!

  Kram Gunilla i Singapore

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.