Färs

Kryddiga köttbullar med Vitlök & Sambal Oelek

kryddburken_buffe-91
Nu är ni många som mailat och frågat om dessa köttbullar så här kommer recepet på riktigt kryddiga  & goda köttbullar vi hade till påskbordet!

Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 kruka persilja alt. 4 msk torkad
3 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 dl tomatkross (Mutti´s)
2 msk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
2 msk potatismjöl
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka persilja & vitlök och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Potatismjölet gör att köttbullarna håller formen och inte blir smuliga! När du lagt ut dom på plåten strö över lite extra persilja!

kryddburken_buffe-71
Att steka köttbullar i ugn är en självklarthet hos oss! VARFÖR stå vid spisen och passa stekpanna, skaka, rulla, peta, det osar och stänker! Nix, numera gör jag alltid köttbullar i ugnen. Blanda smeten till köttbullarna och rulla till önskad storlek. Lägg på en blöt skärbräda så länge. Ställ in en plåt med lite smör på i 200 grader. Låt smöret smälta på plåten, ta sedan ut den och lägg på köttbullarna! Stek i ugnen, allt ifrån 15 – 30 min beroende på köttbullarnas storlek. Ta ut plåten efter halva tiden och skaka runt dom lite. Enkelt och väldigt smidigt! 😀 Provkolla en köttbulle efter 15min om den är helt genomstekt.

22 svar till “Kryddiga köttbullar med Vitlök & Sambal Oelek

 1. Ann-kristinS skriver:

  Tack för tipset ,dom här ska jag prov laga en dag 😉

 2. annsann skriver:

  Brukar också steka mina i ugnen, tycker det är perfekt om man gör köttbullarna dagen innan eller ska frysa in för då blir de inte så mörka när man steker på dem i stekpannan sedan.

  Har förresten lyckats hitta Mutti-såsen på coop och den lär jag handla fler gånger, rackarns så fin den var!

 3. Nina skriver:

  Bra tips! Har inte ens tänkt på att steka dom i ugnen ; )

 4. Cecilia skriver:

  Finfina, vi gillar kryddigt, men är de barnvänliga? 🙂

 5. Lena skriver:

  Mums!!!

  Hoppas ni haft en skön påskhelg!

  Kram Lena

 6. Lena skriver:

  Vi har haft en lugn och skön påsk!
  Med mycket grillning och mys!

  Hade gärna velat vara ledig lite till!

  Kram Lena

 7. mela skriver:

  detta skall jag testa.
  har publicerat köttbullslänken på min blogg

 8. Johanna skriver:

  Ja, mina födelsedagsblommor ju:)

 9. Johanna skriver:

  Tack så mycket 🙂

 10. I Nadjas kök skriver:

  Dessa köttbullar måste jag bara prova. Älskar allt med lite sting i.

  Ha en toppenfin dag!
  Nadja

 11. Ebba skriver:

  Perfekt, det blir en solklar test ikväll. Tack för tipset!

 12. Cissy skriver:

  De här var goda! Kryddiga var de verkligen, så är lite tveksam till om pojkvännen kommer att uppskatta dem när han får smaka imorgon.. Men jag tyckte om dem i alla fall!

 13. Fröken Dill skriver:

  Vilken god kryddning! Och vilket bra tips att steka bullarna i ugnen. Det ska jag prova.

  Hälsar fröken Dill

 14. Johanna T skriver:

  Låter och ser väldigt gott ut!

  Jag kokar alltid mina köttbullar! bara att släppa ner i sjudande buljong och när de är klara flyter de upp.

  Då kan man packa dom i påsar och frysa – för att sen ta fram lagom mycket och steka på 🙂

  Sen rullar jag inte heller, efter ett par julbord på stora krogar så sitter snitsen med att spritsa köttbullarna

 15. Javisst är det smidigt att göra dom i ugnen!!
  Gör också det…
  Dessa verkar supergoda!Ska helt klart provas inom kort!

  Kram Åsa

 16. Anna skriver:

  Supergoda köttbullar, dom ska absolut testas.

 17. Kikar in för att göra dessa köttbullar idag. Verkar så himla goda.

  Ha en bra söndag =)

 18. Blev mkt goda. maken tyckte att det var de godaste köttbullar han ätit. Tyvärr skar jag av mig halva fingret (ok då lite överdrivet men nästan =) när jag hackade persiljan så nu är jag omplåstrad och tror inte att jag kommer kunna jobba på några dagar …men goda blev de, man får ju offra sig lite för konsten…

 19. Lena Hanebrant skriver:

  Så vackra bilder du har. Ser ut att vara läckra recept. Köttbullarna skulle jag kunna tänka mig att göra ganska snart. Har funderat på att göra en egen blogg. Är det inte svårt? Hur får man in bilder? Kan man göra det lätt?

 20. Dino skriver:

  Dom här köttbullarna ska jag göra imorgon! Tog nyss fram ett paket färs ur frysen så jag tackar ödmjukast för receptet! Sambal brukar jag ha i när jag gör köttfärsbiffar (kryddar sen med citronpeppar) men vitklök har jag inte ens tänkt på. konstigt nog för jag älskar det!
  Och att göra dem i ugnen har jag inte ens tänkt på…så dum jag är. Svär mängder de gånger jag gör köttbullar till släktfiranden och måste stå och steka i typ två timmar 🙂

 21. Jessica Lindgren skriver:

  Testade det här receptet för ett tag sedan och de blev en stor favorit hos alla familjemedlemmar! Tack!

 22. Pingback: Elliebubban

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.