Kyckling

Annorlunda Pastasås med Kalkon

kryddburken_kalkon1
Hehe!! Nu tycker ni nog jag är lite galen! Men både dill & gräslök passar fruktansvärt bra till just en pastasås! Jag har gjort det förut och jag gör det igen. Jag passar på nu efter påskmaten då det finns såna rester kvar i kylen!

Detta är verkligen kanongott och har ni aldrig kryddat en krämig pastasås med framförallt dill så är det på tiden! Zucchini är också en grönsak som nästan borde vara gift med just dill, men det var en annan historia! 🙂 Här har jag en halv uppskivad stekt kalkonfilé, en liten knippa dill, en liten knippa gräslök, en citron och två små vårlökar!

Vi höll på glömma bort kvällsmiddagen igår totalt… Gårdagen här hemma i Öjkroken var väldigt kreativ på många sätt. Maken grejade i gargare med elfel på en jobbarkompis cadillac halva dan och jag har städade, rensade och fräschatde upp ett litet barnrum tillhörande en mycket slarvig dotter! Själv har hon dock hjälpt till efter bästa förmåga men också målat en herrans massa pastafjärilar till en kommande fotoram! Kreativiteten flödar & kladdiga färgglada små fingrar också för den delen, men fint blir det!! 😀

….Och middagen ja… Den rodde jag ihop på det jag kunde komma på efter en snabb koll i kylen… Synd att slänga dill och gräslök,… och synd om citronen som bara får ligga där… Och den uppskivade goda kalkonfilén då…. Det blev fjärilspasta med en god pastasås med ovanstående ingredienser! Detta var riktigt gott och godkänt av hela familjen!

Det här behöver du :
½ kalkonfilé (alt. 200 gram av nånting annat…)
2 vårlök
saften av 1 citron
½ kruka dill
½ kurka gräslök
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
4 dl mjölk
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla kalkonköttet. Finhacka dill, gräslök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite smör el. olja. Lägg ner kalkonstrimlor + hacket i pannan. Slå på grädden och låt den koka in på låg värme så du får en krämig tjockare sås. Späd såsen med mjölk och låt småputtra ca 10min tills såsen tjockat ytterliggare lite till. Salta, peppra, smaka av! Vill du absolut inte använda grädde oavsett mängd, vilken jag tycker är ett måste till en god krämig pastasås så använd bara mjölk och avsluta med en redning på maizena utrört i lite vatten alt. vetemjöl utrört i vatten för att få en tjockare konsistens på såsen!

kryddburken_kalkon-3
Allt har fått fräsa ihop en stund i stekpannan och jag har nyss slagit på 2 dl grädde. Låt småputtra tills grädden kokat in och du fått en riktigt krämig sås.

kryddburken_kalkon-1
Späd med mjölk och låt småputtra ytterliggare en stund tills du tycker såsen har önskad konsistens.

kryddburken_kalkon-4
Wooilaaa! 🙂 Kvällsmat på 30min!

Ett litet kort tillägg bara!
Kalkon är inget tvång alls! Ta också tillvara på överbliven stek, grillad fläskfile, kyckling, skinka, lax… Ja, ni fattar! Allting går! Det blir GOTT!

15 svar till “Annorlunda Pastasås med Kalkon

 1. Jessica skriver:

  Låter som ett toppenrecept, ser riktigt smarrigt ut. Kul när man blandar olika ingredienser som man inte brukar och det blir bra.

  Hoppas ni haft en bra påsk!

 2. Anna skriver:

  Wow, det där lät ju asgott ju!! Jag gillar både dill och gräslök så det måste jag absolut prova!Hoppas allt är superbra med dig? Vet du vad jag ska göra idag? Jag ska inreda min balkong med massa vårblommor och kanske lite örter och sånt också.. kul eller hur?? 🙂 Massa kramar

 3. Lena Svensson skriver:

  Gottis Gottis som vanligt 🙂 Ha en toppendag
  Kram lena

 4. Kalasgott skriver:

  Vilka spännande smak-kombinationer!
  Dill och citron med kalkon.. ja det låter och ser hur gott ut som helst!
  Ska nog göra en pastasås med dill till middag någon dag! 🙂

 5. Love for Food skriver:

  Hej!

  Åh va gott det låter! Jag är så glad över att kalkon är någt som har börjat användas mer och mer här i Sverige också, det är ju så gott!

  /Lina

 6. Johanna skriver:

  Ser jättegott ut! MMM!

 7. AnnLee skriver:

  Ser mumsigt ut! Blev även nyfiken på smakkombinationen zucchini-dill! Du råkar inte ha något recept på detta att lägga ut? Har nämligen två zucchinin i kylskåpet och funderar som bäst vad jag ska tillaga av de!

 8. Karin skriver:

  Vilka roliga kombinationer! Du är allt bra fiffig du 🙂

 9. Love for Food skriver:

  SV: Ja jordgubbsfyllning skriker verkligen sommar! 🙂

 10. marika skriver:

  Tänkte bara tipsa när det gäller maizena eller reda med mjöl. Går alldeles utmärkt att pudra ner rakt ner i pannan. Antingen innan man häller ner mjölken eller efter, var bara noga med att inte hälla ner allt i en klump utan sprid ut det och rör vartefter så det löser sig ordentligt. Så slipper du diska en extra bunke. 🙂

 11. Åsa72 skriver:

  Låter alldeles gudomligt gott! Nästan lika gott som den sås jag gjorde för ”hundra år sedan” när jag hade ett överblivet laxpaket i kylen… I princip samma stil – man tager vad man haver…

  Fortsätt ha det gott!
  Kram Åsa

 12. AnnLee skriver:

  Tack! Ja, nu såg jag receptet! Fick dock ögna igenom inlägget flera gånger innan jag såg länkhänvisningen! På tiden att jag börjar använda mina glasögon! Det får nog bli morgondagens lunch eller middag! Återkommer om resultatet! Tack igen!

 13. Lola skriver:

  Thanks for sartntig the ball rolling with this insight.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.